Vad är det för fel på Fitta?

"Ordet snippa har gjort komet­karriär. Det är ­feminint och ­passar så bra tillsammans med snopp. Men särskilt nytt tycks det inte vara. Karin Milles har gjort en djupdykning i ­arkiven och finner ­skånska belägg flera hundra år ­bakåt i tiden.

Framstjärt, geggveck, mus, mussla, smula, skäggbiff, sköte. Trots den brokiga floran är det många som hävdat att de saknar ett riktigt bra ord för det kvinnliga könsorganet. Ett ord som de kan använda i vardagen, utan att rodna eller få andra att reagera negativt."

Hela artikeln.

 

Ärendet kom upp och har diskuterats oss mammor emellan, om vad det kvinnliga könsorganet egentligen heter. Men vad vi inte talat om, är VARFÖR det finns så många namn.

 

Genom åren har det ju alltid blivit vanligare och nya varianter kommer fram. Men vad hände egentligen med vagina, slida och det heliga ordet fitta? Vad är det som är så pinsamt med dessa ord? Man talar ju om samma sak.

 

Även Snippa kommer ju bli vanligt och pinsamt för vissa...

 

Så... när vi talar om det kvinnliga könsorganet med våra barn.... vilket ord skall man då använda?

 

 


Kommentarer
Postat av: Tina

Haha geggveck låter ju trevligt... ;). Puppa kan man säga :)

2011-03-18 @ 08:45:35
Postat av: Cin

Ha ha ha... nääää... Puppa låter också "pluttinuttigt" och alldeles för lamt för ett sådant redigt verktyg som det kvinnliga könsorganet är ;-)

2011-03-18 @ 09:01:11
URL: http://lovelybitch.blogg.se/
Postat av: Satu

Jag tycker att puppa är så galet roligt men det passar inte på den lilla blomman som min lilla tjej har =) Hon har en snippa och ingenting annat =) Å absolut inget geggveck eller det vackra ordet köttgrotta. =) Haha bra blogginlägg Carina =)

2011-03-18 @ 18:17:58
Postat av: Satu

Snippa är en fantastiskt bra ord. Ska nog börja kalla min egen "köttgrotta" för det =) hihihi

2011-03-18 @ 18:20:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0