Luftiga frallor!

Mitt, för tillfället, favoritbröd som jag bakar är Luftiga frallor.
Man kan antingen göra det som 12 st frallor, eller så gör man som jag gjort de senaste två gångerna... lägga dem i långpanna.
Det är ett väldigt gott bröd som håller sig färskt ett par dagar och därför perfekt att baka ett par gånger i veckan. Vill man ha grövre mjöl, så är det bara att hälla i och samtidigt hålla koll på hur degen ser ut så den inte blir för fast. Då blir brödet hårdare och mindre gott (tycker iaf jag).

LUFTIGA FRALLOR

1 msk margarin
4 dl lättmjölk
50 g jäst
1 ägg
2 msk ljus eller vit sirap
1/2 tsk salt
9-10 dl vetemjöl

Pensling:

resten av ägget
1 tsk vatten
blå vallmofrön (om man vill, flingsalt går också bra och ger en god smak)

-       Värm margarin och mjölk i en bunke i mikron till 37 grader (eller i en gryta på spisen)

-       Smula ner jästen och rör tills den har löst sig.

-       Vispa upp ägget lätt och häll i ungefär hälften.

-       Rör i resterande ingredienser och arbeta degen smidig.

-       Låt jäsa övertäckt ca 20 min.

-       Ta upp och knåda degen.

-       Forma 12 st bullar.

-       Lägg dom på 2 smorda plåtar (eller två långpannor).

-       Låt jäsa övertäckta ca 30 min.

-       Blanda det som var kvar av ägget med vattnet.

-       Pensla bullarna och strö på vallmofröna.

-       Grädda i 225 grader i 8-10 min.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0