Konfirmationen :-)

Idag var det dags för Inas konfirmation.
Allt gick super, mycket folk... hemskt att vara i kyrka, men det funkade. Såg inget dock.

Tankarna gick till att mycket i dagens sammhälle är så relaterat till kristendomen... men andra religioner är inte... hrm, automatiska eller vad man nu ska kalla det.
Först, som vanligt när det rör sig om saker som ständigt skall vara kristet sambundet, så börjar jag fundera på vad det finns för alternativ till de som faktiskt inte är troende.
Så jag sökte lite på nätet.... och det finns faktiskt det! Precis som det finns borgerlig vigsel, så finns det borgerlig konfirmation - även kallat sekulär konfirmation.

Nu vet jag det, och när det är dags för mina kids att bestämma sig.... så skall de även välja mellan kristen, katolsk eller borgerlig... eftersom de har rötter i alla dessa.
Ja, den kristna och borgerliga konfirmationen skiljer sig åt.... Mina barn ska veta vad de önskar, om de ska konfirmera sig.... Inte automatiskt välja svenska kyrkan bara för att "man gör det"... för det finns alternativ.

Hur som helst.... Såg inte så mycket av konfirmationen... men mycket trevligt fika efteråt :-)
Som vanligt när det gäller... så hade jag inte så mycket batteri i kameran att jag fick bilder från fikat efteråt... men fick bilder i kyrkan och utanför.
Lägger in lite när jag laddat upp batteriet igen, så pass att jag iaf kan ladda upp bilderna.. .hihi.

I morgon är det jobb igen som gäller, och Matte skall ta kidsen på bio och se kungfu Panda :-)

***
Såg en film igår... som hette... hrm... Wanted med A. Jolie. Älskar hennes tatueringar... men vet faktiskt itne om alla är hennes äkta. Vissa har man ju sett på bild förr... men .. .ja... som sagt. Snygga är de iaf, även om de är äkta eller inte.
Den stora hon har på ryggen i filmen, skulle jag faktiskt inte alls ha något emot att skaffa mig ;-)



Tyckte faktiskt den var helt ok... min typ av film. Däremot var den liiiite långdragen vilket blir ett litet minus... men annars helt ok.

Idag tittade vi på 10.000 B.C


... och den var faktiskt oxå helt ok.

Vi har försökt ett par gånger med 28 dagar efter... eller vad den heter. Sägs att den ska vara så bra... men vi orkar verkligen inte titta på den. Kanske för att man inte riktigt varit på humör för att se en "zombie" liknande film just nu... haha... får se om vi lyckas plöja igenom den någongång.

Nu ska jag se vad vi kan titta på som "sista film för kvällen".

Ciao mina vänner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0