INFORMATIVE SPEECH

Ok, då har vi nästa uppgift.
Skriv ett tal om kärlek, där målgruppen är en klass med 13åringar.

Öhhh.... ok

Läs sedan upp det i en ljudfil och ladda ner i uppdraget.

Öhhh... ok

Det svåra här, var att lista ut hur jag fixade med ljudfil.




Men TADA! Det gick!
Thank God, att man har en dotter i den åldern så det bara var att skriva om hur jag skulle förklarat det för hennes klass.
Tror jag.... E har en tendens att sänka huvudet i händerna och sucka när jag "sätter igång"

Först hade jag tänkt att publicera talet här, och frågat Er kära läsare, om Ni ansåg att det var anpassat till den åldersgruppen. Sen kom jag på, att själva grejen med att publicera talet innan jag ens skickat in det... kanske är "sådär" eftersom jag studerar på distans. Det blev ju så bra (!?!) att tänk om någon kopierar det och lämnar in det i sitt namn innan mig, och sedan får jag IG pga plagiat.... nääää.....

Nästa grej som jag nu pysslar med, är att skriva om något av Shakespeare´s verk.
Problemet är (eller var) att jag inte hade något verk av honom. Varken skrivet eller på film (yep, kunde sparat tid här och kollat film också).
Men återigen böjer jag mig bugandes inför den person som uppfann Iphone då det faktiskt finns en Shakespeare App med alla hans verk!!!
GRATIS!
Weeeeeiiiii jublar Carina och sätter igång med att läsa:
"Ay, better than him I am before knows me.
I know you are my eldest brother, and in the gentle condition of blood you should so know me. The courtesy of nations allows you my better, in that you are the first born, but the same tradition takes not away my blood, were there twenty brother betwixt us. I have as much of my father in me as you, albeit I confess your coming before me is nearer to his reverence."

And I´m hooked.
Nu ska jag läsa tills ögonen blöder.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0