Nu så!

Nu har vi kört klart nästan allt som skall köras ut till stugan. Mer får vi inte plats med där ute.... Resten tar vi när vi får mer tillgång till huset, så det går att få mer saker in i förråden.

Dagen har varit en riktig otursdag.
Först tar det huuuur lång tid som helst innan vi över huvud taget kommer iväg. Kidsen, de äldre, är faktiskt inte inblandade i förseningarna, utan det tar helt enkelt lång tid att få ner allt.
Trodde inte att vi hade sååå mycket saker liggandes här. Men men... det hade vi visst.
Mycket småplock som måste plockas ner i "ordning" så vi vet vart vi ska hitta det igen.

När vi sedan väl kommer ut till stugan, så är sumpmarkerna brutala och den bit där avloppet är grävt... har mojsat till sig helt och är en riktig ler/sand välling där den lilla volvon så vackert sjunker ner och landar (kilar sig fast) en bit ner i.
Vi försöker putta upp den.... går inte.
Vi försöker dra upp den med vajer och fyrhjuling.... går inte.
När vi håller på för fullt så kommer en granne förbi... en granne av äldre modell, mycket äldre.... för att lämna över ett brev som vi fått (weeeeiiiii vårt första brev).
Det var en inbjudan till kalas, Spindelmannen, av våra kära vänner i Haninge.
Den äldre herren noterar även att vi sitter fast med bilen, och även att vi inte kommer komma loss om vi inte blir uppdragna med traktor.
Eftersom vi har en kontakt... vår plogkille, så bränner maken iväg med fyrhjulingen till plogsnubben för att kolla om han är hemma.
Vi lovar samtidigt... att om vi inte får tag i honom, så kommer vi till den äldre herren så tar han sin traktor och försöker.
Dock så vet vi inte riktigt vad som sedan händer i kommunikationen..... för efter en liten stund så kommer den äldre herren åkandes med sin traktor ner till oss.

Maken ser ju självklart detta därifrån han är, så han slänger sig på hjulingen och kör tillbaka hem.
Under tiden, så har den äldre herren lyckats backa in sin traktor i vår bil.... !!!!!
Han hjälper oss dock att dra loss bilen sedan, och är helt förstörd över hela händelsen.
Han ville ju bara hjälpa till.....
Resultatet blev, att vår bil kom loss ur leran... Men även blev bakluckan intryckt och dragkroken upptryckt av rycket från kedjan när traktorn drog loss den.
HELVETE!!!
Inte vad vi behövde när vi är i behov av lastutrymmet.... bakluckan går nämligen inte att öppna, och släpet står i Väsby... och skulle tagits ut i morgon.
Antingen blir vi nu av med den bilen... eller så har vi inte en bil att packa i, och inte en bil att dra släpet med!!

I morgon blir det att stanna i väsby och ringa en massa samtal... vägen måste stabiliseras, och marken framför huset måste också fixas till på ngt sätt för snart kommer en lastbil -  som i nuläget inte kommer ner till huset alls - med vårt kök.
Just nu kan man inte ens ta sig längre fram till stugan, än enbart över bron.....

När vi sedan åker tillbaka till Väsby, så blockerar en timmerbil vår väg. Den har precis börjat lasta sina två stora släp med stockar... och tänker INTE flytta på sig för vår skull.
Så det blir en omväg på ca 30 min innan vi kommer ut från skogen!!!!


(kunde ha varit värre)

Kommentarer
Postat av: Aidai

Holt shit vilken dag. Pjuuh!! Men som du avslutade, det kunde ha varit värre. :)

2010-04-08 @ 05:15:50
URL: http://mikida-aidai.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0