så är det...

Alla djur som lever i sin naturliga miljö (den de evolutionärt utvecklats för att leva i) äter olika sorters mat och/eller olika mycket under årets säsonger. Den ursprungliga människan hade under sommarhalvåret god tillgång på kolhydrater (bär, frukt och andra växter). Eftersom kroppen hade gott om kolhydrater att använda som energi kunde den spara på fettet enligt funktionen beskriven ovan. Samtidigt lockar kolhydrater till att äta mer vilket var viktigt för att lägga upp ett fettlager till vinterhalvåret. Under vinterhalvåret var det mycket ont om kolhydrater och den mat människan åt bestod framförallt av andra djur, under denna period använde man sig av det fett som sparats ihop under sommaren. Samma cykel uppvisas hos de flesta (eller alla) andra allätande däggdjur.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0