God Morgon!!

Visserligen har jag redan varit vaken i ca 6 timmar, men ändå. På den tiden har jag hunnit tvätta, vika tvätt, köra maken till Statione, bakat bullar och dammsugit.
Nu har jag bara Städa ur Phipis rum, vika ännu mer tvätt, baka sockerkaka och kolakakor utav bara helvete.
Varför så många kolakakor?
Jo, för det är många som kommer på dopet, även om så många som 27 st har missat OSA som var igår. Och de är så f r u k t a n s v ä r t goda att jag måste ha massor massor massor!!!
De kommer gå åt!

En för att smaka.
En till för att bekräfta den goda smaken.
Ytterligare en för att de var så fruktansvärt goda.
Sen en till för att de var just så goda.
Avslutar med minst en eller två bara för att.
Och efter ett tag, ta en till så man kommer ihåg smaken.
Det är minst 7 st / person
Det är 420 kakor!!!
Jag har.... 40 just nu
Ok... jag tänker inte baka 420 kakor, men ett par plåtar till måste jag iaf göra.

Du behöver

  • 100 gram smör eller margarin
  • 1 dl råsocker (eller vanligt strösocker)
  • 2 msk sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

30-40 stycken.

 

Rör socker och rumsvarmt smör luftigt.

Blanda samman de övriga torrvarorna och rör ner i smöret, tillsammans med sirapen.

Rör och knåda till en jämn deg.

Dela i tre delar och rulla ut till drygt fingertjocka längder, lika långa som bakplåten.

Lägg längderna på en smord plåt eller bakplåtspapper.

Platta eller kavla ut längderna på bredden så de blir 3-4 cm breda.

Grädda i 175 grader i 12 minuter, mitt i ugnen.

Skär längderna i två centimeter breda kakor så fort de kommit ur ugnen. Skär i sneda bitar så blir kakorna både längre och finare.

Låt kakorna svalna helt och förvara torrt och luftigt så förblir de knapriga.




Kommentarer
Postat av: Malin

Dela med dig med receptet? :)

2010-11-16 @ 11:29:27
URL: http://mcb.blogg.se/
Postat av: Cin

Done :-)

2010-11-16 @ 11:32:11
URL: http://lovelybitch.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0