Jag vet nu vad jag ska göra!

"Det vimlar av generaldirektörer i regeringskansliet. Många av dem får höga löner - utan att utföra något egentligt arbete."

Ingrid Bonde:
Tjänar 103 400 kr/mån. GD i finansdepartementet tom 2008-11-30. Inget uppdrag. Departementet uppger att hon nu föreläser i skolorna. Men det rör sig, enligt Affärsvärlden, om fem eller sex lektioner som hon åtagit sig för att Finansinspektionen dubbelbokat. Slutade den 31 maj -08 som GD för Finansinspektionen.

Bo Bylund:
119 400 kr/mån. GD i arbetsmarknadsdepartementet tom 2011-03-31. Inget uppdrag. Inget arbetsrum, ingen telefonanknytning i regeringskansliet. Fick sluta den 10 april -08 som GD för Arbetsförmedlingen.


Göran Enander:
85 600 kr/mån. GD i jordbruksdepartementet tom 31 mars 2009. Inget uppdrag. Inget telefonanknytning, inget arbetsrum. Fick sluta den 4 september 2008 som GD för Skogsstyrelsen.

utdrag från aftonbladet!


Borde inte dessa GD´s finnas till hands under tiden som de inte har några uppdrag?
De finns ju massor av småföretag som behöver arbetare, men inte har råd att anställa pga att statens kostnader för att ha anställda är så höga.
Ok, visserligen har det sänkts lite... .men här finns det ju massor av arbetskraft, som redan har betalt via skattepengar, men som inte jobbar.
DE kan väl hoppa in istället för en långtids sjukskriven.
De kan väl hjälpa de små bygg och målarföretag som behöver utvecklas.
Kan verkligen se framför mig hur En GD, bosatt i Djursholm, byter ut sin kostym mot en målar overall och ställer sig och målar 8 timmar om dagen i en vecka!!!!!!
De kan ju finnas till hands för att täcka upp jouren på sjukhus, där det behövs personal, så kan de assistera där.
Staten betalar dem, då borde staten oxå kunna kräva att de ska jobba!! Kräva bevis på utfört jobb eller återbetalning av pengar....

Men eftersom det är föga troligt att det kommer bli så här, även om jag tänkte jag ska skriva en sån där... hrm vad heter det nu... motion? .... så får jag väl i samma veva skicka en ansökan, med krav på svar (kanske en öppen), om arbete.
Några speciella kunskaper behövs det nog inte heller, då de faktiskt inte utför några jobb!

Jag uppmanar därför alla som läser detta, att även de skicka in en ansökan.... glöm inte att publicera svaret i era bloggar eller på annat sätt.

" Regeringskansliet
Regeringskansliet är regeringens stab och har till uppdrag att stödja regeringen i dess uppgift att styra riket och förverkliga sin politik. Regeringskansliet leds av statsministern och ett antal statsråd som är ansvariga för olika sakområden och departement.

I Regeringskansliet och dess kommittéer arbetar totalt cirka 4500 tjänstemän varav cirka 160 personer är politiskt anställda. Regeringskansliet består av Statsrådsberedningen, Förvaltningsavdelningen och departementen."


Kommentarer
Postat av: Nillo

Yeah!!!GO FOR IT!!!!!!!!!!!

2008-10-02 @ 10:39:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0