Demonstranter!

Barnen har i allra högsta grad tröttnat på LCHF frukost, trots att jag gör mitt bästa i att variera den. Numera är INGET gott eller ens ätbart om man frågar dem.
Trist.
Så i den sanna mors ära, så gör jag mitt bästa i att söka rätt på ett "bröd" som duger att äta då och då.



Den första ut är(Det här, liksom de flesta recept jag tipsar om, kommer från www.lchfrecept.com):
Ingredienser:
2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor, rostade
Salt

Gör så här
Häll alla frön i en bunke, täck med vatten och låt stå i kylen i minst sex timmar. Förslagvis över natten, eller över dagen. Fröna suger åt sig vätskan och linfröna bidrar till att det blir "kletigt".

Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform, försök få det så jämnt som möjligt. Strö över salt efter behag.

Grädda i 125°c i en timme med stängd ugnslucka.
Sänk därefter värmen till 100°c och grädda ytterligare en timme och öppna ugnsluckan lite då och då (ungefär varje kvart) för att släppa ut fukten.

Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen och ha ugnsluckan öppen lite grann (bara en glipa) och låt stå där tills ugnen svalnat.

Ta ut och bryt i valfria stora bitar.

OBS! Det ska bli krispigt och torrt! Om smeten fortfarande är mjuk efter den andra timmen, låt grädda en liten stund till och känn av med jämna mellanrum.
Det är bra om det mesta av smeten är torr och krispig då man stänger av ugnen.

Ät med smör/Bregott och ost!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Hej Carina,

Jag håller inte själv på med någon särskild kost eller diet eller nåt, men stötte av en slum på den här bloggen (se länk nedan) men gillar den skarpt. Kan verkligen rekommendera kyckligen med fetaostsås (som jag åt med ris - hihihi). Kanske valnötsbrödet kan vara nåt för er?!?

Sköt om dig och de dina och må så gott ute i skogen :)

Kram Jenny



http://56kilo.se/kategori/recept/bakat/

2011-03-02 @ 09:11:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0