Vad har jag gjort?

Har ni sett den där tvserien Numbers?

Jag tycker den är bra, och grymt intressant att man kan räkna ut sannorlikheten genom att vända fakta som man har till matte tal och göra en ekvation på det.
... men å andra sidan tycker jag att Italienska är ett vackert språk... och jag fattar inte ett ord av det de säger där heller.

Men jag önskar verkligen att jag kunde förstå, och jag vet ju att även om det blir tufft som fan... så kan jag lära mig. Man börjar bara från grunden, och så tar man sig framåt med ett steg i taget.
Förstår man A så förstår man B... har man kommit till B och fortfarande är med, så hajjar man även C....

Eftersom jag inte kunde vänta tills jag ska börja plugga Matte, så laddade jag ner en MatteApp på Iphone... den skulle innehålla lite övningar och lätta förklaringar så även de "som inte förstår" skulle förstå.


Nu har jag tillbringat ett par dagar genom att flurpa mig igenom sidorna i den appen, och jag har insett att det är inte så mycket av förklaringarna som jag förstår ens.
De "lätta" förklaringarna.
Innebär det då att jag måste backa ännu längre tillbaka i tiden?
Hur långt då?
1+1=2
1+2=3
osv....

När jag i ett desperat behov av hopplöshetslösning vände mig till maken och rabblade upp det i en variant av: "vem fan förstår sådant här" så föll poletten ner... en bit iaf.
Sannorlikhetsgrejen... Att räkna ut sannorlikheten. Klarblankt svar har jag inte, men det svävar runt där inne iaf.... i skallen menar jag.
När man räknar ut sannorlikheten för saker att ske, kan ske osv så använder man ju det som man har. Det som man är säker på och delar det med de möjligheter som man har.
En tärning ex.... du behöver ett nr... det vet du.... och du har sex möjligheter. 1/6 alltså.
Aja... nu ska jag inte tjabbla om det... men det är grymt intressant iaf.

Goooosh vad jag vill lära mig NU!
Ofattbart att de fortfarande inte har uppfunnit en disk eller eller chip som man kan föra in i skallen och ladda hjärnan med dessa kunskaper...

NU... ska jag försöka sluta fundera på formler och sova ist... för av hela innehållet i appen, så var det det där som var det enda som verkade logiskt i min skalle.... har en hel del kvar m a o ....

KALAS I MORGON!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0