Nyår - Check

img_1173 (MMS)

. . . Dukat Nyårsbord!


Sen får det vara bra!

Det här blir absolut den sista uppdateringen för i år.
Svär på det jag.

Eftersom jag fått sovmorgon hela veckan, samt att maken körde sitt pangpang lir fortf vid 03.00 när jag var uppe och gjorde välling till Phipi, så var det jag som vackert klev upp när Phipi vaknade i morse.
Det var faktiskt inte så hutlöst tidigt, kl hade iaf hunnit bli 07.30 ca och det kan ju tyckas vara helt ok.

Så nu sitter jag här. Hoppas på att jag kommer få tid och assistans så jag kan duka ordentligt. Men har samtidigt en enorm längtan till att sova.
Idag blir det till att sova middag faktiskt... annars kommer jag inte orka alls.

NYÅRSAFTON!
Tammefan, det blev det i år igen.
2010 Blev ett år av förändringar. Enorma förändringar. Positiva förändringar.
Härliga upplevelser och nya utmaningar.
... samt en to do lista som räcker 50 år framöver ;-)

Inga uppdateringar kommer ske i helgen... tror jag... misstänker skarpt då vi kommer ha fullt hus och massor att göra under heeeela helgen :-)
Här skall det spelas TP... Kinect, spolas isbana, lekas i snön (akta sig för gola snon sej). Vi skall äta god mat och dricka goda drycker!!
Under dagen kommer våra gäster. Hela familjen S som vi skall fira nyår tillsammans med.
Systerdotter N är redan här, och likaså Bebisdoggen.
I morgon kommer syster med make, och kanske t o m tonåringen... who knows ;-) Och på söndag kommer Bror, J och kära M med familj!
så... mina kära läsare.
Medans jag roar mig på mitt håll, så får ni helt enkelt hålla er till godo med dessa ord och vänta tills nästa år då jag kommer uppdatera bloggen igen.

Over and out... AND A HAPPY NEW YEAR!!

Eclipse

Twilight saga!
Love it.... men jag måste säga att denna film, Eclipse har fått vänta länge innan jag kunnat se den.
Men ikväll blev det så.
Jag tog oskulden på den and I loved it.
Skaffar mig dock en enorm mersmak av att se fortsättning på denna saga. När mjukporren kickar in... ni vet, på deras honeymoon där de har sex dagarna i ända tills hon blir gravid med en liten blandras ;-)Hur som helst så måste jag dock erkänna att jag inte fick den här känslan av "jag är vampyr" och leva i ett zombieliknande tillstånd ett tag framöver, som böckerna ger och som de tidigare filmerna återupplivat.
Men om det har med att det var år sedan jag läste boken att göra, eller om det var pga Philippas eviga drägglande samt att jag halvt om halvt byggde med klossar och mottog dreggelpussar samtidigt som jag hörde en ständig serenad av "maaaammmaaaammmamaaaaaa ddaaaaaddaaaaaa" har jag ingen aning om.
Misstänker att Phipi dock förstörde en del av spänningen.
Men vad gör man när en myspysbebis sticker fram huvudet och envist söker efter att möta min blick samtidigt som hon lägger av en salva av påklistrat skratt....
Vem kan koncentrera sig på vampyrhångel då?
Not me ;-)

Oooops!

Tänk vad lite julmat kan göra....

Före Julmaten:


Efter Julmaten:

Hur var det nu?

- Livet är som att kasta tärning, det bästa man kan få är sex.- Ja, eller som en golfboll, en mängd hårda slag tills man ligger i ett hål i marken.


Granen väck - check!

Ja det var inte länge som den fick stå här inne inte.
Den barrade.
Som om det var en nyhet.
Gran som barrar.

De senaste dagarna har det hänt en del saker, och det är många saker som gjort mig mycket upprörd... och vissa av dem har t o m rört upp minnen av händelser som jag sedan länge förträngt.
Det har fått mig att fundera mycket och då är det svårt att skriva här i bloggen, då jag faktiskt inte har lust att skriva om dem offentligt. Detaljerat menar jag, och det är för att jag inte kommit underfund med dem ännu.

Tillfällen som börjar som vanliga diskussioner, men så sägs en mening eller ett ord som helt får mig att brinna av. Mina funderingar går i VAD är det egentligen som får mig att brinna av?
Varför inte bara kunna fortsätta talas vid utan denna enorma ilska som exploderar inom mig?
Jag skulle hellre bara kunna strunta i de samtalsämnena helt, ignorera och gå vidare. För det suger så mycket energi ur mig... energi som jag skulle kunna lägga på annat ist.
Annat kul.
När jag menar ignorera, menar jag inte att jag skulle ignorera ämnet... utan ignorera aggressions triggaren.
Vilken det nu är.
Men ju mer jag försöker undvika det, desto mer inträffar det.....

Äh... tillsvidare får jag väl undvika folk i största allmänhet, ist för situationer.
Jag menar... varför utsätta sig själv för tillfällen då man själv mår dåligt?


Öhhh... vars e ja?

Ungefär så känner jag mig när jag väl sätter mig framför datan. Hjärnan är totalt tom och jag kommer inte på något annat än trist svammel att skriva. Bloggvärlden är redan så full av sådant skit, så jag tänkte att det är bättre att inte skriva något alls i dessa lägen.
Jag menar... VEM FAN vill läsa om trista uppdateringar som:
"Nu har jag kommit till jobbet och tagit mig en kopp kaffe.
Dagen kommer fortlöpa med möten och jag tänker ta en till kopp kaffe.
Min arbetskamrat kom förbi och tog en kopp kaffe med mig.
Sen gick vi på lunch. Efter det tog vi en kopp kaffe igen.
Tänkte träna, men hoppade det....
"

Osv... Fun?
Inte mycket, och inte heller vidare intressant.
Nu vet jag iofs att jag inte ens är i närheten av så trist... för jag jobbar inte.
Jag är mamma ledig.

Mammaledigheten är även en till sak som gjort att jag inte är lika aktiv uppdaterare av bloggen just nu.
Min lilla bebis håller nämligen på att lära sig knalla och detta gör hon inte själv utan med sin mamma som stöd. När vi inte går på detta sätt, så ligger jag kvidandes på golvet och håller för öronen då hon mer än gärna utrycker sitt missnöje över att ryggen pajjat och att jag inte ställer upp för hennes utveckling.

Detta kan hon även variera med små gnuggpussar på hakan.
De där som var så extremt snuttipluttmysiga... förr... INNAN HON FICK TÄNDER!
Numera vet jag att greppet innebär ett, eller flera, skärsår på hakan och det är bara att gilla läget.
Hon är ju en snuttis.

"Min Mamma" syndromet har även börjat kicka in, och hon kängar mer än gärna till sina syskon när de desperat försöker få en kram från sin mor.
Inte.... röra.... mamma... (men gosa och lek gärna med mig).

Nej, skämt åsido.
Hon har tagit ett par steg till i utvecklingen och jag har lagt data tiden lite mer åt sidan nu när det är jullov och de äldre kidsen är lediga.
Jag vill ju umgås lite med familjen ;-)
Men för mina kära läsare sitter jag nu här 01.18 och inser att det är alldeles för sent för att ringa en vän och boka upp date (love u M, jag tänker på dig) ... allra helst eftersom det är arbetstider för de som inte är mammalediga.
Jag själv, har nyligen klivit av mitt pass och är nu ledig i ca 3 timmar innan jag kliver på igen. ;-)

Så då återstår frågan.
Jag är JAG i ett par timmar till. Sova eller inte sova?
Maken gick demonstrativt och lade sig och jag misstänker starkt att SÖMN inte är det som bjuds när jag kryper upp i sänghalmen i kväll ;-)


Tjingeling....

Massor, massor av snö!

Eftersom det inte var planerat att vi skulle vara hemma idag, så hade vi heller inget inplanerat. Det blir så när saker och ting ändras i sista sekund.
Så dagen har ist gått åt till att handla inför Jul nr 2 som går av stapeln i morgon. Samt att förbereda inför isbanan som vi testar att fixa på tomten.
Det är liksom en del snö där, men maken plogade upp, jag skottade och nu återstår det att "fila" till det med skrapa så det blir plant och sedan spola :-)
Sen får vi se hur det blir.
Underbart om vi får till det så vi kan åka skridskor nu i dagarna!

Nu sitter jag och väntar på att de äldre kidsen skall somna så jag kan gå och lägga mig även jag. Phipi sover, Maken sover... men inte de äldre barnen. De njuter av ledigheten och har fnissat i flera timmar nu. Känns lite trist att tvinga dem isäng sen, men what to to doe... Phipi ändrar inte sina sov vanor för att det är jullov, och jag har ingen lust att sova bort hela dagarna sedan.
Vill ju umgås ju!

Julafton!

Julafton blev inte som vi tänkt från början( hemma hos oss), utan vi valde att fira den i Väsby då makens mormor ej går att flytta på.
Men innan vi åkte dit, så firade vi den lite med bara oss fem i familjen ohc paketöppning med förväntansfulla barn direkt efter frukost.
Milis blev överlycklig över sin Xperia och Oliwer över sin Ipod touch4. Utöver detta var det en hög med spel, skridskor, bandyklubba, presentkort m.m
De fick även pengar till skidor (skidorna var slut över allt) så nu har de en väldans massa "aktivitet" saker.

Här bodde vi innan vi flyttade ut till skogen.


Och här bor vi nu!

(Nedanför den blå fläcken syns en träd dunge, där finns nu vårt hus ist)

Tanken var att vi skulle stannat över natten där, men det blev att vi åkte hem ist. Inget snöoväder så långt ögat kan nå och det var grymt skönt att slappa med maken i soffan, framför brasan, efter att barnen somnat helt utmattade efter dagen.
Vi måste verkligen lära oss... att vid sådana här tillfällen (JUL) så är det inte idealiskt att ha en full bil när man åker bort, för den kommer vara ännu mer full när man åker hem.
Trots paketöppningen (som alla familjer gjorde innan date) så var det mängder med klappar. Här var det leksaker, mer presentkort och kläder.

Nu sitter jag här och försöker få ur mig den julmat jag åt igår, som inte längre är välkommen i magen. Tarmarna jobbar mycket aktivt med att försöka få bort de främmande objekten ;-)

GOD FORTSÄTTNING TILL ER ALLA!

Snorunge

Jag vet... det är lite.. snorunge över det hela, men jag har verkligen velat ha en sådan här dräkt.
Därför, måste jag dessutom posera med den som en äkta liten snorungebloggare skulle ha gjort!
Grymt skön är den och jag kommer INTE ha något annat plagg på mig hädanefter!

Det
Så!!

.   Jag kan stänga in hela mig ;) .  Värsta snorungebilden, men jag måste ju visa den härliga indolent dräkt jag fick i julklapp!

Tiger

img_2415 (MMS)

. - Wweeeeiiiiii!!! Titta Phipi, du har fått en Tiiiger!! - Eh.. mamma... den är inte äkta!


Shoooouuuuuueeeeeees

Finally

. I´ve got som prrreeetty niiice tränings skor :-) Thx looofi!


Zuuuumba!!

Yes yes

. Ni som ännu inte skaffat Kinect måste verkligen göra det! Me like alot!! Nu har jag även fått två underbara tränings "spel" FÖRUTOM Active2 så nu JÄVLAR om jag inte skall klara av att fitta till mig (och då syftar jag inte på att vara fittig... )


Gran Klädd - Check

img_0343 (MMS)

. Granen är klädd. Brasan brinner. Klappar inslagna. Barnen sover. Maken snarkar. Jag ensam vaken kvar och njuter....


Granjävel - Check!

img_7915 (MMS)

. I flera dagar har ungarna tjatat om att vi måste gå ut och fixa en julgran, men med min lilla kollaps så fanns det inte mycket tid över förrän nu... Och vad gör det, man ska ju ändå inte klä den förrän idag.. Dagen innan julafton. Men när vi väl ska gå ut... nä då är det inte en enda unge som vill följa med. Jo... Phipi vill gärna, men hon får inte. Oliwer klädde efter lite tjat på sig och pulsade ut i snön med mig ;-) En gran blev det, och det är inte varje jul vi har kunnat ha en gran som räcker näst intill 3 meter ... men nu kan vi det med råge :-) Så var det dags att klä den... och då var alla med... men nu sitter jag här med min starkvinsglögg.. känner aromen från hundfisar och ljudet av en Phipi som INTE accepterar att pappa lägger henne... och trär ensam snören i kulorna. Visst är det härligt med jultraditioner ;-) Slurp!!


Positivt!

Vi bor i skogen och jag kan sitta uppe vid vägen och göra följande gest hur mycket jag vill utan att någon tar illa upp. Ett bra sätt att avreagera sig!Varför?
- För att jag kan ;-)

ps. Vad gör tomten när det inte är julafton? ds

Tragiskt... positivt!

Eftersom saker och ting har ändrats mycket nu under Julen, så insåg jag att jag måste sluta planera... för det blir ju ändå inte som jag tänkt mig och då är utrymmet även mindre för attjag ska få panik över att inte ha kontroll.
Det blir som det blir helt enkelt.

Julpynt... Nej, vårt hem är inte så julpyntat alls faktiskt.
Någon tomte här och var... lite snöflingor i fönstret. That´s it.
Vi har inget annat som passar och jag är för snål för att betala fullt pris för det.
Sen har vi inte ens fått upp gardinstänger och dyl... vilket inte varit en prioritering då vi inte vet hur vi ska ha det.

Men nu känner jag panik över en annan sak.
Julstämningen.
Finns inte.
Absolut inte alls.
Nada.
Maken har skött julshoppingen, jag har varit med en gång.
Dagarna har ist varit som de brukar... med undantag för lite julbak m.m. Men tillskillnad mot andra jular, så har baket åkt rakt in i frysen.... så inga saffransbullar har delat med sig av aromen JUL och inget julgodis har lagts extra på hyllan "lovhandles" (där var det iofs redan fullt).
Ingen Julskinka har inhandlats och griljerats och mina annars så härliga skinkmackor med rödbetssallad har ätits alls.

Det blir som det blir... och det blir det.
Men jag trodde iaf att julkänslan skulle komma.
Någon som har ngt tips om vad jag ska göra för att få fram den? Utan att äta?
I morgon åker vi iaf till SALA för att ... ja, göra ngt.
Nu ska jag städa och när Phipi vaknar skall vi ut och fixa en gran.

Slut! Jävla lögnare!

Ja ja, då var den vänskapen över.
Falskare får man fan leta efter!
Kan man inte bara vara ärlig?
Det värsta jag vet är oärlighet!! Det är väl en sak att krydda på lite extra, men att plussa på så in i helvete!
No more!!
Sådant klarar jag mig fint utan serru!

Sååå.... min kära badrumsvåg, Nu är det slut!
Kontakta inte mig förrän du klarar av att vara ärlig och inte längre känner dig tvungen att plussa på så jävligt... för innan dess har vi två inget mer att snacka om!

Min visa son...

.
Själklart kom han på vad det är som saknas.
EN VÄDERKVARN!
Det är ju på landet!
Till det några säckar mjöl, och någon som kånkar på en mjölsäck kanske.
Ändra om lite så det inte ser så plottrigt ut, och kanske plocka bort några renar ;-)

JAG ville göra ett tåg, men vem vet.. .kanske gör vi även det.
(Då får vi nog byta plats på det... börjar bli lite fullt på bänken...)
Pepparkaks.... land...

En perfekt sak att baka när man inte ska äta en massa är Pepparkakshus... och pepparkaksarbetarbostäder... och pepparkaksladugård... och pepparkaksrenar... och några pepparkakstanter som bor i huset och tar hand om alla renarna. En pepparkaksbil måste de ha också....
... men jag tycker det saknas ngt.... det känns ändå lite... kalt.
Måste fundera... kanske ändra... kanske ta bort lite....


SjuklingenMin lilla snutt!

Shake it off!

Min familj har privilegiet att känna en väldigt vis man. En man som, trots motgångar, ändå ser saker och ting positivt och alltid har ngt gott att säga. Något peppande som får en att liksom... shake it off!
Jag är så glad att han, och hans familj, finns i våra liv!
Saker och ting blir ju faktiskt bara jobbigt när man ser det negativt, men om man möter varje dag med glädje och välkomnar varje utmaning som kan lära en mer av livet... så lär man sig ju även att njuta av att leva, och inte bara få dagarna att gå.

"Life is going to shovel dirt on you, all kinds of dirt. The trick to getting out of the well is to shake it off and take a step up. Each of our troubles is a stepping stone. We can get out of the deepest wells just by not  stopping, never giving up! Shake it off and take a step up!"

Kunde inte sagt det bättre själv!
Tack A!

Snart Jul

Nu är det bara några dagar kvar till Julafton och vi har fortsatt December i sjukdomens tid. Förhoppningsvis blir vi iaf friska till självaste julafton.
Oliwer hade fortfarande lite feber i morse, men det var ju redan bestämt att han skulle stanna hemma eftersom han hade feber igår.
En dag feberfri är det ju.... Den har inte kommit ännu.
Skolavslutningen är i morgon, då A skall sjunga på skolan, så det är lite trist att han missar det.
Boxning i dag blir det inte heller... misstänker att de kanske har julstängt, det dök ju inte upp ngn tränare sist.

Phipi´s nya sätt att roa sig består av att springa runt utan gåstolen. Hon går ju inte själv, så det innebär att en lugn kopp kaffe och ett par inlägg i bloggen direkt på morgonen är ett minne blott ;-)
Men härligt är det!

Nej, nu är min tid ute och det är dags att gå runt igen...

Morgonstund...

img_1299 (MMS)

. har guld i mun...


En röst i natten...

Jag sitter här med datorn och försöker desperat finna sidor att surfa runt på.
Sökte ett enkelt recept på Panetone, tänkte jag skulle bakat till Svärmor. Kan man inte baka och äta själv, så måste jag ju välja recept som andra gillar.
Problemet var bara att jag inte hittade ngt enkelt recept... för Panetone är inte en enkel sak att tillverka.
Så det blir ingen.
Hon får köpa sin i år igen.

Samtidigt som jag skriver skådar jag med nöje på filmen "Satisfaction" från 1988. Liam Neeson spelar även med i den och är väldigt ung... och när jag börjar räkna, så FUCK(!) Den är ju fan 22 år gammal filmen! Jag var bara två år äldre än Emilia när denna film spelades in.
Gamla goda 80 tal. Men jag måste säga att jag gillar orginalet bäst.
Av 80 talet alltså.
Inte alla kopior av fester och dyl som folk har... Jeeeeess

Nej, nu ska jag gå och se om inte min lilla älskade son har kunnat somna. Han har varit vaken hela natten hittills och jag börjar fundera på varför han inte somnar när han är febrig och sjuk.

Julmeck!

Hela dagen har gått åt till att fixa med Julbak tillsammans med barnen. Mina kids tröttnade ganska snabbt, men jag hade iaf sällskap av Nellpan som tappert fanns vid min sida och liksom jag kämpade sig igenom hela dagen.
Vid hemgång hade hon sedan sin påse med saffransbullar, kristyränglar, pepparkakshus, sockerigloo´s och chokladpuffar.
Dessutom åkte hon hem, förmodligen som ensam 7åring i Våla, med kunskapen om skillnaden mellan råsocker och raffinerat socker.. och jag misstänker att hon kommer lära både ett och annat barn om vilka skador raffinerat socker kan göra för ett barn ;-) Duktiga tjejen!


En snabbis...

Dagen började med match igen för tjejerna. Killarna skulle spela även de, men då Oliwer hade feber och kraftig förkylning så fanns inte orken. Vila skall man göra då.
I med lite alvedon, då han iaf ville se matchen... och sedan iväg.

Tjejerna briljerade med 11-1 och Emilia gjorde ett av målen ;-) Hon snappar upp spelet snabbt och älskar det. Helt underbart att se hur hon växer inom laget.

Oliwers lag däremot gick det inte lika bra för. 21-0 ... en brakförlust och det var nog lika bra att Oliwer var sjuk, då han aldrig klarat av att ta en sådan förlust.
Grabbarna behöver träningar där det tränas, och sluta med lekstugan på träningstid. De som inte vill spela, borde inte vara där om de inte kan sluta förstöra för de som vill träna :-(
Som tur är drar fotbollen igång igen redan den 27e med PEAB cupen och Oliwer satsar på att bli frisk tills dess.... det är nästan så han ser mer fram emot det, än självaste Julafton!
Lovely!

Lilla Nellpan är här över natten. Blir så glad när hon vill vara hos moster ;-) Vi har gjort minipepparkakshus, pepparnötter och bakat saffransbullar. I morgon skall barnen få dekorera varsit hus och så ska vi baka lite bröd.

Men nu sover alla barnen och så tänker även jag försöka göra..... 

Must igen

Det är inte mycket energi jag har kvar när jag har brunnit av.
Hela kroppen blir seg och dåsig som om jag är på väg att bli sjuk eller ngt.
Om en liten stund skall jag iväg på Utv samtal, och innan dess måste jag komma på ett sätt att ploga när jag är ensam med Philippa.
Snön vräker nämligen ner.
Men men... att dagen skulle komma visste jag ju, så jag borde ha testat mig fram tidigare.
Bara att hoppas att detta nu går bra.

Skolan är jag så missnöjd med att jag på allvar funderar på att byta. Men till vad?
Alla skolor häromkring sitter med samma rektor, och samma regler.
Nolltolerans mot socker är så långt bort att jag tror att den t o m ligger på en annan planet.
Och allt meck i skolan har gjort att jag inte vet hur jag ska göra för den inplanerade pysselkvällen i kväll.

Måndag: Lucia fika - Helt ok, eftersom det var utomhus och vi var där för att kunna ge barnen stöd i att inte äta bullar och dyl.
Tisdag: Läraren ger lussebullar och saft.
Onsdag: Kakor serveras till en bokredovisning och sedan fikar de även denna dag med lussebullar och saft.
Torsdag: Julmust serveras i skolan, och det som blir över får 5-6orna dricka upp till filmen de tittar på. En tjej i klassen har dessutom tagit med sig ostbågar som hon utan knussel får sitta och äta i skolan.
Fredag: Fredagsmys i skolan. Den absolut sista fredagsmyset som mina barn kommer delta på så länge det skall ätas saker, för nu är jag så innerligt trött på det här.

Hur mycket utrymme tror ni att det nu finns kvar för privata INPLANERADE saker?
Julpysslet med fika idag... Bakning med moster på söndag....

ALLT handlar om att äta och stoppa i sig!!
VARFÖR kan inte en skola vara en frizon från sådant, eller skall jag tvingas undvika den på samma sätt som vi undviker konditorier, snabbmatshak, fikastunder med (icke informerade)vänner m.m??
Kan inte lärarna bara GE BLANKA FAN i att ge mina barn saker som är skadligt för dem?
Snart blir det en polisanmälan......

Det är ju bara en liten bulle!

Hur många gånger har jag inte hört den kommentaren, samtidigt som jag får höra läkarnas tjat om att jag måste sluta stoppa i mina ungar en massa sötsaker.
Det verkar verkligen inte finnas något mellanting.
Någon mittsida alls!
Den grupp är så liten, som vet hur det är, som vet hur mycket de kämpar och hur JÄVLA SVÅRT DET ÄR ATT TACKA NEJ TILL "BARA EN BULLE"!

Antingen så blir jag anklagad för att ge dem för mycket, eller så blir jag anklagad för att hindra dem från att vara barn!
Kan folk helt enkelt bara SKITA I hur vi gör, och istället göra som jag säger!
Hur jävla svårt kan det vara?

- Om de har det så tufft, ska de verkligen äta den bullen?
- Men snälla du, folk har fikat sedan urminnes tider. Vad för skada kan den här lilla bullen göra?
Jo det ska jag tala om för er, okunniga jävla idioter!
Den bullen är LIVSVIKTIG och jag är FÖRBANNAT JÄVLA TRÖTT på att behöva utbilda var och varannan person om dess påverkan.

Är tobak ok?Inte nu... folk VET att man får livshotande sjukdomar av det.
Det finns inte en jävel, som röker idag, som fortfarande går omkring med den tro på kampanjer som tobaks industrin körde på 40 och 50 talet.

Är Alkohol ok?
Självfallet! Folk tar sig ett glas då och då. Jag med!
Men det är inte så att jag tar med en flarra vin till Öppna Förskolan när jag ska dit och inte fan dricker de vin på skolan till maten (eller?)
För dert är en självklarhet att alkohol inte passar sig överallt!

Ändå är socker likvärdigt!
Superglad och irriterad!

Negativitet först:
Mina armar/händer har börjat fucka ur igen. Inte på det onda planet ännu, men domningar och ilningar som är fruktansvärt obehagliga.
Varför nu?
Jag är inte svullen och jag har inte ökat i vikt.
Galet. Handskenorna fram och avvakta. Kanske blir det inge mer än så här och då är det ju ngt positivt ;-)

Positivt sedan:
Jag kände en supertrevlig, lyckasmittande tjej när jag var ung.... re, yngre (ÄR ung... ÄR ung)!
Vi har fått kontakt igen och vi har så mycket gemensamt att jag hoppas vi håller i den.
Vägen är lång mellan oss, men ack så kort den blir med internet ;-)
Me like alot!

Avslutningscitat:
"Själen är vår inre kärna, vårt inre ljus och den vi egentligen är. Själen behöver vara återspeglad i vårt liv genom att vi arbetar med något som ger oss mening, vi gör saker vi tror på, vi följer vår vilja och lever i gemenskaper där vi kan visa upp oss själva. När själen styr lever vi i samklang med oss själva. Vi vågar följa hjärtats röst och leva efter vår egen sanning. "
Nystart i livet - Madeleine Åsbrink

Efter det kapitlet kommer en övning, där man skall ta sig tid och tänka igenom noga på alla frågor man svarat "NEJ". Eftersom jag svarade "NEJ" på nästintill alla frågor, så är jag nu fast där... för jag kommer inte djupare än trycksvärtan i boken :(

Slösa inte!

Det gäller att inte slösa på för mycket energi.
Så när någon irriterar dig, tänk då på att det krävs 42 muskler i ditt ansikte för att göra en bekymrad min.
Men det krävs bara 4 muskler för att sträcka ut armen och nita den jävlen!

(Snodd av PM på FB)

That is so true!

Tänkvärt!


När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:  
En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig.

När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar .

Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.  
Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken.

Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som
familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.  

Småstenarna representerar andra saker som betyder något
, som hem, jobb och bil.  
Sanden representerar allt annat -
småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.  
Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.


Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.  
Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt.

Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.  

Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.  

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.  

Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.  
Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.


Välling!

Philippa är ju, med sin enda tand i underkäken, fortfarande totalt ointresserad av barnmatsburkarna. Detta innebär att jag är en flitig användare av 2a Mosboken och mat för små barn.
Men ack så jobbigt det är att komma på barnmat.
Totalt smaklösa och helst inget halvfabrikat.
Lätt som en plätt.....

Känns som om hela min tillvaro handlar om mat... nyttig och bra mat.

Idag fick Phipi kokt potatis med korvbitar, gurka och gröna ärtor.
Potatisen går ner... vissa bitar.
Korven är mums, ärtorna smakar skit.
Idag hamnade dessutom över hälften på golvet när hela tallriken tippas över kanten (hon önskar sig absolut en tallrik med sugpropp) precis där Déville låg och väntade.
Lydig som han är... så rör han inte EN ENDA BIT trots att det hamnar på honom och precis runt honom.
Man riktigt ser hur han kämpar emot frestelsen att gå emot mig när han ser hur jag plockar upp bitarna dessutom.... Men han stannade där.
Stilla.
Sen fick han sin belöning.

Phipi däremot fick inte i sig allt hon behövde.
Så en flaska välling får dryga ut det lite... eller "Nänninänninänninänni... " som hon skulle sagt själv ;-)


Ändringar i livet

Ja, så måste det ske.
Tidigare har jag redan varit inne på den inriktningen, men det finns ju fortfarande favoriter kvar.
Överallt.
Det kommer man inte undan.
Jag kan inte längre enbart säga: Nej till dem, utan måste finna bättre alternativ.
Att bara gå på känslan om att något är fel, när hela världen runt om tror annorlunda så är det en extremt jobbig fight.
En fight som drabbar någon annan om jag inte gör den.

Det som gör det så tungt är även att folk runt om oss, har sina egna förklaringar till varför det är som det är. Förklaringar som de "biter" ihop med, men som trots allt slinker ur då och då.
Vart kan jag få den kunskapen som gör mig tillräckligt medveten att finna fallgroparna?
Ingen tror ju på oss.....

Socker och sockerhaltig mat är ett stort hot mot folkhälsan.
Många äter och dricker alldeles för mycket socker, ibland utan att ens vara medvetna om det.

Genom att lusläsa på förpackningen innan köp kan du bli mer medveten och öka din sockerkunskap.
I genomsnitt äter vi ungefär 45 kg raffinerat vitt socker per person och år. Motsvarande siffra för det socker vi dricker i form av saft och läsk är drygt 90 liter per person och år.

Socker ger tomma kalorier med biverkningar

Den höga sockerkonsumtionen är farlig och kan leda till övervikt, blodfettförändringar, dålig tandhälsa, insulinresistens och diabetes typ 2, sockerberoende och sötsug.
För barn tillkommer andra konsekvenser.
De kan få svårt att sitta stilla och svårt att koncentrera sig, med minskade förutsättningar för inlärning som följd.

Det vita raffinerade sockret är en kemisk produkt där vitaminer, mineraler, spårämnen, antioxidanter, fibrer och vatten som finns naturligt i sockerbetan och sockerröret har tagits bort.
Raffinerat socker innehåller inga näringsämnen utan består av så kallade tomma kalorier som ger energi men ingen näring.
För att kroppen ska bryta ner socker krävs bl a B-vitamin, som tas från blodet och hjärnan, kalcium, magnesium och andra mineraler som tas från skelettet och järn som tas från tarmen.
En hög sockerkonsumtion under lång tid kan medföra att vi blir undernärda, eller i alla fall felnärda eftersom kroppen dräneras på viktiga näringsämnen.
Mycket av den ohälsa vi drabbas av har sin grund i att vi äter och dricker för mycket vitt raffinerat socker och andra snabba raffinerade kolhydrater, som till exempel vitt mjöl, stärkelse och andra snabba sockerarter. ”Den västerländska sjukan”, eller det metabola syndromet, drabbar allt fler, och allt yngre drabbas.
De sjukdomar som räknas till det metabola syndromet är högt blodtryck, diabetes typ 2, övervikt och förhöjda blodsockervärden. Candida – kliande svampinfektioner – göds också av socker.

Är sötningsmedel bättre?
Om vi nu ska undvika socker – är det då bättre att äta produkter som innehåller artificiellasötningsmedel i stället? Vissa hävdar att dessa inte påverkar blodsockret, andra hävdar att när vi känner söt smak kan inte vår kropp avgöra om det är socker som är på väg ner i magsäcken eller om det är sötningsmedel, utan kroppen förbereder sig med insulinutsöndring.
Den som är sockerkänslig kan underhålla sitt sötsug med sötningsmedel och mättnadssignalerna kan bli förvirrade så att man äter mer.
Var vaksam när du läser igenom innehållsdeklarationen och hittar aspartam, cyklamat, sackarin, acesulfam K, sukralos, som alla är exempel på artificiella sötningsmedel. När sötningsmedel slutar på –socker (druvsocker, fruktsocker, farinsocker, invertsocker) eller –sirap (glukossirap, majssirap, high fructose corn syrup) är det lätt att förstå att det handlar om socker. Det finns också s k sockeralkoholer som smakar sött och de slutar på –ol (sorbitol, mannitol, laktitol, xylitol).

Bli en sockerdetektiv

Börja med att ta en titt på den mat du har hemma i kylskåp och skafferi.
Gå igenom de matvaror som du äter varje dag – till exempel frukostflingor, müsli, mjölkprodukter i form av fil och yoghurt och bröd.
Titta noga igenom innehållsförteckningen och se vad de olika matvarorna är tillverkade av.

Ställ dig själv några frågor:

• Finns det socker i produkten?
• Står det socker i innehållsförteckningen eller något annat som verkar sött?
• Behöver du produkten eller kan du välja en mindre sötad eller helt osötad version?
• Finns det någon motsvarande produkt som inte innehåller socker som du kan byta till?
• Är du beredd att byta ut matvaran?
• Från och med när ska du i så fall byta ut den?

Alla tjänar hälsomässigt på att öka sin medvetenhet om att det finns socker där man minst anar det och att välja bort sötade matvaror.
Bröd till exempel kan innehålla mycket dolt socker.
För att hitta bröd utan onödigt socker gör du så här: Leta reda på kolhydrater i tabellen över näringsvärden.
Under den raden finns ofta en rad som redovisar hur mycket socker produkten innehåller.
Texten varav sockerarter bör ha ett värde på mindre än 5 för att brödet ska vara utan tillsatt socker.
Vanligt knäckebröd har 1-1,5 gram sockerarter per 100 gram bröd, medan mjukt bröd kan variera från 1-15 gram.
Att bröd är brunt till färgen har mindre betydelse.
Ett annat knep är att räkna antalet ingredienser.
Fem är fullt tillräckligt för att baka ett bra bröd. Mjöl (fullkorn, gärna av flera olika sorter), vatten, jäst och lite salt är vad som behövs. Innehåller brödet fler ingredienser finns förmodligen många onödiga ingredienser och tillsatser. Samma knep kan också användas när det gäller att välja frukostprodukter i form av flingor och müsli. Välj den frukostflinga som har max 5 gram sockerarter per 100 gram och få ingredienser.

(
Artikeln är skriven av Maj Östberg Rundquist, författare till boken Sockerdetektiven utgiven på ICA Bokförlag.)

Snälla ni, gör oss en tjänst.
När vi tackar nej till kaffebröd och godis, så är det en anledning till det.
En livsviktig anledning.

Folk vet inte

Har ingen aning om hur jobbigt det kan vara.
Hur orättvist det är när barn inte får vara som alla andra.
De tar saker och ting förgivet, saker som man dagligen får kämpa med.
Det gör så ont att se.
Så ont att inte kunna påverka mer.
Ont att inte kunna ändra.
Nej, nej, nej, nej!
Så jävla simpelt för alla, så oförstående.
Så jävla orättvist.....

Varför inte?

Jag har en stor önskan.
Och det är att införskaffa en stor tavla med porträtt av hela familjen. Helst målat, men foto går ju oxå lika bra.
Men det gäller ju att fastna på bild.

Oddsen att hela familjen, skall fastna och bli bra på samma bild, är extremt liten.
EXTREMT!
Och jag skämtar inte då heller.
Det är alltid någon som gör grimaser, tröttnat på att fotas eller ngt. Vi talar med ansiktet hela familjen vilket gör detta till en omöjlig uppgift för fotografen.

Men... .man kan ju alltid försöka....
Och det gjorde vi... och det sket sig.
Brutalt.


(Foto: Thomas Lindgren)

HÄR är anledningen till att vi inte har familjeporträtt på väggarna. Men väl i lådorna, eller i album... så man kan ta fram och skratta åt det ;-)
(Det fanns bättre bilder, vi fick denna för att att "jobbet" inte varit så enkelt men däremot väldigt roligt)

Svar på tal...

Postat av: Någon

Det är så mysigt med Lucia. Har du varit Lucia någon gång?

2010-12-13 @ 14:39:06
URL: http://tvminnen.blogg.se/


Postat av: Cin

Nej... jag är inte, och har aldrig varit, ngt "Lucia material".

2010-12-13 @ 15:49:26
URL: http://lovelybitch.blogg.se/

Bakning


Pepparkakashuset när det är klart. Nu är det bara dasset, skogen och hundkojan som skall göras också. Till nästa år skall jag fixa en platta som vi har "gården" på.

Lite kristyrer till att dekorera julbordsdukningen med.


Puffat ris med choklad

Lucia

Glad Lucia allihopa!

Maken och jag hade tänkt att vi skulle lussa för kidsen i morse.
Dra på oss de minilinnen som finns och sno deras ljuskronor och glitter. Servera helgens bakade Lussekatter och ha en riktig mys stund på morgonen.
Men... Vi hann inte med att baka några lussebullar i helgen. Inte heller hittade vi dessa linnen och tomtedräkterna hade de själva snott med in på sina rum inför morgondagen (läs: dagen): Lucia på skolan.

Det hade varit en underbart rolig grej annars, men vi får hitta på något annat.

Nu ska jag sova i kapp lite med Phipi som sitter helt dåsig lutandes på min arm och vill ha min uppmärksamhet.

Avbruten

Jag hade tänkt skriva ett inlägg om självmordsbombaren som valt att inviga även Sverige i rädslan för Terrorister på hemmaplan.
Han som valde att spränga sig själv mitt i centrala Stockholm, under Julruschen.
Jag hoppas verkligen att det finns något sätt som man kan fördöma dessa idioter på.
Vad var det han tänkte, och varför gick det som det gick?
Hade det kunnat gå värre än det gjorde, om han fått fixa klart det han planerade?
Drabbades han av "Synden" själv, innan något värre hände......?
Varför spränga sig i ett hörn på en bakgata..... och varför ha så mycket saker om det inte var för att förbereda sig för det hemska som man planerade... och begå ett misstag.
Ett misstag som räddade livet på många... men tog hans!

Men. Mycket mer än så tänker jag inte skriva om honom.
Han förtjänar inte en plats hos någon alls.
Inte i minnet. Inte i sinnet.
Bortglömd är det bästa straffet man kan ge en martyr.


............


Istället väljer jag att skriva om den sida jag snubblade på när jag tänkte logga in för dagens inlägg. En mycket inspirerande sida som gav mig många tips och ideér.
Storvretens Julgodis
Ni kan ju gissa om jag ska baka maschmallows och Chokladkorvar till Julafton!!
You bet Ya!

Merde.... texten om självmordsbombaren blev mer.... bommer... eller ja, fan helt enkelt!

Ska jag, Ska jag inte?

Tanken var att jag nu vid 11 skulle till kyrkan på Luciafirande. De flesta andra mammorna skall dit, och det hade varit väldigt trevligt.
Mycket trevligt faktiskt.
Men nu står jag lite i valet och kvalet.Huset blev nämligen inte klart igår, och bitarna ligger huller om buller på köksbänken. Maken sover fortfarande, så att sätta ihop dem med Phipi i närheten lär ta lika lång tid som det tog med mallarna. Sen skall det göras en hundkoja, och så skall allt dekoreras.
INNAN dagen är slut.

Men jag tror att jag har bestämt mig faktiskt.
Det blir ingen kyrka för mig idag. Jag måste prioritera att göra saker med familjen, och det innebär i allra högsta grad att färdigställa det jag påbörjat.


BH eller VH?Nu har jag sett denna reklamen ett par gånger och jag stannar liksom alltid upp. Vissa av er har även sett mina funderingar på FB och jag kan fortfarande inte släppa dem.
Klassas detta som en BH... eller VH?
Är det här något som även jag kan köpa, och hur skulle den då sitta på mig (läs: hängtuttar)?
Jag fick ett förslag om att man kan faktiskt rulla ihop dem och lägga dem där i, och det är ju sant.
Det kan man.
Men hur snyggt skulle det bli med ett rullveck mitt i allt. Dessa är ju ändå ganska ... lite tyg på.

Påminner lite om mina "viktökningstrosor" som jag skrev om i tidigare inlägg. Innan jag fick rumpan i dem, så var de mer som en hylla... och det är denna VH oxå.
Fast det kanske är ett ventillerande plagg.
Meningen att man ska ha dem som en "utPuttare" inne vid vecken så man inte drabbas av svamp eller kraftig svett lukt som annars kan uppstå i täta fuktiga skrymmen.

Det finns så många olika sorters Bh'ar, VH'ar och hållare att man kan bli galen. Men å andra sidan finns det ju även så många olika sorters bröst.
Push up, Hold in (eller var det för mage, rumpa och lår?), Vadderad (fakebröst i tyg).. m fl.

Jag har dock noterat att det liksom blir mer och mer tyg på dem ju äldre man blir.
När man var yngre, kunde jag ha de där med "trådar" som höll i, upp och allt det skulle. Men numera är det skönare om det är breda band, brett knäppe (minst tre hakor på bredden) och mycket tyg.

Nej, det är tur att man bor i skogen, och har en make som vill att de hänger löst (nej, jag har faktiskt BH på mig... jag menar att han inte bryr sig... bara de är hans).
BH är det värsta plagg jag vet att handla, för det har ändrat sig för varje gång.... Jag har pendlat från A kupa till F kupa och det har lämnat sina spår på ... huden.
... NEJ... jag måste ändra mig där.
BIKINI är det värsta plagg man kan köpa!

När jag surfade runt efter bilder, så fann jag följande shop. Den verkar faktiskt ha ett bra utbud, snygga BH'ar och VH'ar i alla dess storlekar!
BHteamet

Tja, varför inte.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta inför detta besked.
Maken är nämligen på väg att dra på sig världens förkylning (världens pga att det är just det som hela världen verkar ha just nu) och han kommer antagligen vara relativt däckad hela helgen.
Stackarn.
Trist... allt pysselmys vi skulle fixa tillsammans kan han då inte vara med på.
Men positivt ändå, för då kanske han inte blir sjuk på julafton som annars blivit en tradition.....

Men å andra sidan vet jag inte riktigt hur lyckad dagen har varit so far... och då är den ju nästan slut nu.
Kliver upp - groggy som alltid. Och tar äldsta dotra med mig på lite julklapps shopping samt lösa ut färg till Phipis rum för Bauhaus checkarna. Kommer ju inte iväg annars.... eller glömmer checkarna i fakebilen.
När jag ska betala får jag inte handla för checkarna FÖR KORTET STÅR BARA PÅ MAKEN!
.
Jag är inte arg för det.
Han kan skriva in mig ... Det jag är arg för, är att jag åkt hela vägen UTAN att veta om det. Att ingen kunde hinta lite om det när vi tecknade Bauhaus kortet.
En liten:
- "Om även du vill kunna använda checkarna så kan Ni registrera ett GEMENSAMT kort".
But nOOOOOOOO!!

Blev ingen färg!

(OBS! Huset på bilden har inget med texten i bloggen att göra - Bullen)

Sedan vi kom hem har vi då, jag och Milis, fixat med mallarna till pepparkakshuset.
Mycket piller och glögg (yum yum) senare är mallarna klara... men klockan har även passerat middagstid och köttfärslimpan som skulle intagas blir ett minne blott då maken ej har ork att laga den.
Så det blir morgondagens mat ist, och stora förhoppningar på MIN köttfärslimpa som då blir middag i morgon ist.

Åh... btw... i morgon skall jag till kyrkan (Luciafirande med Mammagruppen - inte söndagsgudstjänst).
Det är ANDRA gången på ett år!! Det borde ju nästan klassas som behörig till VIP kort ;-)

Där försvann den ....

Där försvann den dagen!
Phipi somnade, mycket efterlängtat, vid 9.30 ca och då även jag.
Och vi sov bort hela dagen! Vaknade nämligen 12.20.
Kidsen har kommit hem och jag har ett helt hus att städa, så vi kan ha familje mys i helgen istället för städning.


Opeppad...

Active!
Jag försöker... försöker verkligen... tvinga mig själv... se till att jag sparkar igång mig själv.
Men åh... åhhhhhh....
... Jag orkar verkligen inte. Jag är så trött.
Som tur är blev det iaf en promis ute i friska luften och det härliga vinterlandskapet (och kylan).

Trodde det skulle pigga upp mig, men jag sitter fortfarande och bara väntar på att Phipi ska vilja sova lite till.... så jag också kan slumra lite.
Sen måste jag iväg och handla saker till Pepparkakshuset (fast orkar jag inte så gör jag det i morgon).

El lurad?

Det finns inget jag avskyr mer än när man stöter på saker som man inte kan påverka. Företag som bara säger:
- "Nope, så här är det bara".

Så är det när det gäller elen.
Vi har inte Vattenfall som leverantör av vår el, men nog förbannat skall vi få en faktura som höjs nu när det blir kallare. pga att vi använder deras nät!!!
Så den totala fakturan blir en hög kostnad iaf!

Det visar sig då att man betalar en abonemangskostnad, och sedan ytterligare 17,20 öre per kWh pga att elen passerar genom deras nät!!
Jag skulle satt mig in i det här för länge sedan, men om det finns något tråkigare än El... så hojta gärna till, för jag kan faktiskt inte komma på ngt ;-)


Torsdag = Snart fredag

Denna härliga vinterdag började jag med en kopp kaffe. Precis som vanligt.
Sen hade jag som mål att köra ett pass på Active innan det var dags att bege sig ut.
Kl var endast 8.30 när jag började, och passen är bara ca 25 min långa.
... Men sen ringde kära S och fick mig att notera klockslaget 10.09!!!!!!!
Hur i helskotta kan min 25 min träning ta över en och en halv timme???

Jo, det laggade.
Loggade ur.
Phipi ville ha uppmärksamhet.
Och en massa andra saker som jag inte kunde styra över.
Bara att ignorera och fortsätta igen i morgon.... För om jag låtsas att jag är medveten om 1,5 tim.... så kommer min tidsplanering fucka ur helt. Det sista jag behöver är ännu en ursäkt till att inte kunna träna ;-)

Drog iaf iväg till T (Vilket härligt gigantiskt hus!!) där jag intog hela 3 pepparkakor och en saffransbulle tillsammans med kaffe och trevligt snack!
Yum... yum ... yum!
Lilla Julius pussade Phipi så mycket så hon var alldeles blöt i håret, charmtrollet!

Tiden gick så fort att jag och kidsen kom hem nästan samtidigt, och så bar det iväg till den efterlängtade storhandlingen!
Så jäkla skönt att den är över! Men om ca två veckor är det dags igen.

Nu ska jag bläddra i boken och förbereda mig inför Pepparkakshusbak i morgon - Tack Petra för att du räddade mitt hus genom att låna ut boken jag förlagt ;-)

Medeltidsgodis

Av det som blev över vid pepparkaksbaket rullades förr små kulor som gräddades och kallades pepparnötter.
Dessa var en populär godissort bland barnen på medeltiden.Källa: Pepparkakshus & Mera julbus

Boxning

Idag kom vi äntligen iväg på den efterlängtade boxningen.
Kidsen var taggade som fan!

När vi kom dit, så föll O´s ansikte när E backade ur pga att det inte var några tjejer där.
Men han kämpade på iaf.
Emilia och jag körde intervallträning.... (holy cow)...
Väl hemma igen så berättar han att han inte tyckte det var kul pga att styrkan och konditionsövningarna var svåra för honom att genomföra eftersom han var så tjock..... :'(
Stackars min lilla älskling.
Nästa vecka skall även jag köra så kanske kidsen får tillbaka peppen...
JAG vill köra iaf (i barngruppen... )


Första tanden!

Yes!

Idag var vi hos E på glöggfika tillsammans med en del andra mammor. Min socialasvält (och bantning) fick så den teg med råge ;-)
Phipi körde sitt skrikrace med Saga, Mammor som försöker prata och ett charmigt yrväder som ständigt gjorde att alla mammor (utom hennes egna, för hon är van) sätter saffransbullen i halsen.
Jag, som inte tänkt äta ngn bulle alls, lyckas trycka i mig hela tre bitar av saffranslängden.... hemmagjord... supergod (och ni vet ju sedan förra året what a sucker I am för saffransbullar....till min rövs stora förtret).

När vi sitter där och samtalar, över tonerna från Phipi och Saga, så berättar jag om Emma´s (1 mån yngre än Phipi) första tand som spruckit upp.
Samt att Phipi, hon kommer nog varken få tänder eller börja krypa....
Men när jag ger henne lite bulle, så känner jag ngt hårt strävt och vasst på fingret.
Tammefan!!
Hon har fått sin första tand!!!
Slår vad om att hon tröck fram den för att lära mig veta hut!
Nu blir det till att lägga till tandborstning till morgon och kvällsrutinerna :-)


Min vanliga tur.

Efter den milda krashen, magsjuka i TVÅ OMGÅNGAR - som varat i nästan två veckor, så är min sociala förmåga totalt svältfödd!
Inte ett enda ÖF besök så långt tillbaka som jag kan minnas( vilket iofs inte är så långt).
Så idag tänkte jag:
Ha, nu skall jag gå... hoppas inte alla andra är sjuka nu, och att jag itne ramlar eller så på vägen!

Men det sket sig ju iaf, för min vanliga tur visade sig skina igenom ganska så fort när S informerar mig om att ÖF numera har julstängt och inte öppnar igen förrän i Januari!
JANUARI!!!???
Räddad blir jag dock av att de skulle träffas iaf i morgon, samt att E skulle bjussa på glögg (till några andra, men jag våldgästar där iaf. Vid social svält försvinner oron om att vara i vägen).

NU sover Phipi, och skall få göra så tills jag gjort mig iordning... sen bär det av :-)
När jag kommer hem sen, skall jag söka mallar till Pepparkakshus som vi skall göra senast i helgen (En jäkla massa träningar hela tiden - boxning i dag, Innebandy sen).
Även pepparkaksmuffins med saffransglasyr, samt saffransbullar skall bakas nu när vi kan garantera att inte baka in någon bacill...

Nej, off mi go!

Stenkoll!


Har lagt barnen under granen, klapparna i sängen, kakorna är tvättade, golven är bakade, har hängt ut gröten i julkärven, lagt skinkan i frysen, köttbullarna är slängda, satt fjädrar i riset, har klätt granen med nybakta lussekatter ... ...eller va det dem vi skulle ha på lucia?

Strunt samma huvudsaken är att jag har järnkoll ...på allt, och inte ett dugg stressad är jag heller.

 

Trevlig Midsommar på er !!

 


Bortskänkes!

Jag har 3 kassar julgrans kulor (oanvända) som någon gärna får komma och hämta snarast!


Platsbrist!

Hur ska jag få plats med allt när jag inte har ett sminkbord?
Inte heller har jag någonstans att förvara mina smycken och bijouterier.... Kanske därför jag köper nytt när jag ska ha ;-)
Eller så har jag alldeles för mycket för att vara en person som till vardags knappt använder varken smink eller smycken (även om min senaste passion är armband).

Eh... ska rensa lite ... och kanske ta en sväng till IKEA när magsjukan (och shoppingförbudet) gett med sig....Och mina älskade vigselringar får hamna på hyllan ett tag till.... :'( Det är väl själva fan vad jag har fettat till mig under graviditeten.... läskigaste av allt... jag börjar vänja mig med denna size... yikes!!
Time to move that ass of mine!!

Min min min...

När Déville tuggar på sitt ben, så brukar han ofta komma fram och trycka upp det i ansiktet. 
Han gör så även mot Philippa och hon svarar med att helt sonika ta benet hans och tugga lite på det själv.
Som syskon delar man ju lika.

Phipi tar Dévilles ben.

Smaka måste man, för att se vad det är som är så gott.

Retas lite, eftersom Déville sitter och trånar efter benet han blev av med.

Déville försöker ignorera

Då blir det trist och Phipi lämnar tillbaka benet.

Och Dévelle tar det och sticker därifrån....

Jag har börjat

Det är jättesvårt för mig att finna ro till att läsa min nya bok, men nu har jag iaf börjat. De första sidorna slukade jag i ett nafs, sedan blev jag orolig över att jag skulle glömma bort det jag läste, så jag läste varje sida flera gånger.
Det är en tendens att försvinna det jag gör annars.... därför gör jag inget längre som kräver min uppmärksamhet.
Hon nämner fem råd om hur du får balans i livet, som jag önskar dela med mig av:

*  Respektera dina gränser, säg NEJ när det behövs.
*  Ta ansvar för dig själv, och låt andra ta ansvar för sig.
*  Ge för att du vill, inte för att få något tillbaka.
*  Livet är inget som skall klaras av. Ha kul och njut av det goda.
*  Relationer är livsviktiga. Omge dig med människor som du tycker om och som får dig att må bra. Visa din sårbarhet och våga be om hjälp.

Det är ingen bok jag tänker läsa offentligt, då tårarnas flöde av igenkännande, rinner som floder.
Hon stannar upp i skrivandet, för att man som läsare skall få en chans att göra de prövningar och övningar som hjälper läsaren att förstå.
Och vissa råd vet jag inte riktigt hur jag ska ta till mig.
Inte för att jag inte vill, utan snarare för att jag inte vet hur jag ska bearbeta dem.
Gå tillbaka i tiden för att se vad som fått mig att ha det beteende jag har och ta itu med dem. Hur gör jag det? När det går så långt tillbaka att jag inte har det kvar i minnet.
Frustrerande, men det skrämmer mig inte. Jag är övertygad om att det kommer till mig när jag lärt mig hantera mig själv.

Jag har börjat min resa där målet är jag själv. Vågar jag passera mina monster?

Det är väl själva FAN..

Så typiskt.
Lyckligtvis skedde inga fler olyckor med Oliwer, och förutom lite magknip så har det heller inte hänt ngt mer... för honom.
Emilia däremot flög upp för en liten stund sedan och sökte frisk luft. För att få detta, öppnar hon dörren på vid gavel och kliver ut i snön i bara trosor (wtf...).
När jag ber henne komma in, så svarar hon bara:
- "Men maaaamma, jag kommer spy när som helst"
- "Ok" svarar jag "Men du kanske kunde komma in och kräkas på toaletten då istället för att lägga pizzan precis utanför vår ytterdörr (just a thought)."

Men det kom ingen salva. Den vände i halsen på henne, och när allt möblerats om i magen kändes det bättre.
Hink och handuk vid sängen, så gick hon och lade sig igen.
So far so good....
Men, det är ju ändå ett faktum att Jag, Oliwer och nu även Emilia har drabbats av bakterien hittills.
Maken och Phipi verkar ha klarat sig.
Men... det är ju inte över ännu.

Normalt brukar det ta ca 1 dygn för det att komma, 1 för att den skall verka och 1 för att den ska försvinna... men den här bacillen vill inte riktigt följa dessa regler utan verkar kila in och stanna lite där den vill....
Så i morgon blir kidsen hemma igen, och vi får helt enkelt avvakta tills vi är 100% säkra att det inte kommer tillbaka.

Vitpepparkorn till folket!!

Papparazzimamma

Man blir ju bara för arg när mamma hela tiden skall ha kameran framme.....

Myyys mys...

img_8289 (MMS)

. Myser runt i mina supermysiga tofflor som jag fick av min gulliga vän E i födelsedagspresent! Har ni inga, skaffa dem! De är superdupermysigt att skutta runt i dem!


Rekord spya!

Klockan är snart 03.00 och jag har nu gått och lagt mig för andra gången idag. För ca två timmar sedan väcktes jag lugnt, mycket förvånansvärt lugnt måste jag säga, av min käre make som bad mig kliva upp. Förvånad över lugnet, samtidigt som angelägenheten till att jag skulle gå upp när det var mitt i natten... Men när jag kom ut från rummet, förklarade maken att Oliwer nu fått magsjuka och spytt i sitt rum. Vi behövde vara två... Och när jag kommer till rummet ser jag varför. Ännu mer förvånad över maken lugn, och inser att det kanske grundar sig i chock! Det.... Är.... Spyor ÖVERALLT!!! Hela golvet är täckt och det har stänkt upp på allt i rummet! O M G! Aldrig hade jag kunnat tro att det fick plats så mycket i ett litet barn. Hur i hellskotta får man bort det fort, innan det torkar in? Medans maken tar hand om den extremt pigga sjuklingen( som tömt och glömt) samlar jag ihop; trasa, påsar, skrapa och sprayflaska (laddad med klorin för den bakteriedödande effekten)... Tar på mig foppatofflor och beger mig in. Stanken var brutal, kunde jag tänka mig. Från det att maken muntligt informerade mig om kräk på golv, så var nämligen näsan stängd och igenbommad! En timme senare, varken syns eller doftar det kräk längre ;) Grymt stolt är jag, då jag annars är den känslige av oss..... Och jag kunde sen omsorgsfullt bädda om min lilla sjuka kräk snutt igen..... Nu kan det även vara så att min kära son ätit lite för mycket på det kalas han var på idag. Det skulle isf vara andra gången resultatet av mängden av godsakerna ( i det här fallet faktiskt nyttiga godsaker ) kräks upp.... Men med tanke på kräksjuka som går.... Till er alla, från oss alla: STAY AWAY tills vi vet. Over and out!


Trosor to fit

När man ökar i omfång, som man gör ibland när man är gravid, så behövs det nya accessoarer så man fortfarande kan klä sig.
Detta införsakffade även jag när kilona började komma smygande( och sedan kom med sådan hastighet att de slog omkull mig och gjorde mig medvetslös) och det innebär då även underkläder.
Trosor.
Men omfånget ökade så drastiskt, att dessa underkläder inte har kommit till användning förutom någon månad just vid införskaffandet.

Istället skaffade jag mig härligt sköna mammatrosor som täckte, höll in och på alla andra sätt var en behaglig trosa. Även efter graviditeten har dessa fyllt sin funktion som en mycket behaglig och snygg trosa.
... men nu när kilona sakta men säkert börjar försvinna så ändrar dessa sin passform.
Numera ser de ut som kärringtrosor!
De täcker mycket, och täcker det bra. Sköna är de dessutom fortfarande... kanske för att jag faktiskt b l i v i t en kärring!

Nej.
Om så är fallet så föredrar jag att leva i förnekelse ett tag till och lägger helt sonika mammatrosorna åt sidan och plockar fram mina viktökningstrosor istället.
För ett par månader sedan, kunde jag inte ha dem.
De satt av någon anledning väldigt hårt på sidorna. Täckte möjligtvis endast nedre delen på tofsen och agerade mer som en liten hylla till skinkorna än att täcka dem.

Men nu har det blivit dags för dem igen och jag måste erkänna att det är behagligt att inte längre behöva använda vaseling på låren för att få på mig dem. Inte heller behöver jag frysa om skinkorna och tofsen får plats som den ska.
- Det är härligt att märka resultat även när det gäller det "lilla", intalar jag mig själv när jag med längtan ser på de underkläder som ligger längst in i hörnet.... de som jag hade förr....
Meeeeeeemmmmmooooorrrriiiiiieeeessssss!


Emilia♥ Liten har blivit stor ♥

FINALLY!!Äntligen är den här!
Mycket strul emellan, men nu står den på vår uppfart (fast ... det är ingen uppfart ... än).
Myyyysigt!
Och skräpVolvon är pust... väck!

Träningsdag nr 1

Man skall börja varsamt har jag hört.
Och jag lyssnar noga till det rådet.
...
... så jag började med några lätta övningar för att mjuka upp inför måndagen.

Övning 1: Böja mig ner, upprepade gånger för att träna ryggen (och få disken urplockad ur maskinen)
Övning 2: Sitta på pall övningen, för lår och rumpa, men jag körde soffan ist (förstår inte riktigt varför den skulle vara bra träning... sitter ju bara.... kanske missuppfattat ngt).
Övning 3: Låta musklerna slappna av efter hård träning (Somnade på soffan).

... känner redan nu hur musklerna värker av ansträngning (låg lite snett i soffan när jag somnade).

Rekomenderas

Min nya favorit är denna:Fruktansvärt gott rödvin (och nu tog jag sista slurken så maken blir utan... sssssyyyyynd)

Flagga Allegro Sangiovese Primitivo (nr 32411)


Land Italien


Distrikt Apulien


Alkoholhalt 13,5 %


Färg Blåröd färg.


Doft Kryddig, fruktig doft med inslag av mörka bär, lakrits och vanilj.


Smak Kryddigt, fruktigt vin med inslag av mörka bär, lakrits och vanilj.


Användning Serveras vid 16-18°C till rätter av gris-, eller lammkött.


Fyllighet=7
Fyllighet
Strävhet=7
Strävhet
Fruktsyra=9
Fruktsyra
Fläsk
Lamm
Buffémat

Muskler

Jag tillhör den kategorin av människor som tycker att det är snyggt med muskler.
På tjejer talar jag om då.
Visst är det snyggt med muskler på killar också, men eftersom jag syftar på sådant man gillar och gärna skulle ha själv, så syftar jag just nu på tjejer( alltså kroppen... vill ha kroppen på mig själv, fast inte bokstavligt... inte vill ha tjejer, även om maken säkert inte skulle misstycka... men nu äh... blir ju bara fel).

Exempel 1

Exempel 2

När jag tänker på träning för mig själv, så ser jag framför mig resultatet av Exempel 1.
Medans jag för tillfället ser ut mer som Exempel 2 (fast i storlek xxxl, och bilen är i s. Tuttarna på ryggen syns visst inte här heller... eller ja... eh... ).
Missförstå mig rätt.
Exempel nr 2 är jättefin.
... verkligen..
Iaf idealisk... eller verklig. Mer verklighetstrogen... eller mer förekommande... eller ... äh, skitsamma. Det är inte det jag vill säga nu, utan jag vill skriva om muskler och mina mål... som jag har så tydligt utstakade för mig själv (tills jag kommer på annat som vilseleder mig... typ, en kopp kaffe eller så).

Jag har aldrig i hela mitt liv ens varit i närheten av exempel 1, så jag är lite osäker på om de musklerna som syns på denna dam ens har funnit sin plats hos mig, eller om det bara helt sonika passerat i tron på att "här finns det ju inte plats - gå vidare till gå".
Så frågan är om detta är något som jag kommer klara av att uppnå... dvs om jag har den pondusen att sparka igång mig själv... eller om jag bara kommer sitta kvar i soffan, ätandes mina morots stavar och inbilla mig om att kroppen kommer komma en vacker dag (jjjjjjiiiiiiiiissssss, verkar som om de drömmarna flyr snabbare än tiden).

Hur som helst.
Jag hoppas att jag med den träningsform jag undersökte i dag, och kommer börja på redan nu på måndag (skulle börjat för flera månader sedan, men alla de ursäkter jag kom på hann före)... kommer finna min väg till åtminstånde en antydan av vältränad muskelform... och hoppas även att det finns någon muskel kvar i denna wobbliga kropp, som skulle vilja titta fram.
Skulle jag mot förmodan endast komma till bra kondition, så är ju inte det heller fyskam.
Då kan jag fixa det på konstgjord väg ist, även om det inte är lika snyggt.Funkar det alldeles utmärkt, så får jag ju se till att det inte heller går till överdrift.

Ovan ligger t o m djurens - den till höööger - mastodont i lä.

Men som sagt... det är träning som gäller och vi får se vilken tid det tar. Även här kan jag ju sätta mitt mål att jag skall vara färdigt när jag fyller 60. Eller.... kanske lite tidigare så jag har en möjlighet att bli 60.
Nä, nu ska jag inte tänka så.
Klart jag blir 60, men jag ska ju ha tuttarna vid 60 så jag säger väl 59 här då. Då har jag lite tid på mig... man ska inte stressa har jag hört...

Kul kommer jag ha under tiden iaf :-)

Bröst, Tuttar, Barm... Behag

Ja, då var de helt makens igen då.
Frågar man Phipi så gissar jag dock att hon har en viss SAY about it, men håller sig diskret och inser att hon måste gå vidare i livet.
Det paralyserande blicken hon får när jag byter om (vilket förhoppningsvis är av brösten och inte... chocken) säger mig att hon emellanåt kan drömma sig bort till den gamla goda tiden, som är förbi.

På tv går ett program om plastik kirurgi, och det har ju alltid varit en önskan för mig att få operera dessa påsar till ett par bröst, men inget jag skyndat på så länge det finns brösthållare som gör jobbet... samt att jag tycker att man bör ha en bra kropp till perfekta bröst, inte den här... ja, vi går vidare.
Hur som helst.
När jag sitter här i godan ro och tittar på programmet (blundar under själva operationerna) så hör jag hur en av kirurgerna talar till en tjej som skall operera just brösten.

- "Om du sätter in fingerspetsarna under bröstet tills de tar stopp (utan att trycka) och sedan lägger tummen på motsatt sida av bröstet, så ser du vart vårtan skall sitta"

Jag reagerar.
WTF!!!
Mina vårtor har gått vilse!!!
Vid ett praktiskt genomförande av just detta test, så inser jag att mina bröstvårtor har passerat denna fina gräns med ... 1 DM!!

Well.
Jag inser nu att operation och träning kommer hamna högre upp på listan, och om jag har tur så sker det innan jag fyller 60.
Men för att vända det till något positivt, så kommer jag vara den enda 60 åringen i byn men tonårstuttar.


(Brösten på bilden är inte mina... tyvärr...)

PhilippaDéville och snö

Déville älskar snö, och det är svårt att tro att han inte har ngt inbyggt element... då han aldrig verkar frysa.Tyson däremot fryser som satan.


Besök av Mr Frost
Jättemysigt...Phipi har somnat, men jag ska väcka henne eftersom vi ska ut på promenad....


Nystart!

Nu har jag fått hem boken jag beställde."Våga förstå, våga förändra, våga förnya

Har livet blivit en kamp där krav, måsten och borden dominerar. Kanske är glädjen på väg att rinna bort eller har den försvunnit för längesedan? Här är boken för dig som är på väg att bli, är eller har varit utbränd. Men givetvis även för alla andra som tenderar att springa ifrån sig själva."

(Tack för tipset Julieanna)

Kall Morgon!

Men ack så underbart!
Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!
Wow... Gäsp...

Hrm.... Dagen och kvällen var underbar....men det gäller att inte hurra för tidigt. Först kan jag inte sova... Sen när jag precis somnat, så vaknar Phipi. Jag gör välling och försöker sedan somna om. När jag lyckats med det, då kommer Emilia. Hon snarkar och håller mig vaken ett tag. När jag väl lyckas somna så kommer Oliwer. Han vänder och vrider sig i sömnen i en timme, sedan tröttnar jag och kör över dem båda två. Nu ligger jag här.... Så trött så jag mår illa igen men kan inte somna. Huvudvärk och Phipi kommer vakna, vana troget, för andra flaskan... Om en timme ca.... Faaaaaan!!!!


Oliwer

Även om man sitter med läxa, så går det ju inte bara att låta bli poserna när kameran åker fram ♥

Slingorna...Yep, slingorna kom upp iaf.. och det var typ den enda dekorationen vi hann med idag...

Nu börjar det!

Nu börjar det på verklighet svida i jultarmen!
Jag vill sy tomteklänningar till kidsen(måste fixa tyger), baka hemmagjort pepparkakshus (var fan är den där superboken som vi fick förra julen från Onemotion?) och göra allt möjligt julgodis!
Dessutom måste jag fästa upp de där slingorna i fönstrena så man får ännu mer julkänsla här hemma :-)

Tips på Julgodis recept!


Utveckling

img_1578 (MMS)

. Dags att börja använda hårband!


Nej nej nej

JAG ÄR INTE GRAVID!

Inte för att jag gjort ngt gravtest, men Phipi var 5e graviditeten och jag känner ändå att jag har hyfsad koll på vad som sker med min kropp under graviditet.... och detta illamående har inte med det att göra.

I går kväll började det släppa, och det enda sviterna jag hade kvar blev f r u k t a n s v ä r d huvudvärk och grymt ont i nacken efter att ha legat i nästan två dagar med ihopknögglad kudde ;-)
När man heller varken äter eller dricker så är huvudvärken ett faktum då hjärnan torkar ut som en tvättsvamp i sahara, mitt på ljusa dagen.

Nu mår jag iaf ok och har skickat iväg maken på sin konferens med övernattning... kommer hem till kidsen som i sin tur visar tecken på "deras tur".
Eftersom barn är barn, och mina har en historia med att gärna må dåligt när de är för trötta, så är jag inte helt hundra på att de är sjuka, men håller dem hemma iaf... jag kan ju ha fel.
Även Phipi har knorrat och varit vaken i natt, så hon sover som en stock.
Jag själv, som sovit i två dagar..... känner mig ganska så utvilad.
... och inte längre illamående :-)

RSS 2.0