Hur då?

I år är det massor av snö.
Det har även varit jätte jätte kallt, så snön ligger kvar i drivor och kommer nog göra det ett tag framöver.
Skolorna har i sin tur kommit på en super ide.... de ska ha vinter OS så alla kidsen kan prova på de olika vintersporterna som finns.

Är det någon utrustning man inte har, så finns det några att låna.

Vad de inte riktigt verkar ha tänkt igenom, är att det är första gången på väldigt väldigt länge som det är så här mycket snö i mer än en vecka.
Folk har inte bunkrat upp med skidor, skridskor och allt möjligt som kidsen nu skall bära med sig till skolan.
Och även om man någongång fått för sig att bunkra upp med dyligt, så har de alla gånger vuxit från den storleken som då krävdes, vilket iaf innebär att det måste handlas nytt.

Samma saker verkar alla ha satsat på nu i vinter och affärernas hyllor skriker av tomhet på utrustning.  Och den utrustning man lyckas få tag på är inte den där billiga... utan den dyra...
Så om kidsen inte ska tillhöra den lilla grupp, som säkerligen åker på sura miner från skolans annars så superglada lärare och fritidsledare (notera den bitande ironin) så ryker nästintill alla besparingar man har till utrustningen som kommer användas en eller två gånger för att sedan läggas på hyllan och växas ur.

Vilket dilemma!

Emilia fick iaf skridskor.
Hon påstod att de hon hade var för små... hon kunde inte ha tjocka sockor i dem, så hon bara måste ha nya. Vad vi inte tänkte på är att hon faktiskt inte heller HAR några sockor!!!!
Men ... hennes smarta drag gav henne ett par nya skridskor för 500 spänn.
Oliwer däremot, hade för något år sedan turen att få ärva ett par superbra skridskor.
Däremot tjöd ursäkterna och klagomålen så enormt mycket när han hade dem på sig och tvingades ut på isen att man tillslut inte orkade kämpa längre.
Visst... om han åker så har jag inget emot att köpa ett par åt honom med.... men om det innebär att jag ska få lika mycket skavsår i öronen pga hans gnäll över att ha dem på sig... så betalar jag fan hellre för att slippa!

Nu måste jag logga ur, då makens jävla pang pang spel laggar när jag är online och han piper/gnäller som ett litet barn..... suck!

Helgen har iaf varit super!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0