Kvällens middag
Köttbullar
Ingredienser:
7 dl finstrimlad vitkål
1 röd lök
1 dl majonnäs
2-3 tsk dijon senap
1 dl creme fraiche
salt och svartpeppar
Gör så här
Strimla vitkålen fint, går bra med osthyvel.
Strimla rödlöken fint.
Lägg rödlök och vitkål i en stor skål. Tillsätt majonnäs, senap, creme fraiche, salt och peppar. Öka på med lika delar majonnäs och creme fraich tills vitkålen blir krämig.
Smakar bättre om den får stå några timmar i kylen.
Jag behöver inte nämna att det var superduper gott va?
- 600 g blandfärs
- 1 ägg
- ½-1 tsk sambal oelek
- salt
- nymald svartpeppar
- 1 dl vispgrädde
- smör till stekning
- Blanda allt utom vispgrädden i en bunke.
- Rör i vispgrädden i omgångar till en jämn smet.
- Forma 30-40 köttbullar. Glöm inte att blöta händerna med kallt vatten med jämna mellanrum så blir bullarna jämna och fina.
- Smält smöret i stekpannan och stek köttbullarna i två omgångar.
Ingredienser:
7 dl finstrimlad vitkål
1 röd lök
1 dl majonnäs
2-3 tsk dijon senap
1 dl creme fraiche
salt och svartpeppar
Gör så här
Strimla vitkålen fint, går bra med osthyvel.
Strimla rödlöken fint.
Lägg rödlök och vitkål i en stor skål. Tillsätt majonnäs, senap, creme fraiche, salt och peppar. Öka på med lika delar majonnäs och creme fraich tills vitkålen blir krämig.
Smakar bättre om den får stå några timmar i kylen.
Jag behöver inte nämna att det var superduper gott va?
Kommentarer
Postat av: Odindiana
Excellently, interesting and educational work! Your homepage looks really good and gives great information! Greetings from me! greetings
Trackback