Luftiga frallor!
Man kan antingen göra det som 12 st frallor, eller så gör man som jag gjort de senaste två gångerna... lägga dem i långpanna.
Det är ett väldigt gott bröd som håller sig färskt ett par dagar och därför perfekt att baka ett par gånger i veckan. Vill man ha grövre mjöl, så är det bara att hälla i och samtidigt hålla koll på hur degen ser ut så den inte blir för fast. Då blir brödet hårdare och mindre gott (tycker iaf jag).
LUFTIGA FRALLOR
1 msk margarin
4 dl lättmjölk
50 g jäst
1 ägg
2 msk ljus eller vit sirap
1/2 tsk salt
9-10 dl vetemjöl
Pensling:
resten av ägget
1 tsk vatten
blå vallmofrön (om man vill, flingsalt går också bra och ger en god smak)
- Värm margarin och mjölk i en bunke i mikron till 37 grader (eller i en gryta på spisen)
- Smula ner jästen och rör tills den har löst sig.
- Vispa upp ägget lätt och häll i ungefär hälften.
- Rör i resterande ingredienser och arbeta degen smidig.
- Låt jäsa övertäckt ca 20 min.
- Ta upp och knåda degen.
- Forma 12 st bullar.
- Lägg dom på 2 smorda plåtar (eller två långpannor).
- Låt jäsa övertäckta ca 30 min.
- Blanda det som var kvar av ägget med vattnet.
- Pensla bullarna och strö på vallmofröna.
- Grädda i 225 grader i 8-10 min.