Vad väger tyngst?

Att ha ett samhälle, där folk har svårt att få hjälp under en KORTARE TID då de har det svårt (Staten skall inte under några omständigheter försörja folk i flera år via soc.bidrag) är absolut inte idealiskt, men samtidigt något som måste ske så man kommer åt de som fuskar.
Så länge folk tycker det är ok att man köper cigg på rekvisition från Socialen och så länge som det finns folk som hävdar att de behöver hjälp, fast de egentligen bara behöver ekonomisk rådgivning för att de prioriterar bort livsnödvändiga saker och lägger ist pengarna på annat (finns att få hos Stockholms stadsmission och Uppsala stadsmission. Inte kollat upp fler, men jag misstänker att kyrkan ordnar hjälp på flera ställen.)
Att barn då kommer i kläm är skamlöst!
Men det är inte barnfattigdom.

I mina ögon finns det INGET som ursäktar rökning, alkohol eller materialistiska saker när barnen går med tom mage och trasiga/för små kläder.
Inget.
Och trots att Aftonbladet skriver att det är förutfattade meningar, så kommer dessa förutfattade meningar från någonstans.
Från vad man själv sett.
De som verkligen, verkligen behöver hjälp hamnar i skymundan från dessa.

Men inte en enda person, inte en enda artikel skrivs om dessa personer. Utan istället skrivs det om att det behövs mer pengar, kollerna skall tas bort. Det måste bli enklare att få pengar från staten.
Och det har blivit fult att vilja behålla sina egna pengar. Det lilla extra man lyckats jobba ihop nu när fastighetsskatt, förmögenhetsskatt och dyl tagits bort.

Det ÄR klass skillnader på folk!!
Man kan inte jämna ut det genom att vissa får pengar, och vissa får jobba ihop allt själva.
Se är just nu ett land som belönar de som jobbar och sliter, genom att de får mer pengar kvar.
AV SINA EGNA IHOPTJÄNADE PENGAR.
Och som far illa mot de som inte gör det. Vad som däremot skett... är att vissa kommer i kläm, men ilskan riktas åt fel håll.
Pengarna finns, de försvinner bara ner i fuskarnas fickor istället för att komma till de behövande.

Om du går in i en affär.
Går du då ut igen med varorna utan att betala, för att du anser att det är butiksinnehavarens skyldighet att se till att dina barn får mat på bordet?
Eller sätter du dit de som du vet snattar och gör att butiskinnehavaren inte kan betala sina räkningar, så han istället kan ställa upp som bamhärtig samarit och skänka varor till välgörenhet?
Eller... betalar du själv?

Inget förändras över en natt, men om Sossarna återigen får makten kommer de köra ner SE i ett så djupt bidragsträsk att SE kommer gå under.
Jag hoppas verkligen att så inte sker. För vem skall då betala notan?
Sveriges bidragsfolk?

Vad väger tyngst?
Att kunna få hjälp med lite pengar, eller ingen hjälp alls?

(Jag syftar framför allt på socialbidrag när jag skriver, och de "sjuka" som kan omskola sig så de kan jobba)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0