Nattsvart.

Den impulsiva spontana tanken hade kommit fram till den utomordentliga maträtten Falukorv och pasta. Men då stekpannan envisades med att enbart visa upp sin svarta sida, så fick hundarna ta korven och det fick istället bli en tonfisk sallad, bröd och vitlöks sås.
Eller, ja... bröd hade det blivit om inte maken glömt just brödet och vitlöks sås blev det då inte heller... eftersom den skall ätas genom att dippa brödet i såsen.
Så det blev tonfisk sallad.

Luciafirande var det idag ja...
Eftersom alla pensionärer hade barrikaderat stolarna, och de övriga som stod uppstaplade i just det syfte att man skulle sitta på dem... stod inkilade mellan människor som valt att sätta sig på golvet.
Så den stora feta gravida, fick helt sonika stå upp även detta luciatåg.

Efter luciatåget hade klassföräldrarna ordnat fika... eller jag, de hade iaf ordnat så att alla föräldrar fick ta med sig eget fika, och vi (barn, föräldrar, farföräldrar och morföräldrar) fick även den stora äran att pressa in oss i "ateljen" , som även kallas målarsalen. I denna sal finns det typ två till tre bord och en del stolar, så den stora feta gravida fick inte en sittplats här heller.
Det var knappt att man kunde urskilja ngt annat än en enträgen arom av bajs. Luften stod nämligen helt stilla i ateljen och man kunde mycket tydligt urskilja att varenda person inne i detta trånga utrymme, kämpade med att stå ut i trängseln och stå ut med denna doft.
Om det var en fis, någon unge som bajsat på sig eller så enkelt som en gång strumpor fuktade av en hel dags fotsvett har jag ingen aning om.
Inte heller stannade vi för att lista ut om doften skulle försvinna eller inte.
Vi drog.
Vissa hade jag dock gärna stannat kvar för att tala lite med... har missat allt sedan typ semestern. Men... får väl ta igen det vid senare tillfälle istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0