Utveckling?

I dagens samhälle är våld vitt utbrett och man läser dagligen om det i tidningar.
Varför?
Fanns inte våld förut?
Jo det gjorde det, men inte alls i denna utstreckning... och sällan i så låga åldrar som det gör idag.

Lärare till elever i ålder 8-11 år tilldelade vid ett tillfälle barn i 8 års åldern ett uppdrag om att skriva en berättelse. När de fick in dem, från de stolta författarna, var resultatet chockande.
Borta var fantasierna om magiska resor i främmande dimensioner, talande djur och goda feer. Istället hade de ersatts av Svärdfäktande ninjor med kaststjärnor och halshuggande Nalle Puh´er.

Hur kommer det sig?

Är det föräldrarna som låter sina barn sitta framför film och tvspel, utan att uppfostra barnen i vad som är rätt och fel, som bär ansvaret?
Är det att våldet bland äldre ökat, som barn ser i de faktaprogram som numera finns att välja bland kanalernas utbud samt i de dagliga nyhetsprogrammen som nu även sänds dagtid när barn kan se dem?

I mina ögon så spelar det inte så stor roll.
I grund och botten är det föräldrarna som bär ansvaret över den utveckling och syn på andra människor som deras barn får.
Föräldrar ska skydda, fostra och uppfostra sina barn. Och även om det gör det i större utsträckning än i dagens samhälle... så kommer det alltid finnas de individer som växer upp och blir annorlunda.... speglade av den miljö de lever i och saker som de ser och upplever.
Varje liten del, även film, tvspel, nyheter, faktaprogram och verkliga livet......

Att min generation inte blev ännu mer galen än den är, är förvånande... för har ni tänkt på hur mycket våld det är i ex Tom & Jerry...... Vad går egentligen de filmerna ut på?
Någon som vet en handling utom att de slåss hela tiden?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0