Yummi....Personligen har jag inte sett denna karl som ngt mer än en rolig "blondin" i manlig skepnad, när jag såg serien... men måste erkänna att jag hajjar till när jag ser bilden på en åldrande "Joey" och tänker ...
- YUMMI!!!!

Fick gurka från grannen! Mums!

img_4414 (MMS)

Fick gurka från grannen! Mums!


ManU

img_0965 (MMS)

Man U Phipi


Déville´s sår.

Skadan läker nu bra.
Det finns två stora kratrar som läker sämre än de andra såren, och som får de andra såren verka som skrapsår. Men nu har vi iaf fått bukt på infektionen och går framåt mot läkning.
Déville är superduktig och gjorde matte mäktigt stolt hos veterinären idag när han snällt lade sig ner på sidan så veterinären kunde skrapa bort skorpor.
Ingen bedövning eller lugnande behövdes här inte.

Ser fortfarande hemskt ut, men bra mycket bättre än sist.Min lilla svarta ängel!

Bonus

I helgen har vi besök av SiggeStardust....
Vilket i sin tur innebär att vi måste hitta på något skoj.
Först tänkte jag att vi skulle sysselsätta oss med att plocka blåbär... men sen kom vi på att vi faktiskt inte ännu varit på den "berömda" älgparken som vi har här i närheten.
Så dit ska vi i morgon :-)Det tar sig!

img_2747 (MMS)

Det tar sig!


Nattsudd.........

Under dagen som gått har det inte hänt mycket alls. Maken har spelat. Jag har lattjat med Ozzie, som numera MER än gärna sitter på min axel eller på mitt huvud. Örhängen är en storfavorit och jag funderar på att införskaffa henne ngt som glittrar och glimmar inne i buren. Hon är ju inte mer än tjej, så lite bling bling måste hon ju ha. Om hon inte slutar bita i mina örhängen måste jag dock ta bort dem så hon inte skadar näbben på dem. Maken har den nya iphone'n nu vilket innebär att även jag har en "ny"..... Dvs makens gamla ;-) Jag får sköta om Deville's sår utan problem. Han tycker det är skönt .... Läkningen gör ju att det kliar och han kommer inte åt själv. Fighten spelas upp i min skalle om och om igen... Ruskandet, kraften, ljuden, paniken.... Synen när Deville ligger på rygg, med huvudet i käftarna och bara skriker högt. Jag förstår verkligen inte hur det kan finnas folk som medvetet triggar hundar till att slåss, och stå och hejja på. Jag hoppas jag aldrig någonsin behöver uppleva en fight igen!


Hemma igen.

Trots att det vore underbart mysigt att umgås med barnen borta från all stress... så är det fruktansvärt skönt att vara hemma igen.
Saknar kidsen dock. De tillbringar natten med moster.
Det har de väntat på sedan sommaren började.
Men JAG hade hellre haft dem hos mig... av egna egoistiska anledningar ;-)

När jag droppade av kidsen hos deras moster passade jag på att tömma apotekets lager på alla kompresser och sår rengöring som de hade på stor flaska. Det underlättar när man ska rengöra mycket.
Att få Déville att ligga still tog ett tag. Väldigt nervös inför vad som skulle ske... och för att jag skulle kunna komma åt på rätt sida och spruta in grejs i såret så fick maken assistera med att klappa honom lugnande.
Han är grymt duktig när det gäller att ligga stilla.
Låter jag honom lukta och kolla på allt så är det lugnt.
Men när Phipi började gråta blev han nervös. Kanske var det ngt som jag reagerade på utan att veta om det. Någon form av stress som Déville kände av.

Det är tur att vi har en FRUKTANSVÄRT bra försäkring på Déville. Kostnaderna för att ta hand om detta hade annars varit hutlösa.
Men vi har erfarenhet sedan tidigare boxer och svor med att han skulle ha den bästa försäkringen som går att få från dag 1.... och nu har vi ju tjänat in alla de pengar som vi hittills betalat för honom i premieavgift ;-)
På fredag är det dags igen och jag gissar att de måste söva honom igen.
Såret under/bakom örat är hemskt och väldigt infekterat.
Han låter mig spola ordentligt där iaf som tur är.

Nu är det dags för ytterligare en rengöring innan kvällen blir sömn.
I morgon kör vi vidare med vårt ändlösa projekt; Altanen :-)

Schmutt!

img_5249 (MMS)

Nice utsikt hade vi iaf.


Snabbt

img_6807 (MMS)

Ett dopp hann de med igår iaf. För pipis del gällde det mössa, men de andra badade tills läpparna var blå.... Nu har vi kommit tillbaka till SE och rullar nu mot Väsby för att hämta dogsen.


Segt

Klockan segar sig fram och sömnen är långt borta. Vill hem till Deville, men det går inte fort nog. Första båten går 8.30 så vi åker till hamnen och hoppas på en ledig plats. Om det är fullt, så går nästa 13.30.... EN plats måste det finnas.


Ajdå...

Avbryter semestern och åker hem till Deville. Vet besöket idag visade att såren är infekterade så han behöver oss. De fick söva honom helt och rengöra allt igen... Vi vill inte vara borta när han är så dålig... Stackars min älskade lilla ängel....


Undrar sa flundran....

Sitter och köar till båten och studerar under tiden alla människor runt om. Framför oss stod (kan inte fota osedd) ett sött litet par med en aningen annorlunda klädstil. Kanske inte direkt annorlunda iofs... Orginell snarare. Det studsade och sprätte på ett ganska roligt och osäkert sätt när de talades vid. Mina förutfattade meningar, och dömmande tankar för mig genast till undran över vars och hur detta nykära lilla par ( som säkert kör första kyssen och lite nybörjar hångel nu på resan efter överdos på redbull) träffats. Antingen har det skett online, men kan även varit att de båda placerats som ledare på ett konfirmations läger ute i bushen eller på ett scout läger.... Inte att förglömma alla dessa knuttar på hoj med en genomsnittsålder på 60 bast. Coolt.


This sucks man!

img_0946 (MMS)

Köer.... Alltid dessa köer!!


Hemma snabbt

Hemma för att packa om och i morgon bitti åker vi till Åland.
Pipi verkar lagt till med en ny irriterande sak, och det är att skrika i bilen.
HELA DEN VAKNA TIDEN!!
Sen somnade hon som tur är och blev tyst.
Jag, som inte fick ngn sömn natten som var, somnade på sängen är jag ammade Pipi... så nu har jag en del att göra mitt i natten istället.

FUCK!

Meeeen... det vi glömmer, glömmer vi.
Kläderna är klara.
Sitter och häller i mig kaffe i förhoppning om att jag ska få gå och skita oxå. AVSKYR offentliga toaletter, så jag vill inte tillbringa mer tid där än jag måste.
Direkt när vi kom hem kollade jag vad det var för stuga vi bokat på Åland. Med eller utan toalett.
Det var utan!
Så nu jävlar måste jag skita!!!

... och sen sova lite :-)

Overheard...

Killarna i omklädningsrummet.... -"Pappa, varför är den så mycket mindre än den var igår?" Säger Oliwer när han tittar på sin far efter dagens åkningar i Aqua land under minusgrader. - "Ja du.... Det kan va att den tycker det var kallt" svarar Mattias. - "jaha.... Så den vissnade?" kontrar Oliwer med ett flin och man kan ju inte annat än att le... -"ja.... Den vissnade..." (försöker lägga in bilder när jag bloggar med Maken lät mig inte göra det här... )


Lunch buffé....

img_0944 (MMS)

Vilket innebär att HÄR stannar JAG och tänker på viktnedgång i morgon!


Kr,

img_0942 (MMS)

Kr,(c gkhho hmm kv 6flh (Pipi skriver själv) 


Yikes!

img_6807 (MMS)

Upp och ner, ner och upp....


...

img_6807 (MMS)

Då är vi inne på sommarland. Vädret är inte det bästa och kräver en tröja på... Om man är vuxen och frusen som jag. Kidsen tycker det är super. Inga som helst köer vid rush kanorna och även jag gillar läget i avsaknad av trängandes turister. Nice! Deville har det bra hemma. Blir ompysslad men tillåter inte riktigt att de torkar rent. Hela sidan är ju öm, så det förstår jag.  Mina tankar går till Max, och hur han har det. Utvecklades rodnaden till en gigantisk hotspot som kräver vet besök? Måste ringa och kolla....  Nu ska vi tydligen knalla till ngt som kallas forsen....


Kul

15gr och sol.... Då undrar jag vart solen är....


Nödig!

img_6807 (MMS)

Men jag tänker INTE gå hela vägen till wc i mörkret. Nästa gång bokar jag stuga med toalett alt tar in på hotell!!!!  Mysfaktorn är hög, men i vissa lägen väger en toalett nära tungt.  Undrar om man fortfarande kan köpa pottor.... Samt om det finn ngn som inte försvinner in i mina mjuka skinkor när jag skall ta den i bruk.....  . . . Undrar när det blir ljust ute....


Systrar.... <3

img_0938 (MMS)

Systrar.... <3


Brrrr.....

img_0941 (MMS)

Trots minusgrader så badar kidsen! Helt jävla galet!


Framme!

Philippa skrek hela vägen till Leksand!!!!! Vad är oddsen på det? Hon har alltid tidigare somnat så fort bilen rullar..... Men inte idag, när vi kör längsta sträckan sedan hon fötts... Typskt! Regnet öser ner, så inget sommarland idag! I morgon väntas lite bättre väder :-) Tänker på dogsen!


Dop

Exakt när dopet går av stapeln har vi inte bestämt ännu.
Det ska vi även kolla med gudföräldrarna först (när vi kommit på alternativ) och sedan boka datum.

Först hade jag tänkt att vi skulle ha det i trädgården ... men den är ju långt ifrån iordningställd, så det får bli kyrka istället.
Maken och jag blev störtförtjusta i den lilla kyrka som Pia och Tomas vigsel var i. Yttergrans Kyrka
Men det blir lite aningen långt att åka och jag är inte så säker på att hela vår Taikon familj får plats där inne.... men den var underbart söt och har en historia som är jätteintressant.
Det lutar iaf åt Järlåsa kyrka. Som är speciell pga sin runda form.Eller Härnevi kyrka

Regn

img_6807 (MMS)

Underbara regn! Trots att vi idag beger oss till Leksand så kan jag inte säga annat än ÄNTLIGEN kom regnet. Växterna behöver verkligen det och den sandiga jorden har dammat som 17 här vid minsta lilla vindpust. Vi åker till Leksand iaf, och avvaktar vädret. Stuga har vi ju redan betalt och det är mysigt i sig. Tar med lite spel och dyl. Är det dåligt väder, så avvaktar vi tills i morgon för att se om det blir ok. Är det dåligt i morgon med, så åker vi hem och förbereder inför Åland. Kanske finns det ngt att göra längs vägen ;-) Dessutom, blir det inget sommarland nu, så åker vi nästa vecka över dagen.


Pipi

img_0433 (MMS)

Varje morgon kommer storasyster in och hämtar Pipi för att kela och dra nytta av den goaste kelstunden på hela dagen. Eftersom Pipi oftast ligger mellan mig och maken så drar hon helt sonika ner Pipi till fotändan. Idag när hon gjorde det, så kom hon sedan på att hon glömt gå på toaletten innan, så hon sprang iväg och gjorde det. Efter en stund började Pipi se sig omkring och undra varför hon låg kvar där hon gjorde.


Ozzie...Numera när jag kommer in i rummet så möts jag av glatt kvittrande... eller kvitterkrax kanske man ska säga att det låter som...
När det är dags att öppna buren, så sitter hon redan vid öppningen och väntar. Ivrig att få se vad som skall hända.
I början var hon skygg... men nu måste jag verkligen vara på min vakt då hon vill upp på mitt huvut och försöker klättra upp på axeln.
Hon är helt besatt av mitt örhänge i näsan. Den skall hon bita på till varje pris.
Bara den som sitter i näsan, inte de i öronen.
Vågar dock inte släppa ut henne ur buren riktigt ännu... allra helst inte nu när vi ska åka bort.
Fattas bara att hon vägrar gå in igen ;-)
Nej, sen när vi kommer hem skall jag låta henne komma ur buren och flyga i rummet... vill hon inte gå in då, så är det bara att hon stannar ute tills det passar henne ;-)
I rummet alltså ;-)

Nu ska jag packa!
(gäsp)

Kärlek!

Mina hjärtan!


Bebis

img_0937 (MMS)

Lilla söta bebis ville gärna vara med när Pipi skulle äta.


*** GRATTIS!!! ***

Till den kommande lilla flickan!
Any day now.

Philippa 4 månader

Din bebis vet att den är stjärnan i showen och precis som andra stora stjärnor vill den ha allas ögon på sig.
Särskilt vill barnet naturligtvis ha din uppmärksamhet, så bli inte förvånad om det tappar saker med flit, bankar på saker eller ropar till då du råkar ägna dig åt något annat.
Ditt barn busar inte, det håller bara på att upptäcka orsakssammanhang och försöker lära sig hur det kan påkalla din uppmärksamhet!Jasså... det är det hon håller på med.

Enorm tomhet

Vi visste att Max inte skulle stanna hos oss för evigt.
Vi visste att vi, efter gårdagens händelse, inte kunde ha båda hanhundarna tillsammans längre.

Trots det var det ett mycket tungt avsked när Max åkte idag.
Barnen grät, jag grät och jag kan nästan svära på att Tysons konstiga pipande hade med Max att göra också.
Sådant abrupt slut.

Glada, spralliga, charmiga, tokiga, busiga, älskade Max.
Om det bara hade varit annorlunda...
Hur kommer han få det nu?
Kommer han få springa runt lika mycket hela dagarna? Kommer han få sällskap hela dagarna?
Eller kommer han få vara ensam?

Jag vet att det inte var vår hund.
Jag vet att han bara var till låns.
Jag vet att det är omöjligt för mig att ha kvar honom tillsammans med Déville.
Och jag vet att han en dag skulle åka till sin riktiga husse och matte...
men det gör det inte enklare att fylla ut tomheten efter honom....
Det gör det inte enklare att lämna ifrån sig någon som honom.
... och jag förstår nu vilken enorm uppoffring hans husse och matte har gjort när de inte kunde ta med honom till sitt nya hem direkt vid flytten.

... Maxis....
Trots att det inte går att lösa på annat sätt.. så känns inte lösningen bra när han inte kan vara här...


Skitgris

img_0925 (MMS)

Trots att man är lappad i facet och har en klumpig ring runt halsen, så hindar det inte en sann skitgris att skita ner sig när man är ute. Bara att tvätta mera hund.


Pipi har feber. Varför inte liksom ;-) li...

Pipi har feber. Varför inte liksom ;-) lika bra att ta allt på samma gång. Men ljus i tunneln då vi funnit ett bra, kostsamt men bra, alternativ till hund pensionat ;-)


Hur lösa

Sitter här och funderar på hur jag ska lösa situationen.
Dessvärre ser det ut som om vi kanske måste ställa in vår resa alt bara en av oss åka med kidsen.
Åker maken får jag inte följa med. Vill verkligen vara med kidsen efter allt som vi upplevt sedan November. Åker jag utan maken, så får barnen göra alla aktiviter själva pga Pipi...

Att placera Déville hos en hundvakt, var inte det lättaste.
Det strular, då folk är upptagna och mitt i semester m.m
Den absolut bästa lösningen är att placera honom hos makens föräldrar med det går inte då Max kommer vara där till och från.
De får inte vara tillsammans.

Tanken föll då på att kanske placera Max på ett pensionat denna vecka, men då behövdes ett vacc intyg... Det har inte vi så jag tänkte att jag kollar med pensionatet om det skulle fungera om ägaren faxar eller mailar detta...d vs inte orginalet.
Men det sket sig iaf... det var fullt.
Ringde på en del andra pensionat i närheten. Även de var fulla eller sem stängt (hur kan man ha sem stängt mitt i sommaren vid högsäsong) så nu är jag tillbaka på ruta ett.

Ställa in barnens enda semester kommer att knäcka dem efter allt de gått igenom... så nu måste jag tänka, tänka, tänka.... och får göra det i bilen då jag måste iväg och hämta ut medicinen då maken inte hinner hem innan de stänger.
Enda kvällsöppna är inne i Uppsala.....
Men först måste jag amma Pipi.....

Hemskt

Jag åkte ingenstans idag utan stannar hemma med hundarna och Philippa.
Måste försöka ordna med alla ändringar innan vi skall till Leksand och Åland.
Under tiden, för att hålla dem separerade, så måste jag ha Max på altan och Deville inomhus pga såren.
Max skäller och ylar hjärtskärande till och från, av att sitta där själv, men jag kan inte lösa det på annat sätt.

Hundvakten som tar Deville måste åka ett par vändor till veterinären med honom.
Dränaget skall tas bort om 3 - 5 dagar.
Det är tiden man räknar med att såren slutar vätska sig och börjar torka.
Eftersom man inte kan ta bort dem för tidigt, så kan vi heller inte boka en tid för borttagning av dem.
Tar man det när vi kommer hem är det sannorlikt att det är försent och har torkat fast i såren och måste opereras bort.
Det bästa hade dock varit om det hade funnits en annan lösning. Men nu är detta det vi har.

Till hemgången från veterinären fick vi även med oss två recept. En för smärtstillande, och en för antibiotikan.
Maken skulle tagit med sig dem när han åkte med kidsen, men glömde dem.
Ingen fara i sig.... men apotek kryllar det inte direkt av här ute i bushen, så jag måste lokalisera ett som inte ligger så långt bort så jag vågar lämna dogsen själva och åka dit.
Nu önskar jag att jag bodde mer centralt....

Får mig även att inse att man inte ska ta den snällaste hund förgiven.
Vad som helst kan ha orsakat detta.
Finns flera faktorer, men den yttersta är att det helt enkelt är två hanar i (numera) fullvuxen ålder. Båda gosiga och fromma som lamm, men klarar inte av att leva tillsammans.
Déville var den som blev sårad, men det kunde lika gärna ha varit Max eller båda två.

Nu ska jag badda sår på Deville och sedan ta Max på en promenad så han inte känner sig så ensam.

Ja då var han färdig.  Kl är 03 och vi rul...

img_6807 (MMS)

Ja då var han färdig.  Kl är 03 och vi rullar hemåt igen.  5 st dränage fick han i huvudet och skall på återbesök om ca tre dagar.  Det är så typiskt att detta händer nu. Vi ska resa bort den här veckan som kommer. Enda veckan på hela sommaren.... Fast nu vill jag ju vara hemma med Deville... Inte lämna bort honom!  Mor och far tar hand om honom och jag hoppas verkligen att de fortf kan tänka sig att göra det trots vet besök, torkande av dränering och pysslande med såren. Inte att glömma medicineringen....  Nu måste vi koncentrera oss på att köra hem och förbereda oss på morgondagens resa.  Jag stannar dock hemma med dogsen, vågar inte lämna dem och Deville KAN jag inte lämna...  Godnatt


Det blir operation för Deville...

Det blir operation för Deville...


Har träffat vet och d'eville är sövd. V...

Har träffat vet och d'eville är sövd. Väntar på drenage och sömnad. Vet gossade på ca en och en halv timme till. Sen ca 30 min hem... Så ca vid tvåtiden...är vi hemma om vi har tur.... :-(


SMS-inlägg

img_0922 (MMS)


Då har det hemskaste hänt. Sitter på ak...

Då har det hemskaste hänt. Sitter på akuten med Deville, som är sönderbiten över hela vänstra sidan på huvudet, och väntar på att få komma in. Fr o m idag måste grabbarna säras på... Och vi kan inte längre ha dem tillsammans ... :-(


Det är mycket nu! . . . Och det är ett t...

Det är mycket nu! . . . Och det är ett tag sedan jag bloggade. Dåligt med uppdateringar Mao. Dagarna flyter på, maken bygger altan och jag kutar efter/med barnen. Ozzie blir mer och mer tam. Pratar för fullt när jag inte är där och gillar att "smaka" på min näsa. Väldigt nyfiken och framåt. Nu är vi påväg till Uppsala för att komplettera med mer trallvirke ;-) Samt fylla ut buren med fler leksaker :-)


Sorry

Sorry för bloggens utseende.... jag meckade med ngt ;-)
Brb

Lack!

Varje gång vi åker till väsby, så måste jag lämna mina älskade vagnar hemma.
Detta för att vi har bilen full av hundar så en vagn får inte plats.
Iaf inte mina vagnar ;-)

Så idag när jag hämtade Emilia, köpte jag min tredje vagn (Pipi är bara 4 mån) och det blev en Helo Kitty sulky :-)


Vikten....

Holy shit.
Jag har medvetet smygit undan när det är dags för fotografering...
Men i helgen var vi på bröllop... och det kändes faktiskt väldigt bra när jag klädde upp mig inför bröllopet.
Men nu..... när jag beskådat bilderna där jag trots allt fastnat på så inser jag att jag måste speeda upp detta innan jag sjunker ner i en "deppa" period igen.
Känslan av träningsvärk är en bra känsla som brukar slå över det mesta av vikten.På bild nr 2 sitter jag i bakgrunden till vänster och man ser hela min ryggtavla (Nej, det är inte väggen... det är jag).

Såå... ni hajjar vad jag menar..... Yikes!!
Nu stryps sockerintaget (FAN - jag som köpte ballerinakakor!!) och restriktionerna kommer tillbaka.

Altan

Det har tagit lite tid med altan som ni kanske märkt.
För det första är vi inga byggare... och för det andra så har det samtidigt dykt upp saker som gjort att vi inte kunnat snickra varje dag.
Men så här långt har vi kommit hittills.
Hålen i för plintarna i backen assisterade min käre bror maken med. Trots detta tvingades maken gräva ytterligare under en bra tid för att få det rakt.
Vi har haft full sjå att få det rakt och med rätt mått.... det är inte direkt plan mark, och jorden är inte bara jord utan en jävla massa sten och rötter.
Där huset står, så har det ju varit en dunge med träd... träden är borta, men rötterna i backen ligger kvar.

Saknad

Emilia har varit i Väsby, hos Nonna och faster.
Saknaden är enorm och det känns tufft att veta att hon börjar faktiskt bli stor tjej och kommer inte längre ringa gråtandes efter mamma när hon sover borta.
När hon dessutom inte vill komma hem när det är dags är ännu jobbigare.

Jag vet att jag ska släppa taget och låta henne vara sig själv... men hon utvecklas snabbare än jag hinner anpassa mig.
Svårt.

Jag.... Ska..... Ha..... Foten.....

img_0918 (MMS)

Jag.... Ska..... Ha..... Foten.....


Hund J-lar

Ibland bryr jag mig faktiskt inte om vad de egentligen heter utan kallar dem helt rätt och slätt för hundjävlar.
Drar alla över en och samma kant.
Inget har hänt på mycket länge nu, men igår och idag har det hänt.
Gårdagen var riktigt läskig dessutom då Max och Déville rök ihop rejält. Vem som började vet jag inte, men jag tror att det var Déville ...
Men ingen av dem lyssnade när jag försökte sära på dem och jag slet i Dévilles bakben med de satt iaf ihop och fortsatte slåss. Det läskiga är att de sitter fast med käkarna i halsen på varandra.
Mattias rusade fram så vi lyckades sära på dem... men det var knappt.
Inga skador iaf... förutom Déville som hade 4 jack i läppen, men de läker...

I dag när jag var ute och körde, så ser jag hur alla 3 hundarna nästan är ända uppe vid vägen när jag kommer fram till "vår väg".
Så långt får de inte gå upp, men eftersom Tyson var med så förvånar det mig inte om det var han som "lockade" med de andra....

Jag är verkligen orolig för "nästa" slagsmål..... Tänk om jag är ensam med hundarna och maken på jobbet?

Nu vecka 30 när vi är bortresta, så är de separerade iaf... tror de kan behöva ett break.


FRAMÅT....

img_6807 (MMS)

När vi får bukt på håljävlarna så går det framåt....


Smärta

Vissa saker man är med om, slutar aldrig värka.
På dessa, har inte tiden en läkande effekt.

Jag blundar och gråter som ett barn.
Det är inte rättvist.

Människor tittar på tv.... Vi spanar kanin...

img_0916 (MMS)

Människor tittar på tv.... Vi spanar kanin...


Bröllop

Det tog sin tid, men nu är de äntligen Herr och Fru Larsson!!


Ozzie...
Nu har hon fått lite mer pinnar i buren och skuttar runt.

Ozzie är hemma!!

Efter mycket meckande så fann jag iaf en ny bur i Hässelby som vi drog iväg och kollade på.I hopfällbar sade köparen att den var så vi åkte dit och tyckte det var super... med tanke på vår erfarenhet med burar av denna storlek.
När vi väl kommer dit, så är buren ENORM och med ihopfällbar menar hon då att den går att göra platt... och det nämnde hon även i telefon. Stor men platt.
Vad hon missade att nämna, var att den i platt tillstånd var nästan TVÅ METER LÅNG!
Vem fan har en bil som är två meter i lastutrymme?
Inte vi iaf.
Men... den här buren hade en annan konstruktion så med att bända upp kantböjarna på så vi fick bort en av långsidorna... så gick den in i den stora volvon om vi lade den på sniskan lite.

Sedan off iväg och hämta Ozzie.

När vi kom hem monterade vi upp buren på byrån och konstaterar att jag måste införskaffa en något lägre byrå att ha buren på... för den blev väldigt hög... VÄLDIGT HÖG.
OCH STOR.Om man tittar väldigt väldigt noga... så ser man en mycket mycket liten fågel, i en väldigt väldigt stor bur.
Vilken tur att jag tingade en vän till henne när jag hämtade henne.
Lite mer pinnar och dyl skall införskaffas i morgon nu när vi vet hur burens storlek ser ut.

VÄLKOMMEN HEM OZZIE!!

Chillar man så chillar man ;-)

img_6807 (MMS)

Chillar man så chillar man ;-)


Psyke ;-)

Tragiskt att ni jobbar... men jag gör det faktiskt inte :-) För det betyder inte att jag inte har röven full iaf asg.
Neeej... de flesta borde väl ha semester nu va?

Philippa fick matprover idag igen.
Men nu var det inte lika intressant som igår.
Pruttljuden och smattrandet av gröt som flyger ut genom munnen är visst mer intressant. Till hundarnas stora lycka.Déville är lite mer rakt på och lägger gärna hela munnen på Philippa i försök att nosa till sig vart dregglet hamnat. Max sitter stilla.... öronen bakåt och försöker se sååå snäll ut som möjligt.
Vem kan motstå detta?
Självklart får de ju ta resterna av banangröten som blir över när Philippa fått sina smakprovs skedar....

De äldre kidsen tänjer på beslutet om "inget spel eller data förrän efter 19" och sitter och frukost spelar. Vad de inte förstår är att tiden för frukost försvinner... .även om man inte vill äta frukost när den serveras....Vad gäller altan så har vi iaf kommit fram till att det inte är humant att stå och jobba med den i gassande solsken. Utan tar ett par timmar varje kväll för att fixa. Hinner lika mycket på 3 tim kvällstid i svalkan, som hela dagen i gassande solsken.....

Nej... nu är det dags att bege sig mot väsby... FÖRST skall buren på något sätt ur bilen utan att vi svettas ihjäl!

Vid fingret
Cina

Snart slut

Snart är det slut på dagen... och jag tänker INTE uppdatera ngt om den där altanjäveln idag (Dvs inga bilder).
Hur jävla svårt skall det vara?
Jag kollar upp allt - check!
Vi mäter upp avstånd m.m - check!
Gräver hål för plintarna - check!
Men vart FAN är den där jävla supermannen som skall bygga altan åt oss? HUH!
Efter två dagar i gassande solsken (skitsmart) så har min kontorsråtta bränt ut sig helt och åker på migränattack!!!
WTF!!
Bastning bastning och bums i säng. Med Cinas vakande öga fick maken inte kliva upp förrän huvudvärken var gone... och när den var det... så var även dagen gone.

Nu försvinner dessutom två dagar till på annat, och inget kommer ske förrän på söndag... och jag kan garantera att altan INTE kommer vara klar denna vecka!
ASG!
Innerst inne visste vi ju det.... men SHIT vad vi lär oss saker!

I morgon försvinner ju som sagt dagen.... Det blir en tur till Väsby då maken skall dit och fixa saker... och jag skall äntligen få hem Ozzie :-)Dessvärre så är bakluckan på bilen fortfarande fast i "baklås" och buren ligger fortfarande kvar i bilen.. som i sig är obrukbar för vår familj nu då buren är så står så baksätena är fällda ;-)
Yep så var det med det.... haha... varför tog jag bara inte den stora Volvon när jag skulle hämta buren??
Var det för mycket begärt att jag skulle tänka?
Aja... vi har en sista grej som vi skall testa i morgon innan vi åker... så vi får väl hålla tummarna för det.

På lördag är vi upptagna på annat håll från altan oxå.
Underbara supersöta Pia skall äntligen skrida ner för altargången mot Tomas och bli en fru!!!Nu skall jag hoppa in i duschen och tvätta bort dagens dos av myggspray innan Pippa vaknar och vill ha käk.....

Vid fingret
Carina

Det är soligt ute

img_0906 (MMS)

Det är soligt ute


Dessa jävla strån som växer hela tiden.......

img_0905 (MMS)

Dessa jävla strån som växer hela tiden..... Det var ju inte så länge sedan jag tog bort dem, och nu är de tillbaka igen... Morr!


Varför?

img_0904 (MMS)

Varför skriver jag emellanåt så lite, och ibland så mycket? Jo.... med Pippa i famnen är datorn inte så lätthanterad ;-)


Snart 4 mån!

Om någon dag är Philippa 4 månader!
Tänk vad tiden går fort. Min lilla bebis är nu tillräckligt gammal för att börja prova smaka saker och det har hon även fått gjort. Lite här, och lite där.
Idag var dock debuten för gröt.
och så här såg det ut.Mycket spännande med smaker, men mindre härligt med den nya konsistensen i munnen.
Prata gör man gärna med mat i munnen dessutom :-)

Igår somnade Philippa i Emilias famn, liggandes på soffan. Jag tog en del kort, det såg verkligen underbart sött ut när de båda sussade tätt tätt omslingrade.
Jag tog med stora kameran så det kommer en bild på systrarna vid senare tillfälle :-)

Vid Fingret
Carina

Tacksam


Nu är som sagt det tunga med altanbygget klart och vi ska i morgon börja med stommen. Det tog längre tid än vi trodde, men så är det när man inte riktigt vet hur marken ser ut och inte riktigt vet hur man ska göra.
Då måste man helt enkelt ta tid på sig och tänka sig för både en och annan gång innan det är att sätta till grejorna.

Vissa av plintarna måste sänkas ner en bit till, men sen är det bara att köra igång med reglarna.

TACK KÄRE BROR för lånet av musklerna och assistansen till Mattias. Tur att du fick en ordentlig bränna iaf så jag inte behöver ha så dåligt samvete över ditt slit.

Maken somnade på soffan, helt slut. Han är ju inte direkt van vid kroppsligt arbete men har kämpat på grymt bra.

I morgon kör vi :-) och hoppas på bilder som visar lite mer än bara grus och jord.

(PS Buren ligger fortfarande kvar i bilen DS)


.

Buren är inhandladOzzy har numera visat sig vara mer åt det feminina hållet.... så det blir istället en Ozzie :-)
HON har dessutom börjat äta själv och är därför redo att flytta hemmifrån nu.

Till min stora förtret så har urvalet på burar på blocket inte varit direkt aktivt, så i måndags när vi var i Uppsala så åkte vi förbi Arken Zoo för att kolla på burar.
Vi hade varit och inhandlat saker till altanen i samma veva, så någon bur kunde jag inte ta med mig hem eftersom bilen var full....
Men 1695 kr skulle det kosta och maken började muttra om att det var billigare att inte längre köpa fågeln.
Hrmf.... kommer inte på fråga!


(som denna men med vit botten)

Trots att utbudet på blocket varit dåligt så kollar jag iaf i går av gammal vana, och se på FAN om det inte lagts upp en annons i området här, på en exakt likadan bur!
ÄNTLIGEN!!
Jag åker dit för att hämta den, och tar då makens bil utan att tänka på att det inte går att öppna bakluckan där... efter vår kära grannes traktor backat in i den... Man brukar kunna lirka, men det går mer och mer sällan att få upp den. Får man upp den, är det inte säkert man får igen den igen....
Men.... men lite krälande, bankande och meckande så får jag iaf upp den... med nöd och näppe in buren (den är stor) och stänger luckan.
Men när jag kommer hem... så får jag inte upp den igen.
Hur jag än försöker!
Så nu har jag en bur... som är fast i v70´n.
Den är alldeles för stor för att få ut genom bildörrarna... så nu blir det till att se hur vi ska lösa det här.
Bilen skall in på reparation i september först, och innan dess MÅSTE  jag ha buren!!!


.

Ssssaaaakta...

img_0894 (MMS)

Flera timmar senare, litervis med vatten, röd hud och inget urinerande så har vi tack vare rötter i jorden inte kommit längre än såhär.... :-( Trots det är det en stor skillnad. Dessvärre syns den inte på bilden, men 16 hål är grävda och plintar sitter i. Nu är det tyngsta klart.... Forts följer :-)


Om ingen noterat det så var det iaf väldig...

img_0892 (MMS)

Om ingen noterat det så var det iaf väldigt varmt igår och vi hann inte göra mer än köpa prylar och leta jordborr.... Så nu idag kör vi.


Så här ser det ut nu innan vi börjat med ...

img_0891 (MMS)

Så här ser det ut nu innan vi börjat med altan, som kommer hamna på ca 70 kvm när den är klar...


How da ya lika that?

Nå.... vad tycker ni om det nya utseendet på min blogg??
Även Milis har fått nytt utseende på sin.

Idag, om en liten liten stund, börkar vi bygget av altan!
Ala som känner oss drar nog på läpparna en aning när de ser att vi skall bygga den själva, men vi måste ju försöka :-) Bror kommer även hit med sina muskler sen.

Vårt lilla tält som vi införskaffade för ngn vecka sedan är redan trasigt.
Blåst sönder.
700 spänn kostade det, så vi hade ju hoppats att de skulle klara sig lite längre än såhär.... men men.... vi behöver rejäla grejor här ute helt enkelt... och smakar det så kostar det.
En hammok skall införskaffas.


Skönt!

Nu är det slut.
Grattis Spanien, och nu reclaimar vi tvn.....

En dag till

Ytterligare en dag rullar mot sitt slut och denna kväll gör den det till ljudet av Vm finalens slutminuter.
Även denna dag gick förbryllande fort och vi fick njuta av den tillsammans med min familj. Bror, syster och föräldrar.
Härligt när alla är samlade :-)
Bror lekte och badade med kidsen hela dagen, och de verkligen sög i sig all uppmärksamhet :-)
Nu sitter jag och spanar ut över den yta som vi i morgon börjar bygga altan på.
Ska bli kul att se hur det går i värmen.

Tyson och Déville fick sig båda ett dopp i poolen, medan Max klarade sig med enbart kel i iskall handduk. Inte för att han misstyckte, och Déville verkade mest vilja få mer av det svala vattnet.
Svårt för dem i den här värmen och jag förstår verkligen inte hur de tänker när de kör sina spurt lekar i hettan.
Max passade även på att kela med mig i hängmattan, och det verkade som om Déville blev lite sotis.

Jag har även fått ett medd från Ozzys uppfödare, att Ozzy numera äter själv och därför är klar för leverans. Jag kommer åka och hämta honom i slutet av denna vecka.
Problemet som är just nu dock, är att jag fortfarande inte har någon bur. Har sökt som satan på blocket utan framgång. Så det blir till att åka förbi Zoo affären i Uppsala och införskaffa vanlig bur och resebur.

Nu är det inte längre slutminuter utan har gått över på övertid..... Och SPANIEN vann :-)

.

Trött! ...

Slut som artist, men en undrbart trevlig dag! Emilias kalas blev mycket lyckat och hon var överlycklig över att få träffas sina " gamla" kompisar igen! Klockan gick så snabbt att när dagen var slut så kändes det som om den precis börjat. Men det var ett utmattat gäng kids som åkte tillbaka till Väsby på kvällen. Min gissning är att de kommer sova MYCKET gott i natt! ;-) Nu ska jag sova!!


Jag vill ha

.

"Nu när vädret är varmt och skönt är städa hemma kanske en av de saker man helst vill slippa.
Det finns ju numera städhjälp att köpa med rut-avdrag till och med.
Men även med avdrag kostar det pengar.
Och alla är inte bekväma med att anlita städhjälp.
Men en städrobot kan vara en helt annan sak.
"

Nu är det inte så att jag vill att denna skall göra allt jobb... men om denna underhållsdammsuger åt mig, så kan jag köra en gång om dagen bara :-)
Vore ju super med dogsen och allt. Så en sån vill jag ha.
Tänk vad underbart att kunna lägga tiden på att putsa damm och dyl istället för att gå med dammsugaren om och om igen.
Bara köra en enda gång om dagen och det där denna inte når!

VILL HA!!


.


hrm... funderar...

.

Det finns ju ett företag som heter Victoria´s Secret som främst kanske är känd för sin underklädes kollektion för damer. Och det jag funderar på, är hur man uttalar det.
Secret som i hemlighet, eller secret som i sekret.... båda sakerna kan ju faktiskt ha med underliv att göra. Men jag gissar samtidigt, att detta inte är en fråga jag kommer få besvarad utan får helt enkelt fortsätta fundera.
Samtidigt som jag kliar på mitt nya myggbett :-)

Dagen till ära, skall jag ringa min käre far som fyller hela 61 år idag. Det vet jag eftersom min dotter fyller 11 och han är exakt 50 bast äldre än henne ;-)
TROTS att de fyller dagarna efter varandra, så har jag faktiskt - tro det eller ej - GLÖMT BORT att ringa min far vid flertalet tillfällen under åren.
Jag har t o m ringt hem till dem dagen i ära och frågat vad de gör. Fått svaret att de sitter och äter tårta, och jag har inte kopplat det iaf!!!
Utan då svarat: - "Jaha... varför det??"
Galet snurrig är jag även om jag itne ammar.
Men idag ska jag faktiskt ringa honom.
Skulle vilja åka över och fika, men har mycket att fixa inför i morgon.
Kliar på myggbettet igen.

GRATTIS PAPPA PÅ FÖDELSEDAGEN!!!!!!
(kommer dessvärre inte åt mina arkivbilder just nu så pappa får ingen bild på sig)
.

Sömngångare

Min dotter har lustiga saker för sig när hon sover.
Det har hänt att hon ställt sig upp och himlat med ögonen samtidigt som hon sträker armarna upp mot taket.
Hon har skrikigt hysteriskt och desperat försökt klättra upp för väggarna vid hennes säng.

I natt försökte hon dessutom kissa i handfats skåpet.
Och när hon sedan uträttat sina behov på rätt ställe, så tar hon pappret och torkar sig i ögonen istället för nedre delen...PLANERING!

Nu är det bara en dag kvar till min kära flicka fyller år!
Och redan i morgon är det morfar som fyller :-)

Tänk vad tiden går fort.
Hon blir 11 år på lördag.
11 år!!!
Känns som om det var i går hon var en liten bebis och jag klev in i mammarollen för första gången.
Meeeemories.....
Det var dagen efter pappas 50års dag...
Vi hade varit och firat farsan baloo dagen innan, och glömt kamera och dyl där.
Fet som en gris var jag även då, verkar som om godsaker är ngt som jag gillar när jag är gravid med flickor ;-)


Well... i morgon är det förberedelser som gäller, så jag gissar att jag inte hinner skriva ngt i bloggen då.
Ciao... til we meet again...

Grattis Rosen!!Happy fucking Birthday ;-)

Najs :-)

Fruktansvärt skönt att vara hemma igen.
Vi gick allihopa och bara njöt i går kväll. T o m hundarna.
När kvällen kom tillsammans med knotten, så drog sig mina hundar in.... medans Max kurade ihop sig på framsidan i det svala gruset och sov en stund.
Han stannar verkligen ute så länge han kan, och skall ut det första han ska på morgonen. Vi hatar alla regniga dagar, men jag tror det blir lättare när vi har fått stenen på plats runt huset så de kan vara ute om de vill iaf... blir inte lika mycket grus då.
Hade först en tanke på att raka ner Max, men har låtit pälsen vara. Den är samtidigt ett väldigt bra skydd mot bromsar, mygg och knott... ngt som inte Déville har... skydd alltså, så jag vet hur de ser ut då.
Däremot börjar det bli dags för en putsning kanske. Ordentligt bad och fönad fint. Bort med underullen och putsade tassar.
Ska nog ringa och boka tid för både Tyson och Max…
Så... efter att återigen sett hur hundarna gladeligen badar i bäcken, så har jag nu bokat tid för Tyson och Max på Trimkompaniet.Max är inte längre ensam om dessa bravader. Déville hakar nämligen på, men eftersom han är svart så syns inte bevisen lika tydligt.

Dessvärre fanns det inte några tider förrän i Augusti, men så blir det när man försöker själv... asg.
Tänkte först göra andra saker idag... men lägger de åt sidan och inser att det är bada hundar jag ska göra..... ;-)

Nu i morse fick jag iaf kliva ur sängen själv, men tänker med ett stort leende tillbaka på gårdagen coh dessa busiga två.

På väg hem igen!

img_6807 (MMS)

På väg hem igen!


Hurra hurra hurra!!!

Fick röven ur vagnen och köpte ny bh som håller tuttarna på plats!
Fy fan vad skönt det känns!!


Ozzy!                                    

img_5249 (MMS)

Kan även vara att det utvecklas till en Ozzie ;-) Nyfiket, men ändå på sin vakt, kikar han/ hon på mig när jag försöker ta kort.  Den 20e åker vi och hämtar honom till sitt nya hem :-)  hos oss.


Galen natt och galen morgon

Hela natten i natt hölls jag vaken av barn och snarkande make.
Så när morgonen grydde, så var jag heelt slut.
Det är ett härke att aldrig få sova.

Barnen hojtar till vid nio tiden om att jag faktiskt måste gå upp eftersom jag skall med Max till veterinären... så inser jag att batteriet i mobilen tagit slut.
Men... jag är ändå för trött för att vakna.
Det som då händer, är hyfsat skoj... och oddsen för att det skulle ske, näst intill minimal.

MAX kommer in och lägger tassen på mig i sängen.
När jag då öppnar ena ögat, för att se vilken hund det är som gör "överträdelsen" så flyger han snabbt och smidigt upp i sängen på andra sidan om mig....
Lägger sig i en "Maxrullning" och ser helt sonika till att jag rullar ur sängen!
Allt gick så snabbt att jag knappt hann reagera.
Väl nere på golvet, så blir jag attackerad av Dévilles pussar.
Max... han ligger fint kvar i sängen men hoppar sedan ner när jag reser mig upp.

Vad är oddsen på att ngt liknande skall ske?
Déville brukar kunna ta sig friheter, men Max har aldrig visat den minsta anstymmelse till att hoppa upp i sängen!!!
Kunde ju inte annat än le åt saken.
Jag skulle helt enkelt upp!

Hur som helst... .jag är vaken nu ;-) Och nu bär det av till Veterinären med Max :-)

Fredag?

Känns nästan som om det är fredagskväll... sitter här med ett glas rött, en skål med nötter och sesamsticks.
Mums!
Har som sagt tillbringat denna härligt svala dag i Väsby, och gör så även i morgon. Fick underbart efterlängtat fika sällskap av Mia... sååå länge sedan!
Hoppas ni kommer ut snart!
Snackade även med bror och försökte styra upp en lunch, men dude var lite upptagen. Tar det på semestern sen älskade bror!

Philippa och jag var även en sväng upp till konstgräsplan och kickade boll med Oliwer sötis.

Om det varit en nice film istället för den här matchen mellan de oranga och de blåa, så hade kvällen verkligen känts som en fredagskväll.
Men den här matchen har ändå varit lite spännande. ... även om jag föredragit att se ngt annat.... det första målet för de oranga var hyfsat nice.

I morgon blir det Vet besök med Maxis, Besök för att se hur Ozzy ser ut ... en sväng ner till centrum och avverka lite "åka till människobyn" saker och sist har jag lovat Oliwer att sparka mer boll.
När pappis kommer hem, så bär det av ut till vår älskade skog och förberedelser för Milis födelsedag!
Kika gärna in på milis blogg oxå!

äh... nu vet jag inte vad jag ska skriva mer.
Ciao!

Ha ha ha ha!!

N Ö R D I G T ... agerande... men vad annat skulle man kunna vänta sig från en tönt... inte första gången.... asg!

Besök i Väsby

Hoppsan hejsan, här går det undan.
Det blev en tripp till Väsby då det är helt galet att Max´s husse och matte skall komma hit enbart för att ta lite prover eller ge en och annan spruta till Maxis... så vi tog helt sonika bilen och hela konkarången och drog till Väsby.

Och tur var väl det.
Inte att vi åkte, utan att vi åkte istället för att de tog sig från England och hit för den bokade tiden idag... för när jag kommer till Veterinären sitter där snorkfröken nr 2 och säger:
- "Jaha... Max. Ok... jo det är så att vi har försökt att nå husse och matte för det går inte att ta proverna idag... det måste ske tidigast i morgon!"

Kan låta harmlöst, men det är inte första gången jag har med denna vet praktik att göra, och jag råkar veta att de typ kan ringa en eller två gånger HEM till folk när det gäller sådan information.
Av någon anledning ringer de inte på mobiler.... har de aldrig gjort till mig iaf.
Och min gissning är att de heller inte gjort det till Husse & Matte!
Så vilken jävla tur att de inte åkte ända från England eftersom det inte blev ngt vet besök idag... utan det blir i morgon istället.
Vi hade ändå beslutat oss för att stanna tills i morgon kväll i Väsby, så det gör inget... men det är lite avstånd mellan England och Väsby.

Så... Max får sitt besök i morgon, och mina tankar om att skicka ett brev med vitt pulver i till den där praktiken kommer åter ;-)


Ajsing bajsing!

Ny regel i huset!
Ingen dator eller tvspel innan kl 19.00
För alla... om det inte är informations sökning.... och vad gör jag... ?
Jo sitter vid datan!
Just nu skriver jag här, men jag kan faktiskt säga att det har lite med informations sökning att göra oxå. Jag måste ju finna en bur till Ozzy :-) som är lev klar om 15 dagar!!!
Yeeeeyyyyhhhh!
Philippa sitter dregglandes i sin babysitter, och de äldre kidsen har inte behagat vakna ännu.
Trots att jag väsnas....

I eftermiddag bär det av mot syster yster för att chatta och koppla av. De senaste gångerna jag varit där har det ju varit lite fullt upp och stressigt iväg... men inte idag!!!
Så vida jag inte somnar pga att jag inte sovit mer än 4 timmar i natt.... självförvållat, men boken är slut.
Trots att jag har haft två bonusbarn i veckan, 3 hundar, mina barn varav ett på tre mån... så har jag läst ut två böcker och en provbok!!
Det ni!!

Det är faktiskt grymt nice och avkopplande att läsa bok samtidigt som jag ammar!

Nu kom Ollan upp, så nu är det enbart informations sökning som gäller :-)
Seee ya !

03.30 ... Spanar ut över åkern och lyssn...

03.30 ... Spanar ut över åkern och lyssnar på fåglarna som vaknat. Disen ligger tätt mot gräset, familjens andetag ekar genom huset och jag känner mig så lycklig!


Helgen slut

Strax efter lunch idag dök svärföräldrarna upp och hade med sig Filippa, även kallad gammel Nonna. Solen strålade och det blev bad och lek för hela slanten.
Kidsen var överlyckliga.
Som tur är har vi införskaffat oss ett provisoriskt partytält med myggnät så vi kunde sitta ute trots de gigantiska jetbromsarna vi har här ute.
Jag själv bryr mig inte så mycket om dem längre, men besökare har inte så gott öga till dem. Man behöver liksom vara här ett tag och bli lite imun (Det krävs dock att man även är ute Sandra... tssssssss... ;-)....) annars kan de vara riktigt jobbiga.


De är dock ... .enorma!

Hur som helst, efter ett tag kom även svägerskan med familj och Mattes moster med the Dude.
Ingen av dem har varit här sedan vi flyttade in, och det var enorm skillnad att ha så många på denna yta emot hur det var på båtsmansvägen.
Jag kan bara tänka mig hur nice det blir när vi har altan klar oxå....
Svägerskan hade kikat på ett hus i trakterna så vi hoppas på att det blir en till flytt inom kort ;-) Ialla fall jag... huset ligger närmre än kidsens skola, men närmare "grannar" än här. Precis som hon vill ha det (hoppas jag).
Hundar hade vi en hel drös oxå.
Déville, Tyson, Max, Bullen och Bebis.
Alla sprang de om kring och lattjade... t o m Tyson, hör och häpna!

Tidigare under dagen... innan alla kom hit.... så var våra tre dogs ute i solen och njöt.
Plötsligt hör jag Tyson skälla och inser att hästarna återigen klivit in i skuggan från dungen bakom vår stuga, frustandes och stampandes så Tyson går igång.
När jag går ut för att ta in Tyson, så ser jag till min stora fasa att Déville använt sin lilla lilla boxer hjärna och sprungit längst ner på tomten för att komma runt staketet och in till hästarna... för han var bakom den största hästen INNE I HAGEN!
Tyson sprang på "vår" sida om staketet och hetsade och ängeln Max satt med sin fina skrud och tittade svansviftande på.
Jag blev verkligen livrädd för att hästen skulle sparka bakut och vi åka med en söndersparkad hund in till vet akuten i Uppsala!

Hemskt.

Nu är det natt igen... och Nannataim!!

Vampyrer

Jag gillar stories som handlar om vampyrer. Därför är det inte förvånande att jag även gillar Twilight böckerna, och filmerna.
Eller... jag gillar övernaturligt... och har alltid gjort det.
En av de filmer jag tyckt om genom tiderna och faktiskt kan säga tillhörde en av mina favoriter, var BLADE.
Och till min stora lycka så visas den på tv idag :-)Yeeeeeaaaayyyyhhhh!

Boken jag läser om just nu har även den vampyrtema, men av lite annan variant.
Lite mer som True blood serierna.
Den tillhör serien House of NightVampyrer lever mitt i bland oss, och helt öppet även om inte alla gillar det.
Den typen av story tycker jag inte lika mycket om som de som enbart handlar om mystiken runt dem.
Men de funkar :-)


Vilket väder!

Helt underbart!
Och trots detta är det så många som varit inne på min blogg för att se om jag uppdaterat eller inte.
Jag är hedrad (sänker huvudet och bugar).

Fast jag har inte njutit av vädret utan vi hade avsked för våra bonusbarn (synd att ni inte kunde stanna och grilla) och åkte sedan till Bauhaus för att köpa sten.
Fann en väldigt nice svart sten som vi båda föll för... men den skulle ta så lång tid att få hem, så vi fick nöja oss med en vanlig grå.
Funkar iaf... det är ju bara en gång.
Jag blev dödligt förtjust i Stonewood! Love it... ska bygga ngt med det sen, måste bara tänka mig för ordentligt, då den kostar 259kr/ stenplanka.Ironiskt nog så var IKEAs parkering helt tom, medans bauhaus var smockfull.
Man ser ganska så tydligt att folk jobbar ute när det är sådant här väder. Men vill man ha det soft på IKEA så skall man verkligen välja en sådan här solig dag.

Eftersom altanen inte byggs förren till Makens semester, så inhandlade vi nu ett litet partytält så vi iaf kan sitta och äta ute.
Myggnät är ett måste!

Nej, nu ska jag vika tvätt till ljudet av fotboll och sedan skall jag återgå till min bok ;-)
Jo... jag läste ut Bree Tanners andra liv


...och var även så korkad att jag läste provboken jag fått ... den med endast två kapitel.
Fallen ängel.

Jag kallar mig själv korkad, då boken verkar grymt bra.... men inte släpps förrän 1a augusti!!!
Som tur är fann jag den engelska varianten... Hush hush... och beställde den, så jag väntar in god läsning i sommar :-)
Jag kan faktiskt läsa mycket, då Philippa gillar att amma LÄNGE!

Nu ska jag vika tvätt!!

Börja om

En gång i tiden, så kunde jag räkna hur många strån som vuxit fram på venusberget.
Som med vilken kulle som helst, så försvann sedan den förtjusningen när jag märkte att stråna spred sig lika snabbt som jordgubbplantor om det inte ansades.
Jag har blivit äldre.
Nu får jag börja om igen, men med att notera de VITA stråna.
.... och jag hoppas innerligt att de inte sprider sig som jordgubbsplantor även de.

Användning för allt!

Här på landet finns det massor av flugor och bromsar.
De bits inte.... inte alla i allafall. Men de flyger in här och.... dör.
Emilia berättade då om våra kära grannar som matar sädesärlorna med döda flugor de hittar!

Super!

Det ska vi oxå göra då!!  Vi har ju massor!
Vi öppnar en Särlerestaurang!Mitt i natten

Nu är det natt.
Midsommar har passerat så nu går vi mot mörkare tider... och det är svart ute.
Eftersom jag somnade av utmattning i dag och sov i ca 2 timmar tillsammans med lilltösen, så har jag inte kunnat sova hittills.
Tänkte att jag kanske skulle försöka få lite gjort, eftersom jag inte får det på dagarna... men mörkret ute gör att jag inte har någon större lust att springa in i stugan för att lämna saker.

Nu är det iaf fredag, och i morgon måste vi iväg och beställa sten till framsidan samt material till altan på baksidan. En storhandling skall vi beta av oxå, då förråden har sinat.
Och på söndag får vi besök av svägerskan.
Hoppas på fint väder så vi kan grilla.

Nu ska jag försöka sova lite, så jag orkar med morgondagen.
Jag... är .... helt ... slut....

En vecka kvar!

En vecka kvar till makens semester.
Skönt.

Allt sker av en mening.

Jag kommer inte ihåg om jag skrivit om detta eller inte.... eftersom jag inte hunnit med bloggen som jag gjorde förr.... har lite andra saker att göra liksom ;-)

Hur som helst.
Jag och kidsen var påväg till syster yster och åker ju då som sagt genom skogen.
Många skogsvägar, lite trafik och mycket gamla gårdar på vägen.
Underbart mysig väg faktiskt.
I slutet av "lilla" vägen... ca 6 min bilväg från "stora" vägen, så går vägen igenom en gård.
Dvs uthusen på ena sidan av vägen, och bostadshuset på andra sidan vägen.
Helt galet att bygga vägar så, allra helst när det bara är ängar runt om, men jag antar att det ligger kvar sedan det endast var "häst och vagn" vägar.

På denna gård bor det en mycket gammal farbror.
Det vet vi, för vi har träffat honom.
Han har alla uthus fulla av ved, så trots rullator och svårt att ta sig fram... så lyckas han bevisligen fixa allt som behöver fixas på gården iaf.
Detta kan även vara farligt.
En ynka liten olycka, så är det ingen som hör honom ropa... ingen som kan hjälpa honom.

När vi åker igenom gården, som så många gånger förr... så reagerar jag på ett hjul som sticker upp bakom syrénbusken. Mer syntes inte.
Jag kände att det var något som var galet, men kunde inte sätta mitt finger på det.
Så jag stannar, kliver ur bilen och går mot buskarna.
- "Hallå.... kan du hjälpa mig" hör jag någon ropa och skyndar runt till andra sidan.

Där ligger farbrorn, halvt inne i buskarna.. på sidan och rullatorns handtag har låst fast honom i ett läge så han inte kan resa sig upp.
Benen vill inte lyda honom och han låg helt fast.
Hur länge han legat där har jag ingen aning om, men han var ok iaf.
Emilia och jag hjälper honom upp och han vill sedan bara sitta och vila en stund, så vi åker vidare.
Men hädan efter kör jag väldigt sakta genom gården och kollar noga ifall rullatorn står framför bohuset.... eller om jag ser honom ute på gården.

Med allt som är så mysigt här ute på landet... så är det samtidigt väldigt kusligt vad utelämnad man kan bli... och det är inte en plats som man vill bo ensam på....

Ska bebisa tugga fradga?

img_0879 (MMS)

Ska bebisa tugga fradga?


Holy smoke!

Nu är det verkligen dags att skärpa sig!
Gled in på VV sidan idag och inser att jag inte vägt in mig på 2 veckor! 2 Veckor!!!!
Visserligen går jag fortfarande ner 0,6 i veckan i genomsnitt... men jag lägger ju inte manken till.
Jag har även sneglat in lite på LCHF metoden och är nyfiken på den som 17.
Den ska vara bra sägs det.... och det är ju lite grann som GI.
Lättare så här i grilltider.
Det jag däremot tvekar på är att det är vanligt att man i början går upp några kilon innan man rasar igen... och jag vete 17 om mitt psyke pallar det....Hade jag gjort det så kanske jag vid det här läget inte hade blivit så deppig när jag gick igenom och packade upp de kläder jag packade ner inför flytten från vårt hus i November -09

Två kassar fick arkiveras "öppet" så jag slipper se dem, men ändå snabbt kommer åt dem i förråden när jag gått ner i vikt igen.
Hemskt ... och gråtfärdig blev jag.
Arg på mig själv att jag lät det gå så långt under graviditeten... jag har ju gjort det förr.
Gått ner menar jag... men skillnaden, som jag inte tänkte på då, är att jag faktiskt inte längre är 20.... Inte heller 23 som jag var sist jag gjorde det.

Men.... Nu ska jag lägga manken till igen.
Vet att det inte blir någon bikini sommar i år, men jag hoppas på att det kanske kan vara så att jag till vintern kommer i mina kläder och inte behöver köpa nya vinterkläder....

Känns iaf skönt att komma in i huset mer och mer.
Trots att just inte klädbiten blev så rolig.

Sandra fick lite kläder...
Moa fick litegrann...
Nelly fick en påse även hon...
och Elias har även han en påse att hämta här :-)

Min underbara älskade make kom hem med den nya boken från Twilight serien... den om Bree.Lagom kort är den så jag kan läsa den när jag ammar.
Dessutom ett smakprov på en annan variant av bok som kommer ut 1a Augusti:
Fallen ÄngelPhilippa rullade idag runt på mage från ryggläge.
Eftersom hon låg i sängen, och inte klarade det en gång till efterår så återstår det att se om hon gör det igen sen.
Men det var en riktig rullning!


Nej... nu har klockan passerat denna dag och lämnat den bakom sig... och så kommer även jag göra.
Godnatt!

RSS 2.0