Lång dag!

Idag bar det iväg till våla och syster. Skulle skjutsa svågern på en grej och under tiden skulle syster få möjligheten att "bonda" med pipgrisen.
Som vanligt kom jag inte exakt iväg den tid jag hade räknat med, vet fan inte varför. Av någon anledning så KAN jag bara inte passa tider när jag ska ha mini med mig.
Kommer a l l t i d iväg 15-20 min senare än jag tänkt mig och då har jag även, med största sannorlikhet, glömt hälften jag skulle ha med mig.

Jag bränner iväg på grusvägarna, som jag brukar och kör genvägarna som jag lyckats komma på - för snabbast möjliga väg till våla genom skogen.
När jag kört en stund på den ödsligaste biten (bara skog och INGA hus alls) som varar i ca 15 min om man kör fort, så står en bil vid vägkanten och en snubbe vinkar, ståendes mitt i vägen, åt mig.
Jag kan tyvärr inte göra så mycket mer än stanna till, trots att jag känner mig lite utsatt som ensam person, långt till närmaste hus, mitt i skogen.
De var TVÅ snubbar. De bör ha varit i min ålder, om inte t o m yngre... men de såg m y c k e t slitna ut och det hördes klart och tydligt på deras dialekt att de INTE var från trakterna( luktade illa gjorde de också... oduschade typ).

De hade fått punka.
Och de hade även, sedan tidigare, punka på reservdäcket( wtf!!!).
Så de undrade om jag kunde skjutsa dem till närmaste däckfirma.
WTF!!!!!!
Sen var jag dessutom, och den enda däckfirman jag kände till ligger i HEBY - åt helt fel håll......

Men jag kunde ju inte likaväl lämna dem strandade där heller.... det kör ju liksom nästan inga bilar alls på denna väg, så att jag kom körandes var ju bara en ren lyckträff - för dem!
De var "kommun arbetare" som putsade till vägarna och skulle klippa gräs runt... ja, någon jävla kraftledning någonstans som jag inte har en aning om.
Jag svarar:
-" Eh... inte bott här så länge, så jag vet faktiskt inte vart närmaste däckfirma ligger någonstans."

Då visar det sig att de hade, via telefon( tur att de stod där de stod, för största delen av denna väg har ingen mottagning alls...) lyckats få veta att det fanns en däckfirma i Våla... och dit skulle ju jag( även om DE inte visste det så kände jag genast att jag inte kan neka dem skjuts för att fixa reservdäcket).
Så det gjorde jag inte heller... neka dem menar jag( även om hela jag skrek i min skalle -" Är du galen människa! Du kan ju inte plocka upp skumma liftare i skogen bara för att de annars ... OK, kör dem då.")

När vi kört ytterligare en bit, så säger den killen som intagit platsen bredvid Mini i baksätet, på seeeg norrländska:
-" Din... lilla.... flicka.... kräks.... här .... bak."
-" VA???!!!!" ropar jag till svar, chockad då jag inte hört ngt ens( tur att han satt där och såg det, annars hade jag inte märkt det förrän vi kommit fram - suger att det inte går att ha stolen fram när jag kör själv!)
-" Ja... hon.... kräks... ganska... mycket.... också...... jättemycket... faktiskt" fortsätter han.

Så jag stannar bilen och kollar Phipi, som är HELT nerspydd.... och inget annat att torka med än våtservetter har jag heller. Ingen filt att lägga för det så hon inte behöver sitta i det... och mitt ute i skogen med bilen full av liftare(!). Jag noterar även när jag gräver i skötväskan att jag INTE har några ombyteskläder med mig( fuck!).
Bara att bränna vidare!
Min körning på skogsvägarna hade tydligen framavlat även Phipis tendenser till att bli åksjuk!
Samtal till syrran som gräver fram rena( små) kläder och för att be om assistans från Svågern till att finna den omtalade däckfirman.... Resultatet blev att jag svängde förbi där när vi kom in i våla, dumpade en spyig Phipi hos syster och svågern fick följa med i bilen och visa vägen.
Väl där lämnade vi dem och jag hoppas, för deras skull, att de kom iväg hem till Sollefteå på eftermiddagen som de planerat.
They badly needed a shower!! eller två!
Bilen stod inte kvar när vi åkte hem sen, så tillbaka till bilen hittade de iaf :-)

Var hemma från Våla vid 16 tiden, plockade kidsen som varit hos kompisar, handla och sedan hem och möta upp syster med fam för att grilla.
Så man kan typ säga att det blev en hel dag i våla och jag kan dessutom föra in denna dag och detta datum som en "snäll" dag! *stolt*

Tack för i dag Siss :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0