Inte bra... kanske.

Öl är gott.
Kall öl när det är varmt, så skall det vara. Iskall.
Och om man har en iskall öl när det är varmt som 17 ute samtidigt som man jobbar hårt i trädgården, så är det grymt gott att ta en paus i solen med just en iskall öl.

Men om ölen inte är .. färsk, så är det inte så bra.
Har ölen dessutom passerat bäst före datum med flera månader, så är det värre än inte bra.
Upptäcker man detta när man druckit upp ölen och tänker: "Äh, den smakade ju inte illa så vem bryr sig." så kan man få väldigt ont i röven.
Inte på en gång, utan det kommer smygande.
Och det var precis vad denna öl gjorde.

Vi har nämligen kommit på vad det är som gjorde oss så dåliga.
Gammal öl.
Som vi njöt av i det gassande solskenet när vi slet i trädgården.
Jag som inte brukar dricka så mycket för att jag inte gillar att vara bakis( slöseri med värdefull tid) fick ist sota för gammal öl med 4 dagars FRUKTANSVÄRDA magknip och diarré.
Då hade jag ju likaväl kunnat avsluta den dagen med ett par äckliga whiskey och blivit dyngrak och bakis. Då hade jag ju dödat det dåliga, och minskat dagarna med 2 ;-)

Lärdom: Bäst före datum finns där av en anledning.....


Lång dag!

Idag bar det iväg till våla och syster. Skulle skjutsa svågern på en grej och under tiden skulle syster få möjligheten att "bonda" med pipgrisen.
Som vanligt kom jag inte exakt iväg den tid jag hade räknat med, vet fan inte varför. Av någon anledning så KAN jag bara inte passa tider när jag ska ha mini med mig.
Kommer a l l t i d iväg 15-20 min senare än jag tänkt mig och då har jag även, med största sannorlikhet, glömt hälften jag skulle ha med mig.

Jag bränner iväg på grusvägarna, som jag brukar och kör genvägarna som jag lyckats komma på - för snabbast möjliga väg till våla genom skogen.
När jag kört en stund på den ödsligaste biten (bara skog och INGA hus alls) som varar i ca 15 min om man kör fort, så står en bil vid vägkanten och en snubbe vinkar, ståendes mitt i vägen, åt mig.
Jag kan tyvärr inte göra så mycket mer än stanna till, trots att jag känner mig lite utsatt som ensam person, långt till närmaste hus, mitt i skogen.
De var TVÅ snubbar. De bör ha varit i min ålder, om inte t o m yngre... men de såg m y c k e t slitna ut och det hördes klart och tydligt på deras dialekt att de INTE var från trakterna( luktade illa gjorde de också... oduschade typ).

De hade fått punka.
Och de hade även, sedan tidigare, punka på reservdäcket( wtf!!!).
Så de undrade om jag kunde skjutsa dem till närmaste däckfirma.
WTF!!!!!!
Sen var jag dessutom, och den enda däckfirman jag kände till ligger i HEBY - åt helt fel håll......

Men jag kunde ju inte likaväl lämna dem strandade där heller.... det kör ju liksom nästan inga bilar alls på denna väg, så att jag kom körandes var ju bara en ren lyckträff - för dem!
De var "kommun arbetare" som putsade till vägarna och skulle klippa gräs runt... ja, någon jävla kraftledning någonstans som jag inte har en aning om.
Jag svarar:
-" Eh... inte bott här så länge, så jag vet faktiskt inte vart närmaste däckfirma ligger någonstans."

Då visar det sig att de hade, via telefon( tur att de stod där de stod, för största delen av denna väg har ingen mottagning alls...) lyckats få veta att det fanns en däckfirma i Våla... och dit skulle ju jag( även om DE inte visste det så kände jag genast att jag inte kan neka dem skjuts för att fixa reservdäcket).
Så det gjorde jag inte heller... neka dem menar jag( även om hela jag skrek i min skalle -" Är du galen människa! Du kan ju inte plocka upp skumma liftare i skogen bara för att de annars ... OK, kör dem då.")

När vi kört ytterligare en bit, så säger den killen som intagit platsen bredvid Mini i baksätet, på seeeg norrländska:
-" Din... lilla.... flicka.... kräks.... här .... bak."
-" VA???!!!!" ropar jag till svar, chockad då jag inte hört ngt ens( tur att han satt där och såg det, annars hade jag inte märkt det förrän vi kommit fram - suger att det inte går att ha stolen fram när jag kör själv!)
-" Ja... hon.... kräks... ganska... mycket.... också...... jättemycket... faktiskt" fortsätter han.

Så jag stannar bilen och kollar Phipi, som är HELT nerspydd.... och inget annat att torka med än våtservetter har jag heller. Ingen filt att lägga för det så hon inte behöver sitta i det... och mitt ute i skogen med bilen full av liftare(!). Jag noterar även när jag gräver i skötväskan att jag INTE har några ombyteskläder med mig( fuck!).
Bara att bränna vidare!
Min körning på skogsvägarna hade tydligen framavlat även Phipis tendenser till att bli åksjuk!
Samtal till syrran som gräver fram rena( små) kläder och för att be om assistans från Svågern till att finna den omtalade däckfirman.... Resultatet blev att jag svängde förbi där när vi kom in i våla, dumpade en spyig Phipi hos syster och svågern fick följa med i bilen och visa vägen.
Väl där lämnade vi dem och jag hoppas, för deras skull, att de kom iväg hem till Sollefteå på eftermiddagen som de planerat.
They badly needed a shower!! eller två!
Bilen stod inte kvar när vi åkte hem sen, så tillbaka till bilen hittade de iaf :-)

Var hemma från Våla vid 16 tiden, plockade kidsen som varit hos kompisar, handla och sedan hem och möta upp syster med fam för att grilla.
Så man kan typ säga att det blev en hel dag i våla och jag kan dessutom föra in denna dag och detta datum som en "snäll" dag! *stolt*

Tack för i dag Siss :-)

Kvällspromis :-)

img_5829 (MMS)

. I kväll kom vi äntligen ut på kvällspromis. Motionspromis om man lyssnar på mig och S, men söndagspromenad om E och T får bestämma. Skönt som 17 var det iaf, efter så lång tid isolerad och kul att träffa tjejerna igen :-) Tyvärr glömde jag sätta igång min "runkeeper" och när jag väl kom på det hade vi redan knatat 2,9 km .... och sen glömde jag stänga av den när jag tog bilen hem. Så.. om man tror den gick jag en motionsrunda på 15 km och med en genomsnitts hastighet på 3 min/km. Inte illa för att ha legat på latsidan så länge :-)


Pomeloplantan

img_3910 (MMS)

.


Fniss

Ja, jag hade rätt.

En mycket upprymd dotra kom hem med maken efter en praodag på "pappas jobb". Duktig hade hon varit, jobbat på så snabbt att det inte kom fram tillräckligt många arbetsuppgifter.
Satt med på ett säljmöte fick hon göra också, och hon höll på att somna mer än en gång hahaha!!
Smakat en ny loka har de gjort också, UTAN att ta hem ngt till mig ;-)


Trots magknipen, som för övrigt bara kommer då och då numera (maken, det arslet, har inte sitt kvar....), så hade jag iaf idag krafter till att göra lite saker.
Tvätta tvätt, vika tvätt, plocka ved (inte för att det märks någon skillnad i denna oändlighet), gräva upp ett par slingor ur landet, göra rent åt kaninen och dammsuga.
Inte illa pinkat måste jag säga.
Och min käre son hjälpte mig med både veden och trädgårdslandet( undrar om jag ska ha honom hemma fler dagar eller om han ska få gå till skolan och lära sig ngt... hrm....).
Phipi har gjort skäl för sitt smeknamn! Med råge!!
Gaaaahhhhh!!!
Måtte vi bli bra snart så hon kan träffa sina polare!!!!

Ah... vi har även passat på att gosa en del idag jag och mini. Utöver det vanliga.
Jag hade nämligen Ers Majestäts tillåtelse att bläddra i trädgårdstidningar, samtidigt som vi låg och sjöng i sängen.
Inte alltid man kommer undan med det!
Mer än en dessutom!!
Så nu har jag läst om potatisodling, stenläggning och bygge av växthus!
Skolböckerna?... eh... näää... hade inte med dem in i sovrummet... fick bara med tidningarna... ;-)
Så nu!
Plugg!

Hrm... min dator tjatar om att jag ska sätta ner Cocktailen hela tiden.
JAG HAR ju inte ens en cocktail!!


Hrm... vår diskmaskin låter väldigt konstigt...

Peppar peppar!

Natten har varit super. Till min stora förtret, så SOV mini fortfarande när det var dags att gå upp. Hade blivit en super sovmorgon annars.
Hela natten sov hon, somnade vid 20 och vaknade först vid 05 för att hon ville ha välling. Sen somnade hon om igen....

Jag däremot, mår faktiskt också ganska bra. Fortfarande inte helt ok i kistan, men bra mycket bättre än i går. Sonen är hemma idag pga magknip, men något säger mig att han har "syster-fick-åka-med-pappa-till-jobbet" värk än magåkomma... återstår att se om jag har rätt i det.
Grymt nice är det iaf då vi får en chans att snacka lite samt att Phipi är grymt glad över sällskap mer än mammatrist.
Just nu sitter hon ihopkurad med sin bror i hans rum och kollar på shrek.


Återigen har jag velat mig tillbaka till att vilja ha ett stort växthus. Bygga själv var möjligheten. Om jag har tur kanske jag kan tigga till mig lite praktiska instruktioner under byggets gång (typ... eh, den där plankan kanske inte skall sitta där. Grunden bör du lägga så här) från de i min närhet som är mer kunniga än jag själv.
Sen murar vi en mur runt och planterar fina blommor bara för syns skull.... grymt nice kan det bli faktiskt.

(vrid datorn, jag orkade inte räta upp bilden)

Analsex

"Synen på analsex har varierat avsevärt mellan olika tidsepoker och geografiska platser.

Under antikens Grekland var analsex vanligt förekommande och ett naturligt inslag i människors sexliv.
Analsex användes som en form av preventivmedel i heterosexuella förhållanden.
Homosexualitet var högt ansett och pederasti (sexuell relation mellan äldre och yngre man) var inte bara accepterat, utan uppmuntrades ibland.
Många konstnärliga motiv som bevarats från antiken innehåller bilder på analsex mellan både hetero- och homosexuella par.

Bland de japanska samurajerna var homosexualitet mycket utbrett och därmed var även analsex vanligt förekommande. En vanlig uppfattning var att könsumgänge med kvinnor var någonting för veklingar och ofrälse (ej av adlig börd).

Synen på anala samlag var något ambivalent i stormakten Rom.
Den aktiva parten (givaren) hade man överseende med, samtidigt som man ansåg att den passiva parten (tagaren) blivit förnedrad.
Att bli penetrerad ansågs omanligt och var förbehållet kvinnor och slavar.
Kvinnor hade en relativt hög ställning inom Romarriket och analsex ansågs inte vara någonting onormalt. Man föraktade däremot män som blivit penetrerade av andra män.
"

Följande text, som jag förvisso tycker är väldigt intressant då det är historia och kul att se hur "trender" går upp och ner t o m inom detta område. Ena stunden är det ok och acceptabelt, nästa stund är det tabubelagt och i dagens tid så är det lika vanligt som att skita fast man inte talar om det så mycket.
Jag tillhör dem som föredrar att avstå. Ut ur röva min kommer enbart avloppsgrejor, och in kommer inget alls!
Vill man läsa mer om denna intressanta gärning så kan man kika in HÄR

Det jag ville, förutom att dela med mig av denna historiska text, var att se hur många läsare som jag kommer öka med efter att den publicerats.
För hur man än vrider och vänder på det, så har alltid, och kommer alltid, sex att locka folk.
Alla är intresserade av det, men få talar om det.

Så ni som redan kommit till den här raden, har alltså bidragit till att öka min statistik (tack) och även stärkt min förutfattade mening om att alla är intresserade av sex.


Källa kursiv text och bild: Analsexguiden.se

Squash plantor

Okey... jag erkänner.
Kan hända att jag var lite ivrig i mitt planterande, och mindre beräknande av vad jag egentligen behöver.
Så... nu står jag iaf här i mitt vardagsrum och beskådar växtligheten samt inser att jag har bra mycket fler squashplantor än jag behöver.
Någon som vill ha?
Jag behöver nämligen bara 3-4st själv, och har lovat bort 3... vilket innebär att jag har typ 11 st till övers....
Sen har jag även aubergine, tomater (svarta, gula)...


Kryper i kroppen....

Gosh vad jag saknar mina vänner.....

Nystart!

Hur många gånger har jag inte tänkt det under mina... eh... 25 år?
Min vän, min bror och mitt kusinbarn skriver så väl om hur skönt det är att springa. Bara genom att läsa Jerkans blogg, har fått mig att inte längre se löpning som ngt hemskt, utan faktiskt bli grymt sugen på att prova själv.
Men jag har sagt så länge nu... och även om jag faktiskt beställt både riktiga löparpjuck och kläder (som inte trillar av mig när jag kutar då jag är mellan... eh... hur säger man... vikt?).

Senaste beslutet var att köra igån stenhårt nu när vi kom hem från Thailand... och det var ca 2 veckor sedan... och still nothing. Sen blir jag dålig och orkeslös... so nothing.
Frågan återstår... kommer löpning en dag finnas på mitt schema dagligen, eller kommer soffpotatisen (det stämmer ju inte heller eftersom jag sällan kollar på tv nuförtiden... vad gör jag egentligen som upptar min tid?)

Jag har även fixat appen "Runkeeper" (även om jag inte öppnat den ännu...)

Kväll!

Tristare rubrik får man nog leta efter, men jag vet inte vad jag ska skriva.

Natten till i dag somnade jag först vid 04 tiden, efter att maken gett mig samarin och alvedon mot magsmärtorna. Lös i magen är jag igen och jag är nu inne på dag 3. När vi vaknade i morse, var även maken dålig och har så varit hela dagen.
Emellanåt är man pigg och kry, uppe och fixar och donar... för att sedan få ett magknip som inte är av denna värld. Som om en kniv vrids om i magen.... och efter några sekunder är det över igen...
Barnen är utan de minsta symtom vilket får mig att misstänka att det är ngt jag och maken ätit när de var borta nu i påsk. Mini har även varit lös i magen, men inte visat några tecken på magsmärtor.

Nog talat om det.
Knipen kommer mer och mer sällan, så förhoppningsvis är jag kry snart igen! :-)

Chip chip!

Gosi gos med uttråkad bebis...


Fy faaan...

Låg under natten med magknip som fick mig att känna mig som ett litet barn. Oförmögen att lindra det onda, och undran över vad det kan vara. Smärt med stort S. Någon som haft ngt liknande?


Tänkvärt!

A dog is not considered a good dog because he is a good barker. A man is not considered a good man because he is a good talker.


Aha......och AJ!!!

Äntligen trillade polletten ner och jag känner mig inte lika förvirrad när den gäller HUR de här distans studierna går till. Behövde bara lite tid till att gå igenom materialet som fanns mitt framför näsan på mig ;) Nu ligger jag här och försöker sova med en grym aha-upplevelse samt hemska magknip. Förstår inte... För övrigt är jag ju liksom ok...


Öööööhhhhhh......

img_5528 (MMS)

Öööööhhhhhh......


Barnen tillbaka

img_9728 (MMS)

. Äntligen kom de äldre barnen hem igen!!! Och Milis tog knoddisarna med sig ut på en cykeltur vilket de båda gillade skarpt!


Hjälpreda!

img_9800 (MMS)

. Jag vill nog ha en 2,5 åring istället för en bebis. Allra helst när det gäller att jobba. Ivrigare än 10 åringen var han också... Så medans tant Carina slöade i efterdyningarna från magskiten igår, så tog Siggestardust itu med veden. Barnarbete i all ära... detta kostade mig endast 5 kr ;-) Gooood Shit!


Undran...

img_0023 (MMS)

. Varför ta varsin när man kan dela?


Varför ta varsin när man kan dela?

img_0023 (MMS)

Varför ta varsin när man kan dela?


*** GRATTIS!!! ***

Stort GRATTIS till
syster Pernilla
som fyller .... 26 år idag!!!!
Hurra hurra hurra hurra


Helvetes piss dag!

Vaknade i morse och trodde jag hade förstoppning... igen, då magknipen inte var av denna värld. Men jag tänkte: Va fan, när jag rört på mig lite och fått igång det där så ger det med sig.
Men icke.
Kallsvettningar, magknip, illamående och kväljningar för att sedan avsluta det med ett brutalt informerande sätt att förklara för mig själv att det INTE var tal om förstoppning.
Brun insida på toaletten ser lite coolt ut faktiskt... om det inte hade varit för att avföring har samma färg... blääää. Kanske skulle göra som en person hade gjort i det där städprogrammet förut, spraya insidan på toaletten med färg... eller ... näää... kanske inte är så praktiskt när det väl kommer till kritan.

Igår började vi ju rensa ur sommarstugan och förråden.
Men maken fick fortsätta själv idag, tillsammans med Phipi iofs, då jag blev helt klubbad av... ja, vad det nu var.
Det går ju magsjuka, så det är ju inte helt uteslutet.
Det säkra före det osäkra så stannade vi hemma från J´s kalas.. men vi måste åka och gratta honom i veckan för nu är det evigheter sedan vi sågs... suger!

Pga att min hjärncell följer samma strategi som kaninen i Alice i underlandet: "jag är sen, jag är sen, jag är sen" så får jag helt sonika bita ihop för min seghet och köra igång med matte nu, som jag låtit ligga lite fööööör länge. 8/5 skall första uppdraget vara innne, och jag tänkte att det kan ju vara bra om jag har koll på vad det innebär.... Ett prov tror jag... på de 103 sidorna som jag skulle räknat (bara 87 kvar) under påskveckan... ööööhhhh!
Sen har jag uppdrag på biologi och kemi oxå, som skall vara inne den 15/5... och de böckerna har jag knappt öppnat ännu.
Yikes!
Men... det kommer bli enklare för mig att sätta mig på dagarna när Phipi sover, nu när kidsen börjar i skolan igen. De är klara med sina läxor och de behövde min hjälp, så det är huvudsaken!

Nu: Matte av mina sista krafter....

Grannen som säger muuuu....

... Ja, om man får tro Phipi så säger de faktiskt Muuuu
Grodägg till salu

Inte för att de egentligen är mina att sälja, men de finns i överflöd här i bäcken och grodorna håller på för fullt med att pumpa ut dem :-)
Det är verkligen vår!!


Sista bilden ska vara en groda, men jag zoomade med en bebis på armen som väldigt gärna ville ner och gosa med grodan... men mamma tyckte det var en sämre ide än att sitta kvar på armen...

Nytt inlägg.

Det nyaste faktiskt.

Började dagen med ett mindre psykbryt och fortsatte den sedan hos Svärmor i Väsby.
Passade även på att hälsa på hos våra kära ex grannar.
Helt sjukt egentligen... att man bott grannar i flera år utan att umgås, och börjar när man flyttar därifrån.
Klart bevis på hur skadligt det är att jobba för mycket och vara uppe så i varv, men jag är glad över att jag inte gick miste om det trots allt.

Sen hade jag nog tänkt att skriva mer, men jag är helt ap-atisk (inte apatisk..) pga att de äldre kidsen blev kvar i Väsby och stannar där hela helgen.
Resan hem blev så tyst och tom...
En biverkning som kommit med flytten. Ständigt van att ha dem nära, och när de sedan är borta så är det så extremt tomt utan dem.
Precis innan vi åkte, så ramlade Oliwer och gjorde illa foten. JAG( egot) vill vara den som håller koll på ev skada :( Men han ville inte åka med hem... så vi får hoppas att det inte var ngt illa.

NU... nannataim!

*** GRATTIS!!! ***

Stort GRATTIS till Steffo på födelsedagen!!


FINALLY!!

img_3995 (MMS)

. Nu är det fritt fram att ta med sig alla hundar ;) Bara en hundkoja som skall fixas oxå.


Halv sju

Då mini var så trött så hon nästan somnade i matstolen, så gick vi in till sängen för att varva ner och mysa lite innan nannataim.
För första gången hann vi läsa bok utan att hon slog ihop den efter första sidan.
Två böcker t o m
Bra nedvarvning efter att ha varit ute i trädgården och grävt.
Pillat på nyckelpigor och dragit i maskar.
Nog för att hon är ett litet nyfiket barn, men jag förstår inte riktigt hur det kommer sig att mosa och dra kommer före i undersökning än klappa och gosa.
Ok, en mask kanske inte är så gosig, men man måste ju heller inte mosa dem mellan fingrarna.

Hon har även en annan lek som hon tycker är jättekul. Nämligen att när hon går mot Tyson, så flyttar han på sig. Men han går inte bort. Så hon går emot honom hela tiden och gapskrattar när han flyttar sig några steg.
Hon har även lärt sig sparka boll.
Och det är mindre kul för Tyson..... Det gäller att ha ett rejält vakande öga på henne i närheten av Tyson...

Hur som helst.
Det blev tidigt säng gång och när hon knoppade in, så gjorde även jag det.
Inte så konstigt när hon legat och knorrat som 17 en bra stund i morse... och sedan tar Emilia upp henne, klär henne och lattjar med henne en stund tills hon tröttnar.
När de kommer in igen..... SÅ VAR KLOCKAN BARA 07.15
W T F!!!
Jäkla tur att jag inte kollade kl tidigare.... och vad 17 gjorde Milis uppe vid den tiden?
Borde inte hon vara typ en sömnig tonåring snart ;-)
Yikes! Men hon är bra rar hon!

Spiral och Sex

När man nyligen satt in spiral, så bör man avvara intima tillställningar för att undvika infektioner under en period.
Och så gör jag.
Och jag blir lika sur och grinig som när jag sovit dåligt eller stressat upp mig till maxnivå.
Man kan typ säga att jag haft PMS sedan en vecka tillbaka....
Jag vet vad jag vill ha i mitt påskägg!


Gaaaahhh!!!

Det går grymt segt att komma igång. Nog för att jag pluggar för fullt så fort jag får tid över, men det är inte mycket tid som jag kan sitta ner och koncentrerat räkna på.
Och då har jag inte ens kommit till att öppna KEMI och BIOLOGI ännu. Lämnar det tills kidsen börjat skolan igen.

Min andra viktiga prioritering var att jag skulle komma iväg på en härlig motionspromenad eller två.
Men så har det inte blivit :-(
Det har varit läkarbesök, däckbyte, hundklippning och dyl som stört och ändrat Minis sov vanor och kidsen behöver hjälp med sina läxor (självklart) så då har mina fått hamna åt sidan och istället har jag räknat järnet när maken kommit hem.
Men men... kommer nog in i rutinerna snart.
Men det är mycket, det vill jag lova. Vill man bara få det överstökat, så är det bara att göra det... men jag vill lära mig, så då tar det tid.
Så är det bara.
Gilla läget.
Hur vi skall lösa planeringen med målning av hus vs Matte har jag ingen aning om... men det får vi se hur det ter sig.

Goooosh!! Jobbigt, men grymt kul!

Hundgården går sakta men säkert. En sektion i taget.
Grymt schmutt att hålla på när mini knatar runt i inhägnaden, ger mig lite extra tid ist för att gå vid henne på gräsmattan. Skönt när det är klart så dogsen kan vara där när hon är ute och leker UTAN att behöva risker bli kullslagen av lekande hundar som knappt noterar när de krockar med huset.
Déville i full fart skulle resultera i att Phipi skulle flyga MINST ett par meter ....
Går bra med bygget iaf... eller gick....Sen upptäckte jag att jag mätt fel.
Med ca 40 cm, så det var bara att flytta hela gården.....
Gör om, gör rätt!

Nu är jag klar med matten för i kväll och tänker knoppa in så skallen är klar i morgonbitti när mini vaknar. Somnar hon tidigt, som hon gör nuförtiden, så vaknar hon även tidigt.... har vi tur får vi somna om iaf... :-)

Snart så...

img_4687 (MMS)

.


Vissa får iaf komma till

img_0842 (MMS)

Vissa får iaf komma till


Funtar ...

Dagarna tickar på sådär trist igen.
Visserligen bara varit några få sedan vi kom hem, men utan den där "vakna" gnistan som får en att känna: Fan! Idag har jag verkligen levt mitt liv och inte bara fått tiden att gå.
Jag har bara fått tiden att gå.

Så får det inte gå till!

Så.... i morgon stänger jag av alla klockor... om de inte tickar på, så måste det ju innebära att jag lever.


Öh... vad hände?

Jag är med på att jag vaknade i morse... iaf att jag klev upp.
Lämnade Tyson
Möte med skolsköterskan
Hämta Tyson
.... och ja, där någonstans så inser jag att tiden tickade på utan att jag noterade det.
För helt plötsligt var det dags för middag...

Phipi somnade i bilen när Tyson hämtades, så hon ville inte sova igen förrän vid 15 tiden... då först kunde vi plugga.
Som tur är hade maken varit på möten och däckbyte så han var hemma liiiite tidigare idag, så han kunde ta sonen på fotbollsträning ist för att mötas där.
Jag... tog tag i saken och knatade över till grannen.
Nej... inget vin idag, men kaffe och instruktioner om hur man sätter upp hundgården fick jag.
Kom för tidigt dit... frun i huset höll på att baka mazariner, men de var tyvärr inte klara när jag gick därifrån.
Bommer.
Sen gick jag ut, maken fick lägga Phipi och kidsen tittade på film.

Hade tänkt åka över till brudarna för att motionera, men när jag kom in var klockan 22 och jag kände genast att FAaaaaeeeen!
Ville ju träna jue... sen kom jag på att det var nog ganska så bra träning det jag gjorde med. Bära en hel hög med plank och reglar. Flytta 16 sektioner hundgårds staket från "vägen" till dit hundgården skall stå.

(inte min gård.... bild från den kommer när det är klart)

I morgon skall jag, sen som alltid, byta däck på bilen.
Eller... inte jag.
Det jobbiga som JAG ska göra är att befinna mig i HEBY kl 07.30
Sen ska vi vara i Enköping kl 13.00 på ett ställe som jag inte har en aning om vart det ligger.
Kul.
Några studier lär det inte bli i morgon alls :-( Veckan har INTE direkt börjat som jag tänkt mig och jsg har väldigt mycket studier som ligger. Men snart får jag struktur på det!

Nu har jag svamlat klart för i kväll!

Phipi: Stövlar.

img_1236 (MMS)

. Så roliga att pilla på med sina antenner, och underbart härliga att knalla runt i :-)


Inte som planerat...

... men när blir det egentligen det?

Att få Phipi till endast en sovstund på dagen, var inga problem alls. Två timmar mitt på dagen att tillägna ENDAST studier var tanken.
Inte åka bil innan är en magisk lösning, och utomhuslek är perfekt underhållning som både håller henne vaken och ser till att hon sedan sover djupt och lite längre.

Allt flöt på.... förutom att jag inte räknat med de äldre barnen som är hemma på påsklov. Eller... jag hade ju räknat med dem men inte den assistans de behövde med sina läxor.
De har ju nämligen allt de som de skulle gjort när vi var i Thailand, men som jag tog beslut om att de skulle göra när de kom hem eftersom det ändå var påsklov då.
Inte heller hade jag räknat med deras enorma vilja att vara ute i solen ist för att sitta med läxorna.

När mini är vaken är det nämligen svårt att kunna assistera dem i deras läxor. Så den perfekta studietiden är ju då att aktivt sitta när hon sover, så jag kan sitta med dem i lugn och ro.
Att samtidigt räkna flera sidor matte var inte riktigt vad min skalle klarade av.
6 tal fick jag gjort...haha.

Inte heller hade jag räknat med (eftersom jag totalt glömt bort det) att jag skulle bräsa i en gynstol och få spiralen insatt och den fruktansvärda "mensvärk" som tillkommer när man just satt in den.
Holy fuck!!
Nej, min planering var aktivt vara med barnen till lunch.
Sen lunch
Sen Phipi sova middag
Läxor
Sen aktivt med barnen
Sen middag
Sen läxor
Sen motion med mina kära vänner.
... men icke
Promenaderna måste jag dock komma iväg på då jag känner att jag behöver andningen och motionen för att klara av det övriga, så när jag kan röra mig ordentligt (i morgon) så är det bara att bege sig....

Matten fick jag iaf gjort en del även nu på kvällskvisten, då kidsen lagt sig. Kommer tillbaka sakta men säkert med lite av AHAupplevelser.
Kul!

Nu... Nannataim!
I morgon är en ny dag!

Ps Jag har även nu beställt ordentliga "runningpjuck" och byxor.... hoppas innerligt att de kommer snart så jag kan börja med det jag tänkt.
TRO DET ELLER EJ så tänkte jag försöka komma iväg på springturer.... wish me luck! ds

Phipi: Typiskt!Här på landet måste man verkligen ha bil för att kunna ta sig någonstans.....


yum yum

img_1804 (MMS)

. Tänk vad gott det är med morötter....


Omg vad ont det gör!

Nu sitter den där!
Spiralen!
Hur kommer man egentligen fram till att något som gör ont och blöder, vilket i sig faktiskt är ett tecken på att allt inte är som det ska, är bra?
Ont som fan har jag och skall genomlida första dagen med studier och maken som gått tillbaka till jobbet.
Kidsen har tonvis med läxor även de, och vi alla vill bara lägga det åt sidan och gå ut för att leka ist.

Fazer, min svaghet!

Trots att jag in i det längsta undviker godsaker av alla de slag, så finns det en sak som jag har extremt svårt för att hålla mig borta från.
De flesta vet nog redan att jag talar om Choklad.
Denna gudomliga underbara grej som ger den yttersta tillfredställelsen om den kommer i form av Fazer Marianne


Självfallet anmäler jag mig då som testpilot och hoppas på att jag är en av de 4000 som vår hem två smarriga godbitar att njuta av.
Vill även ni ha möjlighet till det?
Kika då in här: FAZER

Trist väntan!

img_8736 (MMS)

Trist väntan!


Thailandsbilder


Mulet och regn första dagen, men sen blev det bättre...


... shit vilken tid det tar att ladda upp dem... orkar heller inte minska ner dem....Nej... nu får det räcka för i kväll... lägger in fler vid tillfälle


I morgon: Start!

I morgon börjar det.
Studierna som skall pågå i minst 1,5 år och sedan vara min inträdesbiljett till de fortsatta 4,5 åren.
För att vara säker på att jag åtminstånde hänger med till 100% i introduktionen, så satte jag mig ner nu när kidsen somnat för att gå igenom allt.
Matte A
Kemi A
Biologi A

Om och om igen får jag svälja den panik som försöker pressa sig upp genom min kropp. Inte sakta, utan snarare som en dunkande hård känsla... ingen ide att få panik nu, när jag bara kör introduktion.... kan ju iaf spara den tills jag märker hur det går.
Men det är inte så konstigt.

Matte A är den första gymnasiekursen, och när jag bläddrar genom de första sidorna i boken börjar jag fundera på varför i helvete jag inte valde att börja plugga in redan från 4e klass. Tycker de matteläxor sonen har verkar alldeles lagom. WTF är det HÄR????
Panikslaget bläddrar jag genom boken och försöker desperat finna någon form av förståelse av det jag läser... men hajjar nästintill inget alls.
... och då upptäcker jag att det är FACIT jag sitter och tittar på....
Kul. hrmf
Några höga krav har jag ju inte heller.
Nöjd om jag får VG eller MVG.... mmm....

Biologin verkar inte så svår.
Inte enkel heller, men lite lättare att förstå( trodde jag) och jag tycker det är fruktansvärt intressant....

... även om jag kommer få använda ordlistan längst bak för att förstå innebörden, men det kan ju inte vara mer komplicerat än att lära sig ett nytt språk. Undrar om GOOGLE översätt har översättning på detta....

Kemin däremot....
Tur att ordet KEMI endast består av fyra bokstäver, så jag kan känna att jag hajjar ngt av det. Ögnar igenom inledningen och tänker bara... say what!!!

I kursinledningen är de så snälla att de upplyser mig om att det är bra om man har baskunskaperna iaf från Matte A, för annars är det svårt att få fram ekvationerna även om man förstår kemin....
Ööööhhh.... hur tänkte min lilla studievägledare här, när jag skrevs in på både Matte A och Kemi A samtidigt.
Hrm.

Så "på återseende" allihopa!
Jag försvinner inte från jordens yta pga studierna, men det är väldigt viktigt för mig att jag LÄR mig det här nu. Ha överseende för en apatisk stirrande blick när vi träffas, för jag kommer sannorlikt gå igenom formler i huvudet om och om igen för att repetera för mig själv (1+1=2, 2+2=4....) så jag ska komma ihåg det tills jag har min studietid igen...

Nej, skämt åsido!
Det är bara att bita i ... äpplet. Jag vet ju inte ens om det är surt ännu, så varför förutsätta det. GÅR det inte, så får jag helt enkelt bara ta mer tid på mig... för det viktigaste för mig är att jag förstår det jag gör.
Sen är det ju även så, att majoriteten av de äpplen man dyker på under sitt liv, är ju faktiskt inte sura... utan söta!

Badminton

img_4672 (MMS)

Badminton


Glasögon

img_6712 (MMS)

. Say no more!


Nu är det dags snart.

På måndag börjar det!

Böckerna har kommit och här skall laddas upp med huvudvärkstabletter, eftersom jag inte lär komma ihåg glasögonen i början. Märker genast på skallen nu, när vi kommit hem och jag kikat till datan då och då så kommer värken smygande.
Slaggade till 9 idag och det känns som jag sovit alldeles för länge.

Jag tror jag kommit på det!
Torrhet.
Jag har ingen salva kvar hemma, den tog slut i Thailand för att jag smorde in mig så mycket. Här hemma är ju luften även torrare och jag misstänker starkt att det har med det att göra när det kommer till den fruktansvärda klådan.
Smorde in med Helosan igår, och det funkade under natten men huden drar ihop sig över hela kroppen nu på morgonen igen.
Svaga minnen från ngn gammal westernfilm, att läder skall man inte blöta och ha tajt runt ngn kroppsdel för då drar den ihop sig i solen och kan bli farligt. I filmen hade de det runt halsen, så personen ströps långsamt....
Läder är ju också hud.....

Nu ska jag se om jag finner ngt växthusliknande som vi kan fixa, och sedan bär det av ut på tomten. Har en jävla massa sopor som skall till tippen och jag vet inte riktigt när de har öppet.

BAJS GRÖNT!

Min skärm är fortfarande helt grön.
Gillar det inte alls. Fruktansvärt irriterande!och så vibrerar texten också... morr!

Mellan benen...

Nu är det kväller och så börjar genast klådan mellan benen igen.
VAD är det som gör det?
Mörkret?
Tål den manet som valde att lägga sina förbannade jävla tentackler på insidan av mina lår inte mörker eller?
G O S H !

Vin hos grannen

Tog en promis över till grannen för att kika på hundgård.
Vi har nämligen en likadan, men vår ligger omonterad på backen sedan ett par månader tillbaka och deras är monterad och fullt funktionsduglig.
Deras innehåller hund, vår ligger platt på backen.
Vill se hur man gör, för jag tänkte sätta maken på den uppgiften i helgen.

Fick ett glas vin (ok... 1,5) och satt i djupa disk och skratt tills jag såg att mörkret fallit utanför.... UTAN att jag kollat in hundgården. Får väl gå dit i morgon kväll med... attans då ;-)
Tänkte att jag måste knalla hemåt för att jag varit borta ett tag längre än jag tänkt från början, och blev genast varse om att vi inte har gatubelysning på våra vägar.
Det blev till att kuta över åkern med grannen ståendes ute på sin altan som "skydd" för mörkret.
Inte så mycket kaxig var jag då inte.....

Hiss för gatubelysning ;-)

Present!

img_4151 (MMS)

. Phipi glad och nöjd i sin fina present hon fick från Å med fam.


Und so weiter...

Yes, idag sov Phipi så pass länge att jag vaknade UTAN klocka 06.30... pigg som en lärka och fri som en annan jävla fågel eftersom jag inte behövde börja dagen med ett barn på ankeln ;-)
Absolut inte något emot hennes gosiga morgon humör, men det var en nu känsla som jag glömt bort... den här "bara tänka på mig själv" känslan ;-)
Kass som jag är, glömde jag ju mobilen inne på bordet, så när väckarklockan tjöt som en tok kl 07.00 så väckte jag ju henne iaf. Annars hade hon nog knoppat vidare.

Hela natten har jag plågats av klåda, så in i helvete där maneten fäste sina tentakler för ca två veckor sedan. Varför vet jag inte.
För det första verkar det helt ologiskt i mina ögon att en liten jävla manetjävel tror att den kan sänka en val.... fast det gjorde den iofs när jag tänker efter.... Men för det andra så har jag inte känt av skiten förrän nu när vi kommer hem. Märkena såg, när vi var i Thailand, ut som gamla myggbett, men har nu blossat upp som blåsor igen.
Why?
Dagtid kan jag låta bli dem... men på natten kliar det. Jag lär få dras med de ärr och addera dem till resterande av ärren jag har på kroppen. Billigare än tatueringar iaf ;-)

JAG kan, till skillnad från många andra, skryta( om det nu är det jag väljer att göra...) med att jag har haft en manet mellan benen!
Sen får ni tolka det hur ni vill.
1,5 dm högre upp och maken hade fått leva i celibat ett tag eftersom det var i början på semestern och busken var lagom ansad och schmutt. Hade det däremot varit i slutet så hade jag klarat mig galant om den simmat högre upp. Vid en ringa ålder på 35(huga... jag kan t o m sätta ett + därefter nu) är ansning ett BRUTALT måste om man ska visa sig ute i shorts!!( om andra förnekar det, förnekar även jag det och fortstätter ansa i min tystnad).

OM jag haft vetskapen om att det faktiskt bara var några månader innan som en kubmanet dödade en norska just på denna strand, så hade jag nog insjuknat och hyperventillerat av bara vetskapen.
Men det hade nog även varit bra att få veta hur jag skulle behandlat det, annat än med vinäger och lök, då jag misstänker att jag inte fick bort allt skit som den lämnade efter sig mellan mina ben i all brådska...

Vackra djur... eh, varelser... är de iaf när de simmar... det kan man inte ta ifrån dem. De var här först!
Hemma igen!

Igår kom vi alltså hem igen.
11,5 tim tog flygresan och jag är hyfsat glad över att slippa träsmaken i skinkorna.
Somnade som en klubbad säl vid 19 tiden och vaknade tillsammans med Phipi vid 04 första gången, men lyckades som tur är somna om och gick sedan upp vid 05.30.... utvilad och pigg (???).
Kan inte minnas när jag var det sist ;-)
Ha ha

Kidsen var så ivriga att komma iväg till skolan, så de var klara vid 07.00.... fick bromsa dem lite.
Oliwer gick ut och cyklade och Emilia packade med sina prylar tills det var dags att åka.
Våren i all ära, så har skolan planerat in cykeltur idag... så cykel skulle med. När vi åkte så var ju liksom vägen isig och det var snö och snöhögar överallt...
Men nu är nästan allt borta och vårjobbet på tomten bara kliar i fingrarna!
Underbart!

Phipi glädjs över att kunna springa runt själv, och gör det även. Till det lägger hon gärna lite klättring också, så jag bör dra nu innan hon gör mer än hon klarar av ;-)
Ska försöka hinna med ÖF idag också, har en del att städa...... Dogsen och lerkombinationen som varit två veckor har satt sina spår ;-) men det hör våren till.
Far har t o m hunnit klyva ALL VED! som vi hade liggandes. 76 tim tog det honom, och det är en jävla massa ved som hade tagit oss minst två år att få tid till att göra... och då hade den varit förstörd.

Längtar efter mina vänner!

Gick upp tidigt och tillbringar sista dage...

img_6466 (MMS)

Gick upp tidigt och tillbringar sista dagen vid poolen. Trist att resa från värmen, men grymt skönt att komma hem igen. Två veckor är lagom för att ladda batterierna inför studier och jobb....


Sista dagen....

Sista dagen....


Kul! Knatade iväg och körde en massage med...

Kul! Knatade iväg och körde en massage med Joi och Emilia. Att jag aldrig lär mig! Tog oljemassage och efter att ha massakerats av en STOR thailändsk dam så var jag groggy, öm och livrädd ;) Vissa ställen måste man faktiskt inte massera...... Milis tog manikyr och enligt thailändaren så VAR ÄVEN JOI min dotter!!!!!!! Fast det bara skiljer 2,5 år....


Blö... Det jobbiga med att inte ha ngn bok...

Blö... Det jobbiga med att inte ha ngn bok att läsa, spel att spela eller sysslor att pyssla med... Är att jag ist tillbringar Phipis sovtid med att grubbla och fundera. De tankar som då kommer upp, är de jobbiga som jag absolut inte har lust eller ork att bearbeta. Blir bara så arg och irriterad, vilket i mina erfarenheter endast är slöseri med tid och energi. Ist vill jag leva livet med ett leende på läpparna och njuta av varje levande minut. Blicka framåt och forma framtiden ljusare än den bakgrund jag av någon anledning delvis förträngt. Carpe diem!


Elefant ridning igen....

img_8187 (MMS)

Elefant ridning igen....


:)

img_3479 (MMS)

:)


Snart slut på semester....

Nu är semestern snart slut för den här gången, och jag kan garantera att jag ska planera in en stor gaddning till nästa Thailandsresa.
Killen sitter alltså med en sticka, och pickar den för hand. Det går inte lika djupt som med maskin, och gör inte riktigt lika ont... även om det gör lite ont i början. Efter en stund domnar man bort och det var nästan så jag somnade när jag låg där.
Är supernöjd!
Men ändå lite besviken över att jag inte hade tid att ta en större.... mycket vill ha mer.

Dagarna består mest av sol och bad. Jag är den som är blekast av alla, som vanligt, men det är inte heller så konstigt när man sitter i skuggan med mini... och så vill jag inte heller klä av mig :-)
Brukar alltid ta ett tag innan jag känner mig bekväm, men nu är jag inte alls bekväm.... inte ens efter snart två veckor. Men jag njuter iaf :-)

Done :)

img_5775 (MMS)

Done :)


Yes!!

img_1752 (MMS)

Yes!!


Tröttmössa

img_1702 (MMS)

Tröttmössa


Mmmm.... Blomma!

img_7012 (MMS)

Mmmm.... Blomma!


Utslagna

img_1640 (MMS)

Utslagna


Chill chill

30° värme och sol.
Kan det bli bättre?
S, J och E drog in till Phuket i dag för shopping, zoo och spana in "old town". Vi stannade kvar på hotellet med minikidsen och O. Soft!
Började dagen med frukost (som vanligt) och begav oss sedan till stranden (som vanligt). Nu chillar vi på hotellrummet medans Phipi sover middag. Stardust visar inga som helst tecken på att vilja knoppa in så vi får se om han knoppar in senare, sötsnöret.

På söndag är det dags för tatueringen. Ville egentligen ha en större, eftersom priset är så bra mycket bättre än hemma och det är grymma tatuerare. Men tiden... sitta en hel dag i värmen, hade jag ingen större lust med .. så det fick bli en liten. Eller ja, en ca 1,5 dm lång och 6-7 cm bred. Man kan ju inte alltid få som man vill.
Fotar under produktion och lägger in bilder sen när vi kommer hem och jag slipper den här gröna skärmen.

Tatuering...

... jag har även bokat tid för en ankel tatuering den 10e April :-)
En Bamboo Tattoo :-)


Massage

Vi drog iväg och tänkte unna oss en massage.
Sådant där kletande som de flesta damer verkar tycka är en njutbar stund.
Men när vi kom dit så låg alla på rad, och de som de inte kunde få plats med inne i salen fick ligga/sitta utanför.
NO thank u man!
Ge mig ett jävla draperi, annars kan jag likaväl ta massage på stranden.
Så det blev en drink i baren ist.
Mums.

Kikade på en bikini, size XXXXL (!) och den fick bröstvårtan nästan lagom plats i och det andra lösa fick typ hänga utanför. Nästan snudd på att man kan få dåligt självförtroende här, trots att jag är mycket väl medveten om att Thai Size INTE är min Size.
Inte var den svart heller.... vit... och blommig.... inte riktigt min stil.

Rastlösheten börjar ta form oxå. Bara softa, sola och bada är inte riktigt min grej. Tur att man har grymt trevligt sällskap, annars skulle jag krevera.
Två veckor räcker bra här, bebis livet begränsar en ju lite oxå när det gäller aktiviteter och utflykter... men det var så vi ville ha det ;-) Lika bra att passa på att njuta av solen, snart är den väck.
Ollan och Maken är svarta på ryggen... jag vit... och Milis fått jättefin brun färg.

Bajs bajs

Myggband. Skulle vara super till bebisar m...

img_0771 (MMS)

Myggband. Skulle vara super till bebisar mot mygg. Men jag sågar det tipset! Hade det på axeln när jag tagit av Phipi det, och 2 cm ifrån det sätter sig en myggjävel iaf.  Bandet suger!!


Gör det inte! Så tänker jag fan nästan var...

Gör det inte! Så tänker jag fan nästan varje gång. Ändå gör jag det! Njuter av det den korta stund som det är njutbart och får ta konsekvenserna sen. Myggbett!!


Phipi sover middag på vattensäng (mammas m...

img_5624 (MMS)

Phipi sover middag på vattensäng (mammas mage)


Idag valde vi (jag) att förmiddagen fick b...

Idag valde vi (jag) att förmiddagen fick bli en innedag. Solen är stark, och i kombination: strand, blåst och moln så har man en tendens att glömma det. Allra helst när det finns mils lång strand att knalla och plocka snäckor på. Dagarna när man låg och "solade" är pase för flera år sedan. När kvällen sedan kommer blir man smärtsamt varse om det iaf. Så idag: soft dag (hur den nu kan bli softare än den redan är).


Lack!

Nog för att vi är i Khao Lak, men man kan ju bli lack för mindre.

Just i dag beslutade min MacBook Pro för att byta om och bli ljusgrön över hela skärmen. HÄR!
Visst, det går fortfarande att se lite, men kul är det inte!

Aj! Och jag "solade" inte ens..... :(

img_0590 (MMS)

Aj! Och jag "solade" inte ens..... :(


No worry!

För att mildra de oroligas magar så tänkte jag bara medd att regnet nu slutat och vi verkar ha haft en jävla tur till skillnad från de som kom för en vecka sedan.
I går var det molnigt, men solen nådde ändå ner med sina strålar tillräckligt för att bränna trots solkräm och idag har jag blivit bränd av både solen och maneter (ok, en manet...)Här om dagen var vi på elefant utflykt.
Aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Vet inte riktigt vad jag tänkte på, jag som är rädd för hästar, när jag signade mig upp för att ta de äldre kidsen på detta.
H e l v e t e!!
Milis hade vett nog att dra sig ur innan vi klev på elefanten och begav oss upp i bergen. Men jag hade redan klivit på, Joi m fam hade redan gungat iväg på sin fant, så jag ville inte lämna Oliwer på denna gigantiska varelse alldeles själv. När vi kommit iväg en bit och de branta, leriga sluttningarna tornade upp sig... så kunde jag verkligen inte förstå varför jag inte bara utnyttjat makten som föräldrer (=bestämmande) och sagt nej till hela iden.
Oliwer däremot hade jätte skoj (både åt mig och ridningen) och fick t o m byta plats med skötaren och sitta bakom huvudet på den... elefanten alltså, inte skötaren.

Kidsen slaggar och jag sitter tillsammans med maken på balkongen i 30° värme. Med en Breezer i handen och lyssnar på grodornas sång.
Loooovely!

Drog även i väg en sväng till en marknad idag, och en liten tur för att kika på Polisbåt 813 som fick lift med vågen 2 km för att slutligen hamna på land.

Imponerande vilka krafter moder jord besitter... när ska människan lära sig att sluta misshandla henne?

Well.... har bara 30 min wifi och ca 20 av dem gick åt till att kolla mailen och rensa den... kanske borde göra det oftare :-)

Soliga hälsningar!

Äntligen!

foto0379 (MMS)

. Nu har systerdotter äntligen fått sitt hål :) Kunde inte vara med som stöd, men fick se resultatet på bild iaf :-)


Aj... Helvete!

Ja, då har man upplevt det oxå. Idag badade jag i havet för första gången sedan vi kom hit. Min nojja för att enbart gå i bikini släppte idag.... Iaf tillräckligt för att svalka mig en aning. När jag varit i ca 5 min så känner jag hur det svider till, så in åt helvete på insidan av låren. En jävla brännmagnet väljer att köra tunnel på mig!!! Efter 5 min i plurret!!!!! Just My luck....


Sol gör en trött!

img_5345 (MMS)

Sol gör en trött!


RSS 2.0