Underbara snö!

Är det någon som missat att snön vräker ner, precis som den senast gjorde på underbara 80-talet?
Snöhögarna växer sig stora och det finns gott om utrymme för de stackars fantasilösa kidsen att bygga både kojor och grottor.
Dessvärre är det vanligtvis deras mor som står för fantasin när det gäller sådana saker, så nu när jag sitter här inne och inte kan göra så mycket annat än beskåda det vackra snöfallet, så blir det inga kojor....
Men om jag ger dem lite tid, så kanske deras egna hjärnceller börjar jobba någongång och de får röven ur att göra saker som inte enbart har med materiella saker att göra.
Gissa om detta skall bli en av de första sakerna jag ändrar när vi flyttar ut på landet. Börjar redan nu, men det är inte lätt...
"bygg en grotta nu, men akta er för den gula snön... "

Jag har iaktagit den underliga grannen här.... han är Norrlänning och retar gallfeber på svärfar.
Själv tycker jag att det är underbart roligt att locka fram honom i långa konversationen för att sedan avbryta dem när han snackar som mest.
Det här är nämligen en vuxen person, med familj och barn, som verkar ha lika många hästar i båset som Morgan i Ullared.
Frugan däremot är underbart trevlig....
Här om dagen mötte jag Norrlänningen när han stod och skottade snö.... eller rättare sagt... putsade ytan han redan skottat.
Han är tio gånger värre än Ålänningarna som bor längre upp på gatan, och som annars brukade vara min normala vinterunderhållning.
Jag bad honom att fortsätta på svärfars uppfart när han var klar, då han gjorde det så fint och bra... och då fick jag veta att han var Norrlänning, hade bott på nr 22 (vad nu det har med saken att göra) och hans far lärt honom att om man ska skotta snö, ska man göra det ordentligt. Missar man skottningen i oktober så är det omöjligt att få det slätt och fint sedan.
Okkkkkaaaaaay... tänkte jag och gick sedan in.

Nu har jag däremot skickat ut både svärfar och maken för att göra en insats på uppfarten här. Eftersom vi inte började i oktober, så misstänker jag att vi inte får den fin. Han sa nämligen inget om att det måste vara snö i oktober, så man kanske ska förbereda på annat sätt... vad vet jag.
Det enda jag vet med säkerhet är att vi inte gjort ett dyft i oktober.

Stugan kan vi heller inte åka till, även om varenda kroppsliga och känslomässiga cell längtar dit ut. Snön är säkter 10 gånger mer därute, men vi har i dagsläget inget annat än en snöskyffel att skotta 400 m väg och en 150 m gångstig upp till huset. Känns sådär.
Känner jag min make rätt (väljer den lätta vägen även om den i slutändan blir den svåraste) så skulle han köra ner, köra fast och tillbringa resten av tiden med att kämpa loss bilen.
Så vi åker inte dit.
Entreprenören skulle dit nu i veckan ev, så vi kan förhoppningsvis svänga förbi och kolla nästa vecka.... Jag har varnat honom för snön, men han sa att det itne var ngt problem.
Så vi får se...

Nu tror jag att jag ska ta på mig min gigantiska jacka som jag lånat från min make, och ställa mig ute för att titta på när snön faller ... kan inte låta bli ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0