Snabbisar....

Snabbisar är något som verkligen underskattas efter att man fått barn, fast det är egentligen då som de VERKLIGEN behövs för att hålla gnistan vid liv.
En snabbis innan maken går till jobbet, på toan, vid frukost... ja du name it.
Alla behöver det!
Allra helst när man som "mamma" skall tillbringa resten av dagen med en 75cm lång skugga som skrikandes kutar efter dig på lagom ostadiga ben och alla tankar skall gå till underhållning och utveckling innan 75´an lyckas trycka på exakt den knappen som får alla nerver att skjuta i höjden....

.... sanernings paus... se tid inlägg...
Sanering av barn: 15 min
Sanering av plats: 5 min (hundarna gjorde största jobbet)
Tid att återhämta sig... 2 sek.


Vart var vi nu.. jo, snabbisar.
Om man inte tar sig egen tid, så är det inte så att någon direkt kommer att komma och erbjuda dig egen tid. Du måste ta den. Och du behöver den.
Finns väl inget så skönt som en morgondusch i sin ensamhet innan maken går till jobbet.
Att få tillfälle att skita i lugn och ro utan barn och med stängd dörr.
Äta sin frukost och dricka sitt kaffe i lugn och ro... kanske t o m läsa en tidning, utan att (som jag gjorde i morse) ha de underbara ljudeffekterna av ett uttråkat, redan mutat barn.
Behöver inte vara långa stunder, bara man kan ta sig några minuter här och var....

Gör man det inte så kommer alternativen vara att man endast får en snabb dusch, dvs ingen ansning av kroppsbehåring eller tid att smörja in sig ordentligt efteråt. Hur ser det ut kan man ju undra, och då hänvisar jag endast till de gamla hederliga tyska porrfilmerna från 70 talet.
Funkar i de flesta fall, men är ganska schmutt med en lååång varm dusch och att leva på 2000 talet ;-).
Bajskorvarna kommer inte riktigt ut när de borde, utan får helt enkelt stå i kö och invänta ledig tid att få komma ut. Kan även hända att portarna öppnas, men stängs innan utgång hinner ske pga ett fall, barnskrik eller ett barns mycket påhittiga skalle. De får helt sonika ta med sig tält och invänta öppning.
Att dricka kaffe i lugn och ro finns det inte så mycket att klaga på egentligen. Det finns micro, och det är bara att vänja sig med microvärmt kaffe... eller koka en jävla stor panna att ha i termos (eller både och vid sömnbrist).


... sen, om man vill och har ork när dagen är slut och alla barnen sover gott i sina sängar... så kan det vara trevligt med en snabbis med maken också ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0